Gli Amici della Ferrari issue 19

Nr. 19, najaar 1987

Language Dutch language icon Dutch
Editor Steven Sandberg & Hans Schön
Publishing Ferrari Club Nederland
Dimensions softcover, 32 pages, 297 x 210 mm

Continuously published since 1983, Gli Amici della Ferrari is the clubmagazine of the only factory recognised Ferrari Owners' Club Netherlands. The publication contains a mix of reports on club events, other Ferrari events of particular interest to their clubmembers an historical articles on the Ferrari factory or Enzo Ferrari. In addition, most issues will highlight a clubmember and their cars and passion for Ferrari.

Cover of Gli Amici della Ferrari issue 19, Nr. 19, najaar 1987

Table of Contents

Page Description
1 Wat een jaar!
voorwoord

Hans Schörn


Een korte terugblik op het afgelopen Ferrari jaar met een aantal hoogte- en dieptepunten lijkt na een bewogen jaar wel op z'n plaats. Zo maar even kris kras door 1987 vlak voor het nieuwe jaar.
2 40 Jahre Ferrari Siege
International Jubilaums-Rallye

Huub Teesing, Barend Steenhuis


Zoals gebruikelijk deze zomer regende het op 27 mei. Op zich niet het vermelden waard want het regende op 26 mei, 28 mei en alle dagen daarvoor en daarna. Echter, deze dag was het toch het vermelden waard want het markeerde de start van de "40 Jahre Ferrari Siege" jubileum rally, georganiseerd door de Duitse zusterorganisatie Auto Becker, van de gelijknamige importeur van Ferrari in Duitsland.
5 Donnington Park

Wido van Kooten


In het eerste weekend van september troffen een twintigtal Nederlandse Ferraristi elkaar onder de rook van het Sherwood-forest met onder hun hoede een vijftal "strijdpaarden", in te zetten in een estafette, de inmiddels bekende Maranello Serie en een Inter-marque Championship Race.
9 Beste Redactie

C.A.A. Mineeff


"I would like to express to you and your team my personal thanks for the quite outstanding Zandvoort event. I think we can safely say it was the best yet and the organisation was quite perfect. It shows that we here in England have a lot to learn when it comes to running major events of this sort."
11 Zandvoort 1987

Steven Sandberg


Het eerste lustrum van onze Club, de vijfde editie van onze internationale circuit-dag; wordt het routine? Een zekere gewenning? Het dagprogramma leek -noodzakelijkerwijs- op vorige edities; een tweedaags evenement is (nog) te begrotelijk. Maar, niets daarvan, want vele liefhebbers bevestigden desgevraagd mijn indruk; het is ieder jaar weer anders, de contacten, de ervaringen, de startvelden, de races en bovenal het rijden en racen op het circuit, dat mooie circuit waarboven nu allerlei donderwolken hangen.
21 Begunstigersblikken op Zandvoort

Tim de Jong


"Schrijf anders een stukje over hoe nou een begunstiger zo'n circuitdag ervaart", opperde Nico Koel aan de telefoon. Dat leek me wel wat. Even een camera regelen. Oude Volkswagen voltanken (wat is het weer toch goed!) en wegrijden. Wacht, de toegangskaarten zouden we ook wel eens nodig kunnen hebben.
25 Quarant' anni di machine e piloti

Nico Koel


"Oh nee toch, toch niet wéér een Ferrari-meeting" was mijn eerste gedachte toen de wekker 's morgens om 5:00 uur afging. "Was het niet 3 1/2 uur geleden dat de 5e Internationale Zandvoortmeeting afgelopen was?"
28 Of moet het voor u ook zo'n EsWeeBee zijn?

Rick van den Boom


Het zal ongeveer in 1956 geweest zijn dat ik er de eerste keer door getroffen werd. "Dat geluid". Want dat is het eigenlijk altijd voor mij geweest: het geluid dat je niet alleen hoort, maar dat je ook voelt. Tijdens een bezoek aan Zandvoort was het de 250 Monza van Hans Tak die mij "een doel om naar te streven" verschafte.
31 Het superlatief
Beste Redactie

C.A. Huisman


De vakantie in West Duitsland zal voor mij als auto-fanaat bijzonder goed uitpakken. Per slot van rekening kom je hier in de deelstaat Hessen vrij veel mooi getunede BMW's, Mercedessen, Audi's en Porsche's tegen. Maar wanneer je daar dag in - dag uit Autobahnen mee vol ziet, brengt een bezoek aan de bandenstad Fulda, een welkome afwisseling.
31 Expositie 40 jaar Ferrari in Autotron
Beste Redactie
"Het ligt in onze bedoeling in samenwerking met het Autotron Themapark Vervoer in het nieuwe jaar 1988 een speciale Ferrari tentoonstelling te maken over 40 jaar Ferrari. Tijdens onze tentoonstelling zouden wij graag 40 mooie Ferrari's inpassen met als klapstuk de F40."