Gli Amici della Ferrari issue 37

voorjaar 1992 nummer 37

Language Dutch language icon Dutch
Editor Clem Berghuis
Publishing Ferrari Club Nederland
Dimensions softcover, 297 x 210 mm

Continuously published since 1983, Gli Amici della Ferrari is the clubmagazine of the only factory recognised Ferrari Owners' Club Netherlands. The publication contains a mix of reports on club events, other Ferrari events of particular interest to their clubmembers an historical articles on the Ferrari factory or Enzo Ferrari. In addition, most issues will highlight a clubmember and their cars and passion for Ferrari.

Cover of Gli Amici della Ferrari issue 37, voorjaar 1992 nummer 37

Table of Contents

Page Description
1 Wisseling van de wacht...
Clem Berghuis nieuwe hoofdredacteur

Nico Koel


U zult ongetwijfeld hebben gemerkt dat de vorige editie van Gli Amici della Ferrari een aantal weken later in uw bus gleed dan u van ons gewend bent. De oorzaak die hieraan ten grondslag ligt, is het plotselinge vertrek naar het buitenland van onze hoofdredacteur Rens Biesma. Leiden in last!
2 Begunstigersmeeting Kroymans 

Nick Meijer


14 maart j.l. was het dan zover: de eerste door de begunstigers-commissie georganiseerde activiteit stond op het programma. De begunstigers werden in de gelegenheid gesteld een dagje in de befaamde Kroymans-kelder door te brengen.
5 Zandvoort gered 

Clem Berghuis

Circuit Park Zandvoort


Een nieuwe lente, een nieuw begin. Dit hoopvolle gezegde lijkt de Stichting Exploitatie Circuit Park Zandvoort op het lijf geschreven en met name circuitdirecteur Hans Ernst zal nog lang met plezier terugdenken aan de lente van 1992.
6 Even doorbijten 
scuderia

Clem Berghuis

Walter Iscra, Marlboro Nederland


Ondanks de grote reorganisatie, die de Scuderia Ferrari in de afgelopen wintermaanden heeft ondergaan, is men er toch niet in geslaagd de neerwaartse spiraal, die in het seizoen 1991 werd ingezet, te doorbreken.
8 Ik kan me toch niet gaan vervelen 
Interview Hans Hugenholtz Sr.

Petra Hatenboer

Archief Hugenholtz, Petra Hatenboer


Wat hebben Zolder, Jarama, Nivelles en Suzuka gemeen? Het zijn allemaal wegcircuits, maar het zijn ook circuits waar menig coureur van zegt dat ze daarin de ontwerper herkennen. Een interview met de ontwerper van deze circuits, de oud-directeur van Circuit Zandvoort, testrijder, en niet te vergeten journalist voor verschillende autobladen, Hans Hugenholtz Sr.
16 Uitslag fotowedstrijd
Begunstigers-meeting Kroymans
1e prijs - Paul Jansen, Nijmegen
2e prijs - Ben van Bavel, Hengelo
3e prijs - Marcel van Belzen, Vlissingen
18 Ferrari Expo Heiloo '92 

Marlon E. van der Meer


"Van harte hoop ik, dat de Expo een groot succes wordt, zodat wij het familiehuis voor het Medisch Centrum Alkmaar met een aanzienlijk bedrag kunnen steunen", zo luidden de slotregels van het voorwoord van de heer N.J. Hoedjes, President Lions Club Heiloo, Limmen en de Egmonden, die dit jaar haar 10-jarig jubileum viert.
23 Popcorn en Pasta 

Clem Berghuis

Bernard Cahier, Dave Friedman, David Philips


Vier jaar was het circuit van Le Mans de arena van een titanenstrijd tussen twee fabrieksteams. In de jaren 1964-1967 kregen de sportwagens van de Scuderia Ferrari felle tegenstand van het Amerikaanse Ford, dat debuteerde in de Europese racerij. So what, zult u zeggen. Wat is daar nu zo bijzonder aan. Eerder had Ferrari in de 50-er jaren concurrentie gehad van Mercedes-Benz, Jaguar en Aston Martin. Echter, deze Ferrari versus Ford duels hadden een bijzondere voorgeschiedenis. En daarover gaat dit artikel.
31 Libro Recensione

Eugène Vingerhoeds


Ferrari 166 MM Barchetta - Carlo Felice Anderloni & Valerio Moretti
Ferrarissima 15