Gli Amici della Ferrari issue 3

Nummer 3, Herfst 1983

Language Dutch language icon Dutch
Editor Steven Sandberg
Publishing Ferrari Club Nederland
Dimensions softcover, 297 x 210 mm

Continuously published since 1983, Gli Amici della Ferrari is the clubmagazine of the only factory recognised Ferrari Owners' Club Netherlands. The publication contains a mix of reports on club events, other Ferrari events of particular interest to their clubmembers an historical articles on the Ferrari factory or Enzo Ferrari. In addition, most issues will highlight a clubmember and their cars and passion for Ferrari.

Cover of Gli Amici della Ferrari issue 3, Nummer 3, Herfst 1983

Table of Contents

Page Description
1 Ferraristi,
voorwoord

Hans Hugenholtz Jr.


Nu het stille seizoen van nachtelijk sleutelwerk weer naderbij komt, is een korte terugblik op ons eerste jaar, en een vooruitblik op 1984 aan de orde.
Uw bestuur is bijzonder dankbaar voor de enthousiaste en veelvuldige deelname aan de georganiseerde evenementen, en Uw blijken van goedkeuring ten aanzien van onze werkzaamheden. Wij zijn er trots op dat zelf enkele lang bestaande buitenlandse Ferrari Clubs enigszins afgunstig naar de resultaten van dit jaar hebben gekeken.
2 1e Internationale meeting Zandvoort

Nico Koel


Op zaterdagmorgen 9.30 uur was het dan zover. De 1e Internationale Meeting van de Ferrari Club Nederland ging beginnen. Onder een half bewolkte hemel stond een recordaantal van 70 Ferrari's in Le Mans positie voor de pits en een tweetal Formule 1 wagens in de pitsboxen. Circa 25 buitenlanders gaven acte de presence, waaronder inschrijvingen uit België, Duitsland, Engeland, Luxemburg, de V.S. en Zwitserland.
6 Meeting Salzburgring

Nico Koel


Sedert het beruchte ongeluk op Le Mans van 1955, zijn autoraces in Zwitserland verboden. Dit geldt dus ook voor de meetings van de Club Ferrari Suisse en daarom worden deze meetings op verschillende circuits in het buitenland georganiseerd. Dit maal was de keuze gevallen op de Salzburgring in Oostenrijk.
8 Van achteren gezien
(de race van 10 september)

Steven Sandberg


Als je, na exact twintig jaar ineens weer op de streep staat voor de start van een heuse en internationele race, dan gaat er werkelijk van alles door je heen.
Van een kant ben je als veertiger van binnen een heel ander mens geworden (van buiten trouwens ook); want die totaal opwinding van toen is er niet meer, je blijft nuchter, je evenwichtigheid en het instinct tot zelfbehoud zorgen daarvoor.
Maar toch ..., toch is er net als toen die kick van: we doen hoé bescheiden ook, echt méé!
10 Mijn contacten met Enzo Ferrari

Kees van Stokkum


Mijn Ferrari-connecties begonnen wat fleuriger te worden toen ik rond 1965 de stoute schoenen aantrok en een mijns inziens zeer correct brief, in de engelse taal, naar Maranello zond. "Mijn heren, ik zou zo graag, zo héél graag ..." en ja hoor, ik kreeg een paar mooie folders. Wat meer was, ik ontving vrij kort daarna een jaarboek, editie 1965. Dat begon prima, vond ik, want ik meende wel degelijk dat ik dergelijke contacten moest blijven onderhouden, in tegenstelling tot het incidentele "folder-jagen".
12 Concours d'Elegance Eastington Hall
July 1983
14 Ferrari 312 B3/T 1975

Hans Hugenholtz Jr.


Na een moeilijke periode met de 312 B2 en B3 besloot Enzo Ferrari voor 1975 met een nieuwe versie van de beproefde 3 liter 12 cylinder Boxer te komen. Het betrof een geheel nieuw ontwerp met een versnellingsbak waarvan de assen haaks op de lengterichting van de auto stonden, waardoor de gewichtsverdeling nog verder werd verbeterd. Deze uiterst succesvolle Formule 1 auto's werden bekend onder de naam Transversale.
18 A.S.A. 1000 Spyder, c/n 11020
De Wederobouw kan beginnen..

Dries Jetten


Dat Gli Amici reeds veel gelezen wordt, moge blijken uit een reactie welke wij ontvingen van een Engelse ASA-enthousiast - Robert Abraham - zélf eigenaar van Coupé nr. 01080.
Behalve de uitwisseling van enkele gegevens informeerde hij ons dat er ook in Engeland één ASA Spyder is!
20 GP Olanda
Met een geweldige 1e en 2e plaats, wist het Ferrari-team op Zandvoort een uiterst enerverend GP weekend af te sluiten.
In een wedstrijd die uitblonk door de vele spannende momenten, leken aanvankelijk de Ferrari's teruggedrongen naar een bijrol.
23 Ferrari Events 1983

Werner H.O. Gerth


Een van mijn vele hobby's is filmen. Ik heb mij dan ook, als Ferrari fanaat de gelegenheid niet laten ontnemen diverse evenementen voorgoed vast te leggen.
Dit alles zal worden gemonteerd tot een fraaie film van ca. een uur, die ik genoemd heb: "Ferrari events '83".
23 Krimp Lak
technische tips

Steven Sandberg


Bijna alle Ferrari's zijn voorzien van zwarte krimplak (rood voor de Testa Rossa's) op de klepdeksels, hittteschilden, luchtfilters etc.
Om op een concours goed voor de dag te komen, is het van belang dat uw krimplak gaaf, diep zwart en voldoende gerimpeld is. E.e.a. is vrij simpel zelf te doen, mits zorgvuldig uitgevoerd.