Gli Amici della Ferrari issue 26

Nummer 26 zomer 1989

Language Dutch language icon Dutch
Editor Nico Koel
Publishing Ferrari Club Nederland
Dimensions softcover, 32 pages, 297 x 210 mm

Continuously published since 1983, Gli Amici della Ferrari is the clubmagazine of the only factory recognised Ferrari Owners' Club Netherlands. The publication contains a mix of reports on club events, other Ferrari events of particular interest to their clubmembers an historical articles on the Ferrari factory or Enzo Ferrari. In addition, most issues will highlight a clubmember and their cars and passion for Ferrari.

Cover of Gli Amici della Ferrari issue 26, Nummer 26 zomer 1989

Table of Contents

Page Description
1 Ferraristi,
voorwoord

Nico Koel


Op 9 september a.s. is het weer zover en gaat de 7e Internationale Ferrari Meeting op het circuit van Zandvoort van start. Als de voortekenen ons niet bedriegen belooft het weer een mooi veld Ferrari's te worden, waarin zowel klassiek en modern ruim vertegenwoordigd zullen zijn. Zelfs hebben wij een tweetal Formule 1 Ferrari's - 312 T4 en 126 C4 - uit Italië aangemeld gekregen en als alles goed gaat, zullen zij een aantal demonstratieronden mogen rijden met open uitlaten!
2 Unieke 275 GTB's

Frans Wetzels


De modelaanduiding '275' is, zoals bekend mag worden verondersteld, door Ferrari voor diverse typen gebruikt. Voor zover het de produktie-auto's betreft, gaat het om de 3,3 liter 275 GTB coupe en GTS cabriolet (beide Pininfarina ontwerpen) met twee nokkenassen-motor. Deze twee modellen werden in 1964 op de Parijse Autotentoonstelling geintroduceerd en twee jaar later werd bij diezelfde gelegenheid de 275 GTB/4 met vier nokkenassen-motor gepresenteerd. Het belangrijkste gemeenschappelijk kenmerk van deze modelfamilie (waartoe ook de 10 275 GTB/4 NART Spyders die in 1967 door Luigi Chinetti in opdracht werden gegeven, moeten worden gerekend) is het toegepaste aandrijvingsconcept met achterin gemonteerde versnellingsbak en de onafhankelijke achterwielophanging; twee primeurs voor Ferrari produktie-GT's.
7 Bezoek aan Koni

Rob Grootveld


Als redacteur van een clubmagazine overkomt het je niet vaak dat je van één evenement twee verschillende artikelen krijgt. Eigenlijk zou je in zo'n geval een keuze moeten maken en het beste van de twee moeten plaatsen.
Beide artikelen zijn echter zò verschillend van aard en zò doordrenkt van enthousiasme, dat ik de lezer geen van beide verhalen wil onthouden.
11 Scuderia
'Het was niet goed Ferrari proberen te managen vanuit Engeland. Maar als ik dat aan het begin had gezegd, dan zou het nooit zijn gebeurd: Ik zou niet bij Ferrari zijn gekomen'. 0 John Barnard in gesprek met Giorgio Piola, juni 1989.
14 Concours d'Elegance Brummen
Ferrari-thee

Dries Jetten

Joffrey van der Hoek


Voorzichtig trachtend insecten en vliegjes te ontwijken, togen vele clubleden met hun fraai gepoetste bolide naar het Gelderse Brummen. Het was zondag 25 juni 1989 de datum welke door het bestuur was gekozen als zijnde een mooie zonnige dag, ... en hoe juist was deze visie!
19 Indianapolis 1952

Kees van Stokkum


In oude boeken en tijdschriften neuzen heeft iets fascinerends. Soms ontdek je dingen waar je ooit iets eerde over las of hoorde en krijg je dan meer zicht op de dingen, en vaak ontstaan er nieuwe vragen die je weer verder bezig houden. In de vele tientallen (méér dan honderd...) boeken over Ferrari zijn veel ingeburgerde feiten herhaald, waarbij de ene scribent de andere citeerde. Wat is Dichtung, wat is Wahrheit?
22 Concours FOC Great Brittain, Brocket Hall
Haast té mooi!

Rick van den Boom

Rick van den Boom


In de paar jaren dat ik nu lid ben van de Ferrari Club Nederland ben ik regelmatig geconfronteerd met een soort koele benadering van de 'klassieke' Ferrari-bezitters ten opzicht van de 'moderne' Ferrari-bezitters. Aangezien ik van beide groepen deel heb uitgemaakt denk ik dat ik enig recht van spreken heb. Ik maak daar geen probleem van, want ik vind alle Ferrari's in meer of mindere mate fantastische auto's. Het concours in Brocket Hall was voor echt liefhebbers dan ook om de vingers bij af te likken.
25 "Vergeten" Ferrari ontdekt!

Rens Biesma


De jacht op Ferrari's woedt in alle hevigheid. Overal ter wereld wisselen de begeerlijke bolides uit Maranello van eigenaar, of het nu een exclusieve veiling van historische auto's betreft in Geneve of Monte Carlo, of een transactie bij een handelaar in het zonnige Californië, om daarna naar Europa te worden verscheept. Vraagprijzen stijgen naar waanzinnige hoogten, om vervolgens grif te worden betaald. De kans om voor een interessante prijs een klassieke Ferrari te vinden wordt steeds kleiner.
27 Succes FEHAC inzake houderschapsbelasting

FEHAC


Nog vlak voor de val van het kabinet Lubbers is de ministerraad akkoord gegaan met het wetsvoorstel houderschapsbelasting, zoals dat door staatssekretaris Koning van Financiën werd ingediend. Na onderhandelingen met de FEHAC, werd opgenomen dat voertuigen ouder dan 20 jaar geen motorrijtuigenbelasting meer hoeven te betalen. Hiermee is de bedreiging die de houderschapsbelasting voor bezitters van historische voertuigen heeft gevormd, voor het grootste deel van de baan.
28 Mille Miglia 1989
een korte impressie en het "Ei"

Bert van Engelenhoven, Jean-Louis Bezemer

Bert van Engelenhoven


Brescia, 28 april, de oude binnenstad is omgetoverd in een walhalla voor de klassieke auto liefhebber. Het aanschouwen van zoveel moois doet je beseffen dat je bloed in ruime mate met benzine vermengd moet zijn.
31 Notizie
348 in Frankfurt
Mansell Ferrari dealer
Opvolger van Berger
Prijzen
31 Prijzen

Robin A.W. Harms