Gli Amici della Ferrari issue 31

najaar 1990 nummer 31

Language Dutch language icon Dutch
Editor Nico Koel
Publishing Ferrari Club Nederland
Dimensions softcover, 32 pages, 297 x 210 mm

Continuously published since 1983, Gli Amici della Ferrari is the clubmagazine of the only factory recognised Ferrari Owners' Club Netherlands. The publication contains a mix of reports on club events, other Ferrari events of particular interest to their clubmembers an historical articles on the Ferrari factory or Enzo Ferrari. In addition, most issues will highlight a clubmember and their cars and passion for Ferrari.

Cover of Gli Amici della Ferrari issue 31, najaar 1990 nummer 31

Table of Contents

Page Description
1 De Ferrari Club Nederland en haar sponsors
voorwoord

Hans Hugenholtz


Bij alle evenementen die wij organiseren, zijn (passende) sponsoren van harte welkom.
Gezien de enorme organisatiekosten van onze grotere evenementen is de financiële steun van bedrijven als Ferrari Import Kroymans, maar ook van "outside sponsors" als Lancia en BF Goodrich een harde noodzaak.
2 Ferrari op Assen 

Nico Koel


Voor de meesten van de 50 deelnemers werd zaterdag 22 september een vroegertje. De gedachte dat op het "Circuit van Drenthe" naar hartelust het gaspedaal kon worden ingetrapt, was een aantrekkelijke gedachte en velen waren al vanaf het moment van vertrek in de "racing mood".
6 Een vrijdag in Maranello 

Tim de Jong


Bezoeken aan de Ferrari-fabriek zijn in Gli Amici meerdere malen beschreven. Maar een in alle rust verlopen excursie die ruim twee uur in beslag nam, en waarbij de camera nadrukkelijk werd gehanteerd, komt niet vaak voor. Op welke banden wordt de F40 ingereden? En waar komen de startmotoren voor die F40 vandaan? Hoe lang duurt het bekleden van een voorstoel? Lees en verbaas u.
8 Le Ferrari Piccole
Ferrari 348

A. Timmermans


Heco Models 1:43 Ferrari 348 tb en 348 ts
10 Portret Cees Fokke Bosch
Op een krukje lekker zitten kijken

Petra Hatenboer


Wie Cees Fokke Bosch is behoeft weinig uitleg. Hij is één van de Ferraristi van het eerste uur, bestuurslid en wedstrijdleider bij alle race-evenementen van de club. De laatste keer in Assen was hij weer de vlagmeester. Wild zwaaiend en gekenmerkt door een grote snor in zijn onafscheidelijke lichtblauwe jack. Overigens is Cees niet de enige bekende, zijn vrouw Pat Dresselhuys is evenzo bekend, al was het alleen door het organiseren van vele succesvolle evenementen.
14 Twee jaar op pad met de Ferrari Club Nederland 

Ed Heuvink


Op de Personenauto RAI 1989 kwam Hans Hugenholtz jr. naar ons toe met de vraag of BF Goodrich interesse had Racing Team Holland te ondersteunen in de 'Coppa d'Italia'. Met veel enthousiasme 'verkocht' Hans een plan waarin allerlei exotische auto's de boventoon voerden. Mede omdat het evenement in Italië zou plaatsvinden hadden wij er wel oren naar.
18 Revanche voor Porsche 

Nico Koel


In de tweede race van de BF Goodrich Ferrari Porsche Cup dit jaar, hebben Peter Lettinga en Porsche op overweldigende wijze revanche genomen voor de nederlaag die in het voorjaar werd geleden, toen Rini van der Velden met de Ferrari F40 nog glorieus over de finish ging.
22 Dubbele uitlaatpijpen en dubieuze verhalen
Watch out for SNAP

Kees van Stokkum


26 Feast your eyes on some Italian Beauties 

Frank Rameckers


30 Libro Recensione
Ferrari Dino: the complete Story - Anthony Curtis
Ferrari 250 Grand Touring Cars - Nicola Cutrera
Ferrari V8, from 308 to F40 - Beki Adam
Ferrari, Car Graphic
Ferrari Dino SPs - John Godfrey
Hors Ligne Special Ferrari 1990