Gli Amici della Ferrari issue 2

Nummer 2, Zomer 1983

Language Dutch language icon Dutch
Editor Steven Sandberg
Publishing Ferrari Club Nederland
Dimensions softcover, 24 pages, 297 x 210 mm

Continuously published since 1983, Gli Amici della Ferrari is the clubmagazine of the only factory recognised Ferrari Owners' Club Netherlands. The publication contains a mix of reports on club events, other Ferrari events of particular interest to their clubmembers an historical articles on the Ferrari factory or Enzo Ferrari. In addition, most issues will highlight a clubmember and their cars and passion for Ferrari.

Cover of Gli Amici della Ferrari issue 2, Nummer 2, Zomer 1983

Table of Contents

Page Description
1 Voorwoord

Steven Sandberg


Het tweede nummer van "Gli Amici" ligt voor u; we kijken daarin terug op ons eerste evenement Assen '83 en vast vooruit naar de internationale bijeenkomst op 9,10 en 11 september a.s. in Zandvoort.

Het bestuur is er trots op te kunnen melden, dat Enzo Ferrari het ere-lidmaatschap van onze club heeft aanvaard. Middels de goedkeuring door de fabriek werden wij al gerespecteerd; thans wordt onze Ferrari Club Nederland door de grote man zelf ook voor vol aangezien.
2 Italië Trip 1983

Nico Koel


Met de sluitingsdatum had ik slechts 4 inschrijvingen van leden met hun Ferrari, terwijl maar 6 leden op een alternatieve manier naar Italië zouden gaan. Qua aantal geen succes dus, maar hoe anders was de realiteit ...
6 De Vlam in de Pan

Frans ten Hagen


Ongetwijfeld zal menig Ferrarist zich wel eens hebben afgevraagd, hoe en wanneer de "passie" voor het merk tot stand kwam. Een samenvatting hiervan zou zeker een zeer interessante bloemlezing vormen. Die van mij luidt alsvolgt: ...
8 Meeting Zolder 1983

Nico Koel


In het weekend van 21 en 22 mei werd door onze zuiderburen de jaarlijkse meeting gehouden, die evenals in 1982 op het circuit van Zolder plaatsvond.
De opkomst was redelijk en zo'n kleine 40 Ferrari's, waaronder een 250 LM, hadden voor dit evenement ingeschreven.
Onder de inschrijvingen bevonden zich een 25-tal Belgen, een aantal Zwitsers, een enkele Fransman en vijf Nederlanders.
9 Plotselinge Stroomuitval
Technische tips

Steven Sandberg


Er bestaat een algemeen probleem dat alle pre-Daytona (zeg maar pre-1969) Ferraris kan overkomen: plotseling optredende stroomuitval.
Zoiets gebeurt natuurlijk altijd wanneer je in het "zondagse pak" met eveneens fraai uitgedoste echtgenote of vriendin voorrijdt bij dat fraaie restaurant, of wanneer je op een concours door de jury gevraagd wordt te starten, of (zoals ondergetekende overkwam) wanner je (op 2 oktober vorig jaar) een lekker rondje op Zandvoort draait.
13 Nieuws uit Maranello
512 BB QV prototype?

Cary Obbes


14 A.S.A. 1000 Spyder, s/n 11020
Historie van een bijzondere Ferrari-baby

Dries Jetten


De historie rond de ASA "Mille" is een nog onvolledig geschreven deel van de veelomvattende Ferrari-historie; er is géén diepgaand feitelijk verhaal beschikbaar, nóch is er een boek of hoofdstuk in een Ferrari-boek dat uitgebreid aandacht aan deze interessante Ferrari-telg besteedt.
Uw redactie tracht hierin verandering te brengen en zal in de toekomst een uitgebreide ASA studie publiceren welke zal worden geschreven door Kees van Stokkum.
18 Assen 28 mei 1983

Steven Sandberg


Wat een dag! 28 mei zal ik niet gauw vergeten en ik ben er zeker van dat dit ook geldt voor alle aanwezige Ferrari Club Nederland-leden en begunstigers.
Aan mij nu de taak om een zo goed en volledig mogelijk verslag te schrijven; voorwaar geen eenvoudige opgave.