Gli Amici della Ferrari issue 27

Najaar 1989 nummer 27

Language Dutch language icon Dutch
Editor Nico Koel
Publishing Ferrari Club Nederland
Dimensions softcover, 32 pages, 297 x 210 mm

Continuously published since 1983, Gli Amici della Ferrari is the clubmagazine of the only factory recognised Ferrari Owners' Club Netherlands. The publication contains a mix of reports on club events, other Ferrari events of particular interest to their clubmembers an historical articles on the Ferrari factory or Enzo Ferrari. In addition, most issues will highlight a clubmember and their cars and passion for Ferrari.

Cover of Gli Amici della Ferrari issue 27, Najaar 1989 nummer 27

Table of Contents

Page Description
1 Waar een droom Ferrari wordt
voorwoord

Hans Hugenholtz


Dromen over Ferrari's hebben we allemaal als echte enthousiaste regelmatig, en soms komen ze ook nog uit.
Tegen de tijd dat dit nummer van Gli Amici bij U in de bus valt is wellicht de mooiste droom van Frits Kroymans uitgekomen. Een prachtig nieuw hoofdkantoor voor Ferrari Import Kroymans in Hilversum. Voorzien van een grote showroom, een enorme werkplaats en fraaie kantoren heeft dit markante gebouw de juiste allure voor een Ferrari-importeurschap.
2 Soesterberg Meeting
Tussen de buien door 'vlogen' we met onze Ferraris

Martien Kooijmans


Overste J.A. Boon had alles in het werk gesteld om het ons daar naar de zin te maken. Dat bleek al gauw, want boven de vliegbasis hing een groot stuk blauwe lucht, tekenend voor de grote invloed die de luchtmachtoverste Boon in hogere sferen moet hebben.
Tijdens de aankomst werden we geconfronteerd met een prachtig gezicht: talrijke Ferrari's stonden daar al onder de vleugels van twee machtige vliegtuigen als 'Ferrari-kuikentjes' onder Boon's kippen, dekking zoekend voor het onheilspellend weer.
7 Scuderia

Tim de Jong


'Zonder een jaar Ferrari is een rijders-carrière incompleet' - Alain Prost, Monza, 1989
13 Ferrari-verzekering voor Clubleden
Assicuro

Hans Hugenholtz


In navolging van soortgelijke regelingen bij enige Ferrari clubs in het buitenland, zijn vanaf begin volgend jaar voor de leden van de Ferrari Club Nederland eveneens verzekeringen met bijzondere condities beschikbaar. Uitgangspunt hierbij is dat de meeste Clubleden de Ferrari weinig gebruiken en daarnaast uiterst zorgvuldig zijn in het nemen van maatregelen die elke vorm van schade tegengaan.
14 7e Internationale Zandvoort Meeting
een impressie

Frans Wetzels


Zonnig weer, veel publiek en een flink aantal deelnemers, waaronder diverse buitenlandse Ferrarivrienden, met een breed scala aan produktie en competitie Ferrari's: kortom ideale omstandigheden voor een perfekte sfeer tijdens de 7e Internationale Zandvoort Meeting op zaterdag 9 september. Na de rij-instruktie, de tijdtraining voor de racers en het vrij rijden voor niet-racedeelnemers in de ochtend was het middagprogramma gereserveerd voor de regelmatigheidsritten en de wedstrijden.
24 De nieuwe 348: Een supersnelle schoonheid

Rick van den Boom


Het was wel even rennen naar de kiosk, de tweede week van mei. Het eerste artikel over de nieuwe Ferrari 348 in Auto Motor und Sport van de hand van Werner Schruf (met de nodige prachtige foto's) werd door de fanatieke Ferrari-supporters natuurlijk verslonden.
In het IAA nummer van september van hetzelfde blad en dezelfde auteur kwam hierop een uitgebreid vervolg. Allemaal zeer positieve verhalen, genoeg om de ware liefhebber met een onweerstaanbare drang richting officiële introductie te Frankfurt te stuwen.
31 Relaas van een Henk Koel fan

Thijs van Gessel


Op het nog maar pas geopende circuit van Zandvoort vond onlangs de 7e Internationale Zandvoort Meeting plaats. Om zoveel mogelijk van de sfeer van deze wederom prachtige meeting voor u op papier te zetten, schreef ik dit artikeltje de zondag erna.