Gli Amici della Ferrari issue 30

Zomer 1990 nummer 30

Language Dutch language icon Dutch
Editor Nico Koel
Publishing Ferrari Club Nederland
Dimensions softcover, 32 pages, 297 x 210 mm

Continuously published since 1983, Gli Amici della Ferrari is the clubmagazine of the only factory recognised Ferrari Owners' Club Netherlands. The publication contains a mix of reports on club events, other Ferrari events of particular interest to their clubmembers an historical articles on the Ferrari factory or Enzo Ferrari. In addition, most issues will highlight a clubmember and their cars and passion for Ferrari.

Cover of Gli Amici della Ferrari issue 30, Zomer 1990 nummer 30

Table of Contents

Page Description
1 In memoriam Dries van der Lof
1919 - 1990

Hans Hugenholtz


2 Dubbele uitlaatpijpen en dubieuze verhalen 

Kees van Stokkum


De wisseling van de jaren '50 naar de jaren '60. Er komen steeds meer automobieltjes op de weg. Jongere eigenaren van tweedehandsjes kijken begerig naar de uit de grond schietende accessoireshops en vinden voor hun Fiatje 600 een Abarth-uitlaat het einde, terwijl de Mini-rijder toch minstens een Big Bote ('t liefst een Peco) onder het karretje hangt. Als het geld niet toereikend is voor een mooi accessoire, kun je trouwens nog altijd een verchroomd pijpje achteraan je uitlaat schuiven. Ferrari doet dat immers ook!
6 Echte autosport: niet te filmen 

Rick van den Boom


The Racers
Grand-Prix
Le Mans
8 Le Ferrari Picolle 

Albert Timmermans


11 Een rondje Italië II 

Eugène Vingerhoeds


Na drie jaar geleden voor het eerst de Mille Miglia gezien te hebben, vond ik het aanlokkelijk om dit jaar het evenement weer eens mee te maken. Met enekele dagen hieraan vastgekoppeld, gedurende welke andere interessante bezienswaardigheden werden bezocht, kan ik met recht spreken van een "Rondje Italië II". Het eerste rondje maakte ik mee in 1985, toe ik met de Ferrari-Club voor het eerst Italië, met name de omgeving van Modena, bezocht.
18 Maasland Rally 1990 
een gekleurd verslag...

Paul Notenboom


Ja, daar sta je dan aan de telefoon. De redactie van ons clubblad belt me op en zegt: "jij zou toch een verslag schrijven over de Maasland Rally?". Ik ben me van geen kwaad bewust en had er eigenlijk niet op gerekend. Maar ja, toe maar want voor de Club moet je wat over hebben, niet waar.
Het zal dus wel een gekleurd verslag worden; over jezelf kan je toch niets kwaads schrijven.
23 BF Goodrich Ferrari Porsche Cup 
Teleurstellend aantal Ferrari's...

Nico Koel


Het leek veelbelovend vorig jaar: een redelijk gevuld startveld, waarbij Ferrari en Porsche in ongeveer gelijke aantallen vertegenwoordigd waren.
Ook voor dit jaar leek het weer veelbelovend te worden, ware het niet dat de N.A.V. op het laatste moment roet in het eten gooide door te stellen dat het reglement van 1989 niet voldeet en dat de veiligheidseisen aan de auto's aangescherpt dienden te worden.
27 Portret Jean Louis Bezemer
Waar zijn de echte liefhebbers gebleven?

Petra Hatenboer


Een portret dit keer van Jean-Louis Bezemer, één van de Ferraristi van het eerste uur, geboren in 1940, getrouwd met Juliette en in het gelukkige bezit van 2 kinderen en een hond met de uiterst toepasselijke naam Dino.