Gli Amici della Ferrari issue 28

Winter 1990 nummer 28

Language Dutch language icon Dutch
Editor Nico Koel
Publishing Ferrari Club Nederland
Dimensions softcover, 32 pages, 297 x 210 mm

Continuously published since 1983, Gli Amici della Ferrari is the clubmagazine of the only factory recognised Ferrari Owners' Club Netherlands. The publication contains a mix of reports on club events, other Ferrari events of particular interest to their clubmembers an historical articles on the Ferrari factory or Enzo Ferrari. In addition, most issues will highlight a clubmember and their cars and passion for Ferrari.

Cover of Gli Amici della Ferrari issue 28, Winter 1990 nummer 28

Table of Contents

Page Description
1 Voorwoord

Nico Koel


Als u dit leest zijn de kalkoenen en de oliebollen al lang weer vergeten, maar toch wil ik niet nalaten U namens het Bestuur een heel gezond, voorspoedig en sportief 1990 toe te wensen.
We zitten alweer in ons 8e verenigingsjaar en wij kunnen terugzien op 7 jaar evenementen, waarin wij voor elk wat wils hebben georganiseerd. Zo ook ons jaarlijks terugkerende hoogtepunt op het circuit van Zandvoort, waarbij de in racen geinteresseerde leden en begunstigers actief of passief aan hun trekken kwamen.
2 Bezoek aan de Ferrari fabriek in Maranello

Petra Hatenboer


Eindelijk is het dan zover, na vele jaren gaat de Ferrari Club Nederland op bezoek bij de Droomfabriek. 100 voornamelijk mannen mogen na lang onderhandelen mee op deze unieke trip. Er is een vliegtuig gecharterd dat ons vanaf het vliegveld in Brussel naar Bologna zal brengen.
7 De erfenis van een legende

Richard Williams


'Alhoewel Enzo Ferrari meer dan een jaar geleden overleed, floreert zijn bedrijf meer dan ooit tevoren: de winst van vorig jaar steeg met meer dan 36%. De dood van de Oude Man heeft zijn naam - de beroemdste in de autowereld - doen veranderen in een legende en de begeerlijkheid van zijn auto's is overeenkomstig toegenomen.' schrijft Richard Williams in een diepgaand verhaal dat in de Sunday Times Magazine werd gepubliceerd.
8 Van Skelter tot Short Wheel Base 
Portret Michel Oprey

Tim de Jong


Behalve 'handelaar in natuursteen en marmer' is Michel Oprey ook een geduchte jongleur achter het stuur van zijn wonderschone Ferrari 250 GT SWB. Hoe de rasechte Limburger aan die auto kwam en hoe hij het auto-virus 'an sich' opliep, verteld de ook in Italië beruchte liefhebber in onderstaande kolommen.
11 Zes op een Rij
118 LM en 121 LM

Cavallo Supremo

Dominique Pascal, Antoine Prunet


In de beginjaren van Ferrari S.p.A. was het hart van de geproduceerde sport- en GP-wagens meestal een V12 vermogensbron. Even leek het erop dat aan de verdere ontwikkeling van deze geweldige motoren een einde zou komen, toen Ferrari kleinere cilinderaantallen voor de race-motoren begon te gebruiken. Hieronder zullen de minder bekende 118 & 121 LM zes-cilinders worden behandeld.
14 Ferrari Paleis geopend
Ferrari Import Kroymans

Frans ten Hagen


De regelmatige bezoeker van de oude service-werkplaats van Ferrari Import Kroymans in Hilversum kan er over mee praten. Het was altijd woekeren met de ruimte. Met de toename van de clientele kon je eigenlijk langzamerhand van een onhoudbare situatie gaan spreken.
Gelukkig is aan deze periode onlang een einde gekomen. In betrekkelijk korte tijd heeft dit stukje Hilversum een ware metamorfose ondergaan.
19 Regelmatigheidsrit op circuit van Assen
Op 15 oktober j.l. werd de Ferrari Club Nederland uitgenodigd om op het circuit van Assen acte de présence te geven voor een demonstratie tezamen met een aantal Porsche-clubs.
Dat Assen hard op weg is om een zgn. B-status voor autosport te krijgen, was reeds duidelijk: het gehele circuit was al verbeed tot 10 meter en er bestaan plannen voor grindbakken en vangrails, terwijl de resterende greppels gedicht zullen worden.
22 Gente, che pilota!

Kees van Stokkum


In Italië rondzwerven in de week volgend op de dag dat Nigel Mansell achter Senna aanjoeg, daarbij stelselmatig de naar hem uitgestoken zwarte vlag negerend, in die Grote Prijs van Portugal... In de eethuizen en pizza-bars de kranten opengeslagen zien liggen bij calcio (Gullit, Van Basten, Rijkaard!) en bij Mansell... In de tijdschriften de paginalange commentaren volgen van redakties èn lezers... Tot de conclusie komen dat dit land inderdaad grondig overhoop gehaald kan worden door het gedrag van één man, mits het maar verband houdt met Ferrari...
26 Scuderia

Tim de Jong


31 Een rondje F40

Johnny Sinkgraven


9 September, onze eigen Zandvoort Meeting. De laatste week voor de meeting had ik in spanning gezeten en nu was het dan zover. Na twee jaar te hebben gewacht mocht ik dan dit jaar met Hans Hugenholtz mee in de 250 LM. Tenminste als hij erin mocht rijden en dat laatste was nog niet helemaal zeker.
's Morgens op het circuit kwam het antwoord. Nee, geen 250 LM dit jaar. Dit jaar een F40. Jammer, daar ging mijn droom, tenzij... neen een F40 kan nooit op tegen een 250 LM. Maar toch...
's Middags tijdens het vrij rijden ging het gebeuren.