Gli Amici della Ferrari issue 29

Voorjaar 1990 nummer 29

Language Dutch language icon Dutch
Editor Nico Koel
Publishing Ferrari Club Nederland
Dimensions softcover, 34 pages, 297 x 210 mm

Continuously published since 1983, Gli Amici della Ferrari is the clubmagazine of the only factory recognised Ferrari Owners' Club Netherlands. The publication contains a mix of reports on club events, other Ferrari events of particular interest to their clubmembers an historical articles on the Ferrari factory or Enzo Ferrari. In addition, most issues will highlight a clubmember and their cars and passion for Ferrari.

Cover of Gli Amici della Ferrari issue 29, Voorjaar 1990 nummer 29

Table of Contents

Page Description
3 Zandvoort 1990 exit !!!
voorwoord

Hans Hugenholtz


Tijdens de jaarvergadering hebben we bekend gemaakt dat de KNAF ons Zandvoot evenement met de daarbij behorende races heeft verboden. Als overkoepelende autosportorganisatie, onder andere verantwoordelijk voor de uitgifte van licenties, kan de KNAF bepalen dat bepaalde autosportevenementen, die niet worden georganiseerd door een houder van een organisatie-licentie (c.q. NAV en HARC) niet toegankelijk zijn voor houders van een racelicentie.
4 Boodschappen doen in Florida 

Martien Kooijmans

Martien Kooijmans, Paul Notenboom


Je hoort tegenwoordig steeds meer autoliefhebbers hun fel begeerde object uit Amerika importeren om zo hun aanschafprijs (mogelijk) te drukken.
Nu de dollarkoers begin januari erg laag stond, besloten clublid Paul Notenboom en ik eens een vliegreisje te wagen naar Florida om daar onze boodschappen te gaan doen. Reisdoel: 3 x 308 (leeftijd 1981 of ouder i.v.m. BVB) en misschien nog een klassieker.
9 Ferrari Engineering en Colnago
ontwikkelen carbon-fibre racefiets

Hans Hugenholtz


Tijdens een recent bezoek aan de tweewieler beurs in Milaan, was een opvallende stand ingericht door de grote Italiaanse racefiets fabrikant Colnago, die daar de nieuwe "C 35" presenteerde. De F 40 onder de fietsen!
10 Ferrari-Expositie voor Chili 

Herman L.E. Swarts


Namens de Lions-club Weert heeft ons clublid Walther Tielemans het initiatief genomen op 10 en 11 maart j.l. een Ferrari-expositie te organiseren. De opbrengst vam dit "project Broeder Beelen", die kwam uit de verkoop van toegangskaartjes, catalogi en een loterij, was in zijn geheel bestemd voor de armsten der armen in Chili.
13 Scuderia 

Tim de Jong


Nu Ferrari niet alleen de beste coureur aller tijden van McLaren heeft overgenomen, maar ook hun beste constructeur, is de Scuderia in een onvervalste favorietenrol gedrongen.
21 Le Ferrari Picolle 

A. Timmermans


De redactie heeft besloten, op veelvuldig verzoek, een rubriek te gaan beginnen, waarin op bescheiden schaal aandacht zal besteed worden aan Ferrari-modellen.
23 Gefileerde Haai 

Jasper Schouten


We schrijven 24 oktober 1954: plaats van handeling: Bracelona-Pedrables; evenement Gran Premio d'Espagne. In de verte klinkt het inmiddels bekende geluid van de machtige vier cilinder van de Ferrari nummer 38. Voor de laatste maal draait Mike Hawthorn het rechte stuk op om vervolgens te worden afgevlagd als winnaar.
28 Een portret van Dries van der Lof
een racer in hart en nieren

Petra Hatenboer


Met ingang van dit nummer zal Petra Hatenboer leden van de Ferrariclub interviewen over hun grote liefde: de Ferrari. Dit portret gaat over Dries van der Lof en zijn geliefde hobby, de Ferrari, en dan in het bijzonder de rensportwagens.
31 Ferrariteiten
Nieuwe constructies
Maranello Concessionaires
F40-LM in coompetitie
Testarossa
Tips van de Techneut; lederen bekleding