Gli Amici della Ferrari issue 33

voorjaar 1991 nummer 33

Language Dutch language icon Dutch
Editor Rens Biesma
Publishing Ferrari Club Nederland
Dimensions softcover, 36 pages, 297 x 210 mm

Continuously published since 1983, Gli Amici della Ferrari is the clubmagazine of the only factory recognised Ferrari Owners' Club Netherlands. The publication contains a mix of reports on club events, other Ferrari events of particular interest to their clubmembers an historical articles on the Ferrari factory or Enzo Ferrari. In addition, most issues will highlight a clubmember and their cars and passion for Ferrari.

Cover of Gli Amici della Ferrari issue 33, voorjaar 1991 nummer 33

Table of Contents

Page Description
1 Voorwoord

Nico Koel


Na mij vanaf Gli Amici nr. 1 zeer intensief met ons geliefde clubblad te hebben bezig gehouden, komt eens de tijd om aan een opvolger te gaan denken. Het vinden van een hoofdredacteur is geen sinecure. Niet iedereen staat voor deze functie in de rij. Je moet niet alleen beschikken over een grote dosis enthousiasme, maar vooral de discipline kunnen opbrengen om er elke keer weer wat van te maken.
2 Due Ferraristi in Inghilterra 

Hans Hugenholtz Sr.

Hans Hugenholtz Sr.


Na ettelijke weken van plannen maken en deze weer uitstellen was het er eindelijk van gekomen: Dries' mooie 4.5L GP Ferrari van 1951 moest een soort face-lift krijgen bij Collin Crabbe. Ik moest tegelijkertijd bij David Clarke zijn, die het verrukkelijk Ferrari-etablisement Graypaul Motors in Shepshed beheert, om losse onderdelen voor mijn destijds in staat van opbouw verkerende 250 GT 2+2 zien los te krijgen.
4 Maranello in Achterveld 

Jasper Schouten

Rens Biesma, Frans ten Hagen


Allereerst dient men te bepalen wanneer een evenement als geslaagd kan worden beschouwd. Voor de een is dat het geval als drs. J.B.Th. Hugenholtz jr. gewoon met 'Hans' mag worden aangesproken, voor de ander als hij eindelijk eens zelf een Ferrari kan besturen en alle denkbare variaties hiertussen. Elke begunstige beleeft Ferrari op z'n eigen manier en kent waarde toe aan de zaken zoals hij die zag en hoorde.
6 The Italian Job
Restaureren op zijn Italiaans

Rens Biesma

Rens Biesma


In het zomernummer van Gli Amici della Ferrari (nr. 26) kon u het verslag lezen van de ontdekking van een 'vergeten' Ferrari, een 330 GT 2+2 uit 1966.
Nu, 2 jaar later, is de restauratie van chassisnr. 7047 geheel voltooid en ook nog binnen de vooraf geplande tijd, want in de zomer van 1990 kon de trotse eigenaar en clublid Franco Pastorelli hem voor het eerst op de weg proefrijden.
12 Big Brute LM in Le Mans 

Thijs van Gessel


De Ferrari 512 BB/LM is in mijn ogen een van de mooiste en zeker ook een van de meest interessante "latere" competitie-Ferrari's. Mijn expliciete liefde voor de 512 BB/LM bloeide onlangs weer op bij het zijn van een advertentie van de 'Prancing Horse Farm' in Cavallino, hetgeen directe aanleiding vormde voor het schrijven van dit artikel.
18 Maranello anno 1971 

Rens Biesma


24 Automobilia Ferrariana

Kees van Stokkum


Tijd voor een beetje mediteren over de ontmoetingsdag van/voor begunstigers van de Ferrari Club Nederland, de dag ervoor. Op de achtergrond sprankelende muziek van Rondo Veneziano, met titels als 'Sogno Veneziano' (Venetiaanse Droom), 'Misteriosa Venezia' (Geheimzinnig Venetië) en 'La Serenissima'.
Zo peins je vanzelf over de geheimzinnige Venetiaanse graaf Volpi di Misurata, ooit cliënt van Enzo Ferrari, eigenaar van de Scuderia Serenissima en mede-oprichter van ATS-Serenissima.
30 Praktijk verslaat Theorie
scuderia

Tim de Jong


Waar komt toch elke seizoensbegin dat misleidende optimisme vandaan? Twee seconden sneller dan..., ronderecord zus, scherpere tijd op Fiorano zo, het kan niet op voor Ferrari in de winter. Na de eerste race blijft dan, dat er maar bitter weinig is veranderd. Want Grote Concurrent McLaren zit natuurlijk ook niet stil. Om over Honda (Japanners!) maar helemaal te zwijgen.
32 Libro Recensione 

Eugène Vingerhoeds


Ferrari F1 Annual 1990 - Enrico Benzing
Ferrari GTO, the classic experience - Alan Lis
33 Le Ferrari Picolle

Albert Timmermans


Heco Models 1:43 Ferrari 375 America Cabriolet Vignale uit 1953
Starter 1:43 Ferrari F40
34 Ferrari voor Vogels

Marlon E. van der Meer


Op 21 december j.l. werd bij mij op school (MEAO) een kerstmarkt georganiseerd ten bate van het vogelasiel te Den Helder. Je moest zelf een activiteit bedenken die uiteraard veel geld op zou leveren. Een telefoontje met clublid Feike Leistra uit Schagen was voldoende. Ik mocht zijn witte Ferrari 308 GTS voor een middagje lenen.
35 Kort verslag Algemene Ledenvergadering
26 januari 1991

Cees Fokke Bosch