Gli Amici della Ferrari issue 18

Nr. 18, zomer 1987

Language Dutch language icon Dutch
Editor Steven Sandberg & Hans Schön
Publishing Ferrari Club Nederland
Dimensions softcover, 32 pages, 297 x 210 mm

Continuously published since 1983, Gli Amici della Ferrari is the clubmagazine of the only factory recognised Ferrari Owners' Club Netherlands. The publication contains a mix of reports on club events, other Ferrari events of particular interest to their clubmembers an historical articles on the Ferrari factory or Enzo Ferrari. In addition, most issues will highlight a clubmember and their cars and passion for Ferrari.

Cover of Gli Amici della Ferrari issue 18, Nr. 18, zomer 1987

Table of Contents

Page Description
1 "Nattigheid"
voorwoord

Hans Schörn


Twee zaken die Ferraristi de afgelopen tijd erg bezig hebben gehouden, zijn het abominabele weer en de introduktie van de Ferrari F-40.
2 Lof Dries Lof
Racing Round the Cables

Steven Sandberg


Racing Round the Cables, dat was iets waar je steeds weer over hoorde, hoe gezellig het toen was, de aparte sfeer, het kleine groepje liefhebbers én de gastvrijheid van Dries en de zijnen. Er bestond nog geen club maar men kende elkaar, er was nog geen Ferrari (goud) koorts uitgebroken, men hield gewoon van Enzo's machines, vooral de vroegere modellen en: gedeelde vreugd was dubbele vreugd.
4 SBAF dag Zandvoort

Hans Schörn


De door Kees en Theo van Stokkum georganiseerde instructie/vrijrijden/snelheisproeven evenementen op Zandvoort worden zo langzamerhand een goede traditie en vormen een welkome aanvulling op de officiële Ferrari Club agenda. Speciaal het feit dat de organisatie meestal plaatsvindt in het prille voorseizoen is prettig voor velen die dan vroegtijdig kunnen vaststellen hoe mens en machine hebben overwinterd.
5 Ferrari Benelux '87

Hans Hugenholtz


Na Zandvoort en Colmar Berg, was het in het weekend van 13/14 juni jl. de beurt aan het circuit van Zolder voor de wedstrijden van de Ferrari Benelux 1987 meeting. De Ferrari CLub Belgie had een programma opgezet, dat begon met een ontvangst in het hotel te Antwerpen op vrijdagavond. Helaas was de deelname van de Nederlandse clubleden daarbij minimaal, evenals overigens de deelname aan de andere onderdelen van het programma.
9 Kersenrit

Frans ten Hagen


Zeer benieuwd hoe dit evenement die vrijdagavond uit zou pakken, zetten 23 deelnemers met schitterend weer koers richting Beusichem waar in het anders zeer rustige Betuwedorp de start voor onze kersenrit gepland was.
15 Birthday in the Rain

Nico Koel


35 Volwassenen, 15 kinderen, 14 Ferrari's, 1 Lancia Stratos, 8 andere merken en 1 Eend vlogen en voeren de Noordzee over voor bijwoning van het "Birthday Event" dat door de Engelse Ferrari Owners' Club van 17t/m 19 juli werd georganiseerd. Als thema gold: 40 jaar Ferrari en 20 jaar Ferrari Owners' Club.
25 Beste Redactie
308 GT4 Rainbow

Rens Biesma

Rens Biesma


"Hierbij zend ik je een aantal zwart-wit foto's van een bijzondere Ferrari, die ik toevallig tegenkwam tijdens een trip naar Italië. Eerlijk gezegd kende ik hem niet, maar het bleek de "Rainbow" te zijn, een Bertone prototype uit 1976 van de 308 GT4.
27 Hommage à Ferrari

Nick Meijer


Van 22 mei tot eind augustus van dit jaar vond in Jouy-en-Josas (onder de rook van Parijs) een der meest opmerkelijke Ferrari-tentoonstellingen van de laatste jaren plaats. "Hommage à Ferrari" was de naam van deze show, en het geheel werd georganiseerd door de "Fondation Cartier", een stichting "pour l'art contemporain". Ik bezocht de show op zaterdag 27 juni en deze bleek een bezoek meer dan waard.
29 14437 tijdens de 16e Tour de France Automobile
Uit het foto-archief van Jean-Louis Bezemer

Jean-Louis Bezemer


Deze serie I 365 GTB 4A Daytona competizione werd in 1971 uitgeleverd aan de Scuderia Filipinetti in Zwitserland en was de derde wagen uit de eerste serie van 5 stuks. Alleen de series I Daytona's hadden een aluminium koetswerk met polyester motor- en kofferdeksel en tevens waren de eerste drie wagens voorzien van plastic ramen. Totaal werden er door de fabriek drie series van vijf auto's aan klanten afgeleverd in 1971, 1972 en 1973.
30 Grensverleggend op zoek naar de limiet
Maranello serie 1987

Hans Schörn


De conclusie na deelname aan vier van de tot nu toe vijf verreden races in de Maranello Serie is dat het veel sneller gaat dan in 1986. Veel sneller maar ook veel harder. "Met het mes op tafel" zijn de woorden van Henk Koel na het aanschouwen van de race op Oulton Park.
31 Beste Redactie

Paul F. Schouwenburg


"Met grote interesse heb ik het artikel in ons clubblad no. 17 inzake de Ferrari 275 GTB gelezen. Zoals je weet heeft dit type Ferrari ook mij altijd gefascineerd en verkeer ik in de gelukkige omstandigheid met diverse varianten ervaring te hebben opgedaan."