Gli Amici della Ferrari issue 32

winter 1990 nummer 32

Language Dutch language icon Dutch
Editor Nico Koel
Publishing Ferrari Club Nederland
Dimensions softcover, 36 pages, 297 x 210 mm

Continuously published since 1983, Gli Amici della Ferrari is the clubmagazine of the only factory recognised Ferrari Owners' Club Netherlands. The publication contains a mix of reports on club events, other Ferrari events of particular interest to their clubmembers an historical articles on the Ferrari factory or Enzo Ferrari. In addition, most issues will highlight a clubmember and their cars and passion for Ferrari.

Cover of Gli Amici della Ferrari issue 32, winter 1990 nummer 32

Table of Contents

Page Description
1 Ferrari in 1991?
voorwoord

Hans Hugenholtz


Na een spannend, succesvol Grand Prix seizoen zal Ferrari in 1991 met Jean Alesi en Alain Prost trachten de jarenlange overheersing van de McLaren-Honda te breken. Lange tijd heeft het Team van Cesare Fiorio niet zoveel succes gehad als het vorig raceseizoen, ondanks de strubbelingen tussen Mansell en Prost.
2 Een kijkje achter 'Ferrari Glas'
of hoe wordt een 'Stier' gebogen?

Robin A.W. Harms

Gebr. van den Heuvel


"wel eens de kleine lettertjes op de voor- of achterruit van uw Ferrari bekeken?" Met deze vraag startte een zeer interessant bezoek aan één van de toeleveranciers van Ferrari, de Duitse fabrikant Flachglas AG. En inderdaad, bij nadere inspectie sierde bij de meeste van de bezoekers het merk van deze glasproducent de ruiten.
5 Le Ferrari Piccole 

Albert Timmermans


MOG 1:43 Ferrari 250 GTO en 275 GTB/4 kits
6 312 B2 High Vibration 

Jasper Schouten


Dit was duidelijk de plaats waar Jacky Ickx zich thuis voelde. Het bochtige, bijna 23 kilometer lange circuit had op hem aantrekkingskracht als een gouden 'Ring' op een kraai. De Quiddelbacher Höhe met in het verlengde Flugplatz, Schwedenkreuz en Aremberg, te mooi voor woorden; Bergwerk Kesselchen gevolgd door Karussell een uitdaging op zich. Voegen we hier een flinke portie talent en een Ferrari 312B2 aan toe dan zal het resultaat u wellicht niet verwonderen: Pole Position, snelste ronde en een overwinning tijdens de Grote Prijs van Duitsland 1972 op die schitterende Nürburgring. Gemeengoed of een gebeurtenis van incidentele aard voor deze tweede generatie Boxer?
12 Mas du Clos 1990 

Eugène Vingerhoeds


Mas du Clos is uniek in meerdere opzichten: een fantastische omgeving, een mooi circuit, een zeldzame uitstraling en last but not least de indrukwekkende collectie van Pierre Bardinon zelf.
17 L'idea Ferrari 

Rens Biesma


Van 8 juni tot en met 30 september was in Florence de expositie: 'L'idea Ferrari' te bezichtigen. En waar beter dan in deze van cultuur doordrenkte stad had men een eerbewijs kunnen leveren aan één van italië's meest beroemde namen? Dat is de gedachte geweest van de gezamelijke Amerikaanse Ferrari-dealers, in samenwerking met het stadsbestuur van Florence, die de tentoonstelling hebben bekostigd.
24 Heilzaam
scuderia

Tim de Jong

Peter Pronk


Ferrari heeft mt de komst van Alain Prost die metamorfose ondergaan die het team nodig had om ook maar in de buurt van een titel te komen. Een soort hanige jongensbende met een huiveringwekkende pikorde, waar regelmatig koppen rolden wanneer niet volgens de hiërarchische dogma's te werk werd gegaan.
28 Ferrari alla Limburgia
de beleving van een deelnemer

Riki Jetten


Hier volgt mijn verhaal van het tweede evenement van de "Ferraristi del Sud", dit keer met een bloemrijke titel: "La Corsa dei Fogli Cadute".
31 Corsa dei fogli cadute
Nawoord van de organisatie

Emile Claessens


Het organiseren van een rit als de "Corsa dei fogli cadute" is een feest. Je hebt hart voor je autoclub. Je geniet van de Ferrari's, je vrienden en bekenden en je wilt eens "iets doen", dat jezelf als de "ultimo happening" ziet.
33 In memoriam Jan Martens
1913 - 1991

Hans Hugenholtz


34 Libro Recensione
The Cobra-Ferrari Wars, 1963-1965 - Michael L. Shoen
Testarossa - Philip Porter
Inside Ferrari - Michael Dregni
Ferrari Concours - Richard Newton
Ferrari Pininfarina - Ferruccio Bernabò, Etienne Cornil
35 Prijswinnaars 1990