Gli Amici della Ferrari issue 38

zomer 1992 nummer 38

Language Dutch language icon Dutch
Editor Clem Berghuis
Publishing Ferrari Club Nederland
Dimensions softcover, 36 pages, 297 x 210 mm

Continuously published since 1983, Gli Amici della Ferrari is the clubmagazine of the only factory recognised Ferrari Owners' Club Netherlands. The publication contains a mix of reports on club events, other Ferrari events of particular interest to their clubmembers an historical articles on the Ferrari factory or Enzo Ferrari. In addition, most issues will highlight a clubmember and their cars and passion for Ferrari.

Cover of Gli Amici della Ferrari issue 38, zomer 1992 nummer 38

Table of Contents

Page Description
1 Voorwoord

Hans Hugenholtz


Italia a Zandvoort
'Beurlys' - Jean Blaton
Ferrari Club Nederland 1982 - 1992
2 Salland meeting 

Peter Pronk

Clem Berghuis, Watse Kiestra


Eindelijk was het weer zover. Na een winterslaap van de meeste Ferrari's, konden de eigenaren op 16 mei j.l. hun troetelkinderen weer eens op proef stellen tijdens een echte meeting, georganiseerd door de enthousiaste François Koopal.
7 Nico's Zwanezang op Donington !? 

Rob Grootveld

Titi Grootveld, Steve Jones


De telefoon gaat voor de zoveelste keer die dag; maar wat een leuke verrassing. Het is Cary Obbes met de vraag of we Nico willen 'uitzwaaien' in Engeland. Nico is van plan het racen aan het eind van dit jaar voor gezien te houden en wil nog eenmaal naar zijn geliefde Donington toe.
12 Italia a Zandvoort 1992 

Clem Berghuis

Pieter E. Kamp, Clem Berghuis, Franco Pastorelli, Paul Jansen


Bij het organiseren van een evenement als Italia a Zandvoort, waarbij niet alleen de Ferrari Club Nederland, maar ook andere merkenclubs vertegenwoordigd zijn, is altijd de grote vraag: wat is de respons van eventuele deelnemers en, even belangrijk, het publiek.
Wel, na Italia a Zandvoort 1991 was het antwoord duidelijk. Het was overdonderend. Hierdoor gesterkt besloot de Ferrari Club Nederland wederom in samenwerking met de Historische Auto Ren Club en het Circuit Park Zandvoort er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken.
21 De Berlinetta is Blauw...
...omdat hij niet Rood moet zijn

Petra Hatenboer

Van der Lagemaat, Paul de Bie, Des Motorsport Photography,


Bart Rosman. Een man waar een beetje mysterieuze waas om heen hangt. Een man wiens leven in grote mate door auto's wordt beheerst. Iedereen kent hem, hij is een Bugattist, maar daarnaast ook een pure liefhebber van het merk Ferrari.
27 Project F116 

Michel Delneij, Jurgen Delneij

Michel Delneij, Jurgen Delneij


Tijdens een rondrit voor Italie per motorfiets stond voor Ferrari-liefhebber en FCN-begunstiger Michel Delneij en zijn broer Jurgen uiteraard ook een bezoek aan Maranello op het programma.
29 Scuderia 

Clem Berghuis

Jeff Bloxham, Martyn Elford, Thijs van Gessel,


Ondanks de rust die met name de komst van Luca di Montezemolo zou moeten brengen, rommelt het toch weer aardig rond de Scuderia Ferrari. Allerlei (uit de lucht gegrepen?) verhalen doen de ronde en het ontzenuwen hiervan kost alleen maar zinloze energie, die toch hard nodig is om het raceteam weer op de rails te krijgen.
33 Libro Recensione

Eugène Vingerhoeds


Graf Berghe von Trips, eine deutsche Rennfahrerkarriere - Jörg-Thomas Födisch, Reinold Louis
Mugello - Daniel Antonetti
Ferrari F1 Annual - Enrico Benzing
Ferrari - Ingo Seiff
GB Progretti - Chronicles of a project: from the Ferrari Testarossa to the 512 TR