Gli Amici della Ferrari issue 34

zomer 1991 nummer 34

Language Dutch language icon Dutch
Editor Rens Biesma
Publishing Ferrari Club Nederland
Dimensions softcover, 36 pages, 297 x 210 mm

Continuously published since 1983, Gli Amici della Ferrari is the clubmagazine of the only factory recognised Ferrari Owners' Club Netherlands. The publication contains a mix of reports on club events, other Ferrari events of particular interest to their clubmembers an historical articles on the Ferrari factory or Enzo Ferrari. In addition, most issues will highlight a clubmember and their cars and passion for Ferrari.

Cover of Gli Amici della Ferrari issue 34, zomer 1991 nummer 34

Table of Contents

Page Description
1 Genieten...
voorwoord

Rens Biesma


Het simpele gegeven dat je plezier beleeft aan een hobby is een gevolg van het feit, dat je je zelf zo individueel mogelijk kunt uitleven op de manier die je zelf verkiest.
Of het nu gaat om het aanleggen van een modelspoorbaan, het verzamelen van miniatuur-auto'tjes, het schikken van bloemen of het knopen van wandkleden. Niemand die met enthousiasme een van deze vormen van vrijetijdsbesteding beoefent zal dat doen met een bezwaard gemoed.
2 Mille Miglia 1991 

Rens Biesma

Rens Biesma


Op 26 maart 1927 gingen 77 wagens onder oorverdovend lawaai en in stofwolken gehuld van start voor de allereerste Mille Miglia. Nu, ruim 64 jaar later probeer ik mij voor te stellen hoe dat was, als de auto's één voor één worden afgevlagd bij het startpunt van de versie anno 1991 van de beruchte 1000 mijls-race.
6 Grensstreek Rally 

R.A.W. Harms


Een oude bekende van ons, Eddy Alkemade, ja die van de oesters, had weer een groot aantal lieden gemobiliseerd om de eerste rit van 1991 weer tot een ware belevenis te maken. Kosten noch moeite waren gespaard; vele sponsors hebben hun steentje bijgedragen. De dag zelf was het prachtig mooi weer zoals gebruikelijk in die weken.
14 Italia a Zandvoort 

Rens Biesma, Nico Koel


Na een afwezigheid van één jaar, was de Ferrari Club Nederland op 29 juni terug op het circuit van Zandvoort. Ditmaal niet als solo-organisator, maar in een co-organisatie met de HARC en met het Circuit Park Zandvoort. En zo werd de oude succesformule in een nieuw jasje gestoken en ontstond Italia a Zandvoort.
24 Schadeherstel
scuderia

Tim de Jong


De renstal zit midden in een periode van schadeherstel. Een periode die met de vervroegde komst van de 643 is ingezet. Vast staat dat inmiddels Williams beter in de picture komt in het mondaine GP-wereldje dan Ferrari en McLaren bij elkaar. Daarvoor hoeven ze zelfs niet per sé te finishen.
28 Ieder Blad moet weer beter dan het vorige zijn
Interview Cary Obbes

Petra Hatenboer


Een gesprek met Cary Obbes, de vormgever van Gli Amici della Ferrari, het officiële cluborgaan van de Ferrari Club Nederland.
Het leek de redactie leuk, de lezer een blik te gunnen in de keuken, waar het clubblad wordt 'bereid'. Dat het een zeer professionele keuken is, blijkt uit ondertaand gesprek.
33 Vakantiebelevenissen van een Ferrarist

Matijs Jutte


De reis begon 's morgens vroeg per Ford Sierra, met als bestemming Zwitserland. De ervaring had mij geleerd dat ik onderweg veel Ferrari's in actie zou kunnen tegenkomen, toch had ik tot aan Basel nog geen enkele Cavallino Rampante gezien. Plotseling viel mijn oog op een oplegger waar er maar liefst 6 opstonden (veelal 348's) die echter in tegengestelde richting reed.
34 Libro Recensione
Ferrari F40 - Werner Schruf & Götz Leyrer
Forty Years of Ferrari V12 engines - W.E. Gasich
Road & Track on Ferrari, 1984-1988 - Brooklands Books
Ferrari; Design of a Legend. The official history and catalogue - Gianni Rogliatti, Sergio Pininfarina & Valerio Moretti