Gli Amici della Ferrari issue 23

Nr. 23, najaar 1988

Language Dutch language icon Dutch
Editor Steven Sandberg & Hans Schön
Publishing Ferrari Club Nederland
Dimensions softcover, 32 pages, 297 x 210 mm

Continuously published since 1983, Gli Amici della Ferrari is the clubmagazine of the only factory recognised Ferrari Owners' Club Netherlands. The publication contains a mix of reports on club events, other Ferrari events of particular interest to their clubmembers an historical articles on the Ferrari factory or Enzo Ferrari. In addition, most issues will highlight a clubmember and their cars and passion for Ferrari.

Cover of Gli Amici della Ferrari issue 23, Nr. 23, najaar 1988

Table of Contents

Page Description
1 Mea Culpa...
voorwoord

Hans Hugenholtz


De 14e augustus was voor alle Ferrari liefhebbers een donkere dag; een dag die in de geschiedenis van ons merk gegrift zal blijven. En niet de in ons vorige nummer zo breed gepubliceerde 12e augustus. Een verklaring zijn wij u allen schuldig.
2 Bij het overlijden van Ingegnere Enzo Ferrari

Paul F. Schouwenburg

Nico Koel


In de vroege ochtend van zondag 14 augustus 1988 overleed op ruim 90 jarige leeftijd Enzo Ferrari, de beroemdste persoonlijkheid uit de geschiedenis van de autosport.
Reeds tijdens zijn leven was hij een legende en sommigen in Italië beschouwen hem als onsterfelijk. Zijn populariteit stat zelfs de paus naar de kroon.
Ondanks alle roem en wereldwijde bekendheid - zelf buiten autosport kringen - leefde Ferrari sober en was wars van alle opsmuk die typerend is voor het wereldje van de geslaagde Ferrari cliënt.
6 Na de dood van Enzo Ferrari
een overpeinzing

Paul F. Schouwenburg


'Le roi est mort, vive le roi'. Dit gaat niet op bij het heengaan van Enzo Ferrari. Zijn dood laat een grote leegte achter die niet opgevuld kan worden. Voor het bedrijf Ferrari, voor de 'Gestione Sportiva' en voor de liefhebber van het merk zijn de gevolgen ingrijpend en niet geheel te overzien. Toch loont het de moeite na te denken over de eventuele veranderingen welke verwacht kunnen worden.
13 Het verleden heeft de Toekomst
Nürburgring

Cavallo Supremo


Grootser dan ooit tevoren, meer dan 400 Ferrari's, een orginele Le Mans-start, een circuit met een verleden, een racende Stirling Moss, een entourage waar 'ons' circuit te Zandvoort nog een puntje aan kan zuigen en bij dat alles ook nog schitterend weer.
Kortom een lang weekend met internationale wedstrijden voor historische race- en sportwagens gehouden van 11 t/m 14 augustus op de Nürburgring. Cavallo Supremo was er voor u bij.
18 Ferrari alla Limburgia

Frans ten Hagen


Een van de mooiste streken van ons land, een gezellige binnenplaats met een romantisch kasteel als decor, maar bovenal een enthousiaste groep initiatiefnemers vormden de succesformule die dit evenement uiteindelijk tot een onvergetelijk gebeuren maakte.
Het aankondigend 'geschreven rondschrijven' miste dan ook z'n uitwerking niet.
25 Twee evenementen voor de prijs van één...
Donnington & Oulton Park

Nico Koel


Het aantrekkelijke vooruitzicht om twee evenementen te gaan meemaken voor de prijs van één, spreekt ons Nederlanders wel aan. En omdat dit ook geldt voor de schrijver van dit verhaal, besloot hij samen met zijn Daytona en Henk Hoksbergen naar Engeland te gaan om er binnen een tijdsbestek van 3 dagen aan twee evenementen te gaan meedoen: Donnington Testday en Oulton Park Ferrari Race Day.
31 Autoraces: Het verschil in betekenis

Steven Sandberg


Bovenstaande sfeer-foto-bij-uitstek maakt bij mij van alles los. Niet alleen omdat ik er op de tribune (als joch) bij was, maar bovenal omdat ik me ineens het verschil in betekenis van de racerij - toen en nu - realiseerde.