Gli Amici della Ferrari issue 35

najaar 1991 nummer 35

Language Dutch language icon Dutch
Editor Rens Biesma
Publishing Ferrari Club Nederland
Dimensions softcover, 36 pages, 297 x 210 mm

Continuously published since 1983, Gli Amici della Ferrari is the clubmagazine of the only factory recognised Ferrari Owners' Club Netherlands. The publication contains a mix of reports on club events, other Ferrari events of particular interest to their clubmembers an historical articles on the Ferrari factory or Enzo Ferrari. In addition, most issues will highlight a clubmember and their cars and passion for Ferrari.

Cover of Gli Amici della Ferrari issue 35, najaar 1991 nummer 35

Table of Contents

Page Description
1 Rep en roer !!
voorwoord

"Een beller"


Hoe kan iemand een echte, doorgronde, ervaren en natuurlijk verstandige Ferrari liefhebber nog even wat zijn auto's betreft in de problemen brengen?
2 Ferrari Modulo 

Rens Biesma


Genève zou Geneve niet zijn zonder de jaarlijkse Salon de l'Automobile. En de Salon zou niet kompleet zijn zonder de op deze belangrijke autotentoonstelling gepresenteerde prototypes. Geen fabrikant ontkomt er tegenwoordig nog aan met iets speciaals de aandacht van het publiek en de pers op zich te vestigen.
5 Studiereis naar Modena

Niek van Paassen


Dit is het verslag van een excursie / werkbezoek aan Modena, voor de medewerkers van italauto georganiseerd voor Kees van Stokkum, met het doel een nog betere kennis van en affiniteit met onze Italiaanse raspaarden te krijgen.
10 Droom wordt werkelijk voor 64.000 gulden winnaar

Micha Wortelboer

Autoweek


Clem Berghuis is de winnaar van de 64.000 gulden vraag van Jos Brink op RTL4. Zijn specialiteit was Ferrari. De Ferrari Club werd gevraagd de vragen te leveren voor dit spektakel. Frans ten Hagen en Nico Koel wisten met een stapel lastige opgaven op de proppen te komen. Daar Clem ze allemaal goed wist te beantwoorden leek het ons op zijn plaats een vraaggesprek met deze Ferrari kenner te houden.
14 BF Goodrich Ferrari-Porsche Challenge

Hans Wilmink, Watse Kiestra, Matijs Jutte


Dit jaar stonden 3 BF Goodrich Porsche-Ferrari Challenges op het programma. Driemaal zouden de rivalen van weleer uit Maranello en Züffenhausen de strijdbijl op het Zandvoortse circuit opgraven. Hoe het afliep kunt u lezen in de volgende verslagen.
17 Vettura AAC 815

Eugène Vingerhoeds

Eugène Vingerhoeds


"Toen ik vlak voor het uitbreken van de tweede wereldoorlog bij Alfa Romeo wegging, was ik nog steeds gebonden door mijn contract, dat mij verbood binnen vier jaar de Scuderia Ferrari opnieuw op te richten of mij met auto-races bezig te houden. Maar in de oude Scuderia-werkplaats in Modena heb ik toch een wagen gebouwd, één maar, voor twee jongen klanten. Het was een 8 cilinder 1,5 liter, die ik 815 noemde".
24 Ferrari meets Rolls

Frans ten Hagen

Rens Biesma, Frans ten Hagen


Mag de combinatie Ferrari-Porsche, als wedstrijdrivalen, in het heden en verleden als vertrouwde combinatie in de oren klinken, anders is dat met Ferrari en Rolls-Royce. Twee merken uit een totaal verschillende belevingswereld met alleen de exclusiviteit als mogelijk raakvlak.
27 Als mijn Auto pijn heeft dan heb ik het ook
Portret Nico Koel
Dit keer een gesprek met een veelzijdige bekende, een man met de volgende kenmerken: Mede-oprichter van de Ferrari Club, bevlogen racer, gevoelsmens, perfectionist, organisator, vice-voorzitter van de Ferrari Club, gewezen hoofdredacteur van het clubblad, kortom een man dicht bij het vuur: Nico Koel. Nico is getrouwd met Geraldine en heeft 4 kinderen.
32 Herfstmeeting 1991

Micha Wortelboer

Hans Wilmink, Watse Kiestra, Rens Biesma


28 september j.l. stond er weer een meeting van de FCN op de agenda. Met knikkende knieën en vleiende blikken richting de weergoden werden de laatste voorbereidingen getroffen. Het zou een dag in twee delen worden. Dit keer was er gekozen om een stukje noordelijk Nederland wat dichterbij te gaan bekijken.
35 Libro Recensione

Eugène Vingerhoeds


Enzo Ferrari, the man and machines - Brock Yates