Gli Amici della Ferrari issue 20

Nr. 20, winter 1987/88

Language Dutch language icon Dutch
Editor Steven Sandberg & Hans Schön
Publishing Ferrari Club Nederland
Dimensions softcover, 32 pages, 297 x 210 mm

Continuously published since 1983, Gli Amici della Ferrari is the clubmagazine of the only factory recognised Ferrari Owners' Club Netherlands. The publication contains a mix of reports on club events, other Ferrari events of particular interest to their clubmembers an historical articles on the Ferrari factory or Enzo Ferrari. In addition, most issues will highlight a clubmember and their cars and passion for Ferrari.

Cover of Gli Amici della Ferrari issue 20, Nr. 20, winter 1987/88

Table of Contents

Page Description
1 Vijf jaar Ferrari Club Nederland
voorwoord

Hans Hugenholtz


Een felicitatie waard voor alle leden en begunstigers. Het is tenslotte uw vereniging, en u heft er allemaal toe bijgedragen dat wij zijn gegroeid van 3 leden naar ruim 420 in die afgelopen vijf jaar.
3 Eind Goed, al Goed (genoeg)?
Grand Prix seizoen 1987

Cavallo Supremo


In maart 1987 werd vol goede moed Ferrari's nieuwe Formule 1 wagen geïntroduceerd. Pas aan het einde van dit seizoen zou deze moed beloond worden, na jaren van "turbo-lag". Is het Enzo dan toch weer gelukt de juiste mensen op de juiste plaats te krijgen?
11 Ferrari 225 Sport
Herinneringen uit 1954 chassisnummer 0170 ET

Dries Jetten


Een van de klassieke Ferrari's bij de van de zomer gehouden F.O.C. Meeting op Oulton Park was de 225 Sport, "Tuboscocca", Coupé Vignale van David Cottingham.
Plotseling realiseerde ik me dat dit type Ferrari, ja zelfs déze Vignale Coupé, de eerste Ferrari moet zijn geweest welke ik met prille liefhebbers ogen heb gezien én gehoord.
14 5 jaar Ferrari Club Nederland
Een terugblik

Steven Sandberg


Zó kort geleden nog en nu al een lustrum, nu al een terugblik. Kan je na zo'n handjevol jaren al van nostalgie spreken? Nauwelijks écht, maar toch..., als ik alleen al door nummer één van dit clubblad blader besef ik hoeveel er alweer veranderd is in ons Ferrari-club wereldje.
23 Ferrari Feest
F40
Zaterdag 31 januari 1988, plaats Hilversum, locatie: Kroymans, tijd: 21.00 uur.
De tot feestzaal omgebouwde showroom is tjokvol en er kan werkelijk geen mens meer bij. Een schitterend Italiaans buffet, drank in overvloed, opgewekte Ferraristi alom en als klapstuk, voor het eerst in Nederland te zien: de F40!
25 Tien jaar Auto Monza

E. Claessens


Wilfried en Marie-Claire de Buck, de uitbaters van Auto "Monza", zaten tien jaar in het vak en dat moest gevierd worden. Behalve een groot aantal Belgische vrienden had ook een kleine groep Ollanders gevolg gegegeven aan de oproep ter bedevaart naar Modena.
28 De 1e Begunstigersmeeting
Ferraristi onder elkaar

Gerco van Hoften


Op 22 november jongstleden, in motel De Witte Bergen te Eemnes, was het voor het eerst de beurt aan de begunstigers om een evenement te organiseren. Buiten regende het maar binnen regende het Ferrari in de vorm van boeken, schaalmodelletjes, clubartikelen, schilderijen, video's en vele Ferraristi.
31 Olie voor-verwarmen
technische tips

Albert Lauw


In het algemeen is het bekend dat vooral bij een lichtmetalen motor heel kritisch op de olietemperatuur moet worden gelet. Dat deze in koude toestand beslist geen hoge toerentallen mag draaien is vaak een bekende raad aan bezitters van auto's met zo'n motor.