Gli Amici della Ferrari issue 17

Nr. 17, voorjaar 1987

Language Dutch language icon Dutch
Editor Steven Sandberg & Hans Schön
Publishing Ferrari Club Nederland
Dimensions softcover, 32 pages, 297 x 210 mm

Continuously published since 1983, Gli Amici della Ferrari is the clubmagazine of the only factory recognised Ferrari Owners' Club Netherlands. The publication contains a mix of reports on club events, other Ferrari events of particular interest to their clubmembers an historical articles on the Ferrari factory or Enzo Ferrari. In addition, most issues will highlight a clubmember and their cars and passion for Ferrari.

Cover of Gli Amici della Ferrari issue 17, Nr. 17, voorjaar 1987

Table of Contents

Page Description
1 Racing Round the Cables
voorwoord

Hans Hugenholtz


De 6e Racing Round the Cables was de start van ons aktieve Ferrari-seizoen op zondag 3 mei j.l. Helaas hebben weinigen van u de eerste 5 Cables meegemaakt, maar dit was weer een echte Haaksbergse happening.
Of het nu Dries is of Enzo, de connecties met de Weergoden waren perfect: regen in heel Nederland, in het Oosten vrijwel de hele dag droog.
1 Mauro Forghieri
voorwoord

Hans Hugenholtz


Droevig nieuws bereikte ons vanuit Maranello: Mauro Forghieri heeft Ferrari verlaten. Na 28 jaar trouwe dienst, waarin een enorm aantal ontwerpen en producten werd gerealiseerd, gaat Mauro voor Lamborghini een 3,5 liter Formule 1 motor bouwen.
2 Aanstelling begunstigerscommissie
Cavallo Supremo
Tijdens de ledenvergadering is besloten om een begunstigerscommissie in het leven te roepen. Dit om de taak van het bestuur te verlichten en om meer voor de begunstigers te kunnen doen.
3 Hoogtepunten uit 40 jaar Ferrari-racegeschiedenis

Jean-Louis Bezemer


Een fotoselectie van hoogtepunten uit de 14 wereldkampioenschappen merken en de meer dan 5000 overwinningen.
10 275 GTB

Dyke Ridgley, Guus Bierman


De Ferrari 275 GTB was voor Ferrari in zekere zin een einde en een begin van een periode. Het was de laatste Berlinetta die de befaamde two-cam Colombo motor nog kreeg en de eerste straat-Ferrari waarbij onafhankelijke achtervering geïnstalleerd werd. Het was ook de laatste Berlinetta die, met een respectabel aantal notabene, nog in aluminium gebouwd werd en ook weer de eerste grand touring Ferrari waarbij gebruik gemaakt werd van de transaxle (versnellingsbak en differentieel ineen).
13 Onthullingen: 308 GT/M

Hans Schörn


Na maanden van tongbijten, zijn we dan eindelijk in de gelegenheid de sluier te lichten: Michelotto's derde prototype op basis van een 308 chassis, de M komt naar Nederland en belandt in de 'stal' van Henk Koel. Met deze volbloed racer hoopt Henk in de komende tijd Jean Blaton het vuur na aan de schenen te leggen.
19 Wegens succes geprolongeerd
Heuvelklim Franchorchamps

Nico Koel


'Voor herhaling vatbaar' schreven wij in 1986. Dat de Club Ferrari Belgio het met ons eens was blijkt uit het feit dat ze wederom het afgesloten deel van het circuit Francorchamps hadden afgehuurd. Wat een perfecte locatie is dit toch voor een heuvelklim!
21 Fantastisch, prachtig, te gek!

Johnny Sinkgraven, Steven Sandberg


Zó beleefde een jeugdig begunstiger ons Zandvoort 1986 evenement zónder Ferrari, zónder relaties, zónder geld en (nog) zónder grote vaardigheid in de Nederlandse taal, maar mét de zuivere spirit! En hoevelen van de harde kern van onze club herkennen hierin niet hun eigen eerste schreden op het Ferrari-pad?
23 De 125 C
Hoe het ruim veertig jaar geleden allemaal begon

Steven Sandberg


Gianni Rogliatti, bekend hedendaags Ferrarist en schrijver in Italië heeft het allemaal nog eens uitgezocht. Ik vind zijn artikel dat eerder in 'Ferrari Story' verscheen, zó interessant dat ik het, mijn zijn permissie, vertaalde in de veronderstelling dat het voor de meesten onder u, net als voor mij, boeiend nieuws over de oertijd bevat.
27 Power!

Cavallo Supremo


Enzo heeft eens gezegd: 'Ik bouw motoren en bevestig er wielen aan.' Dit is geheel van toepassing voor de 375 Plus. Mede dank zij deze auto won Ferrari in 1954 voor de tweede keer in successie het wereldkampioenschap voor sportwagens, de meer geraffineerde Lancia's en Jaguars achter zich latend. In dit artikel beperken wij ons tot de door de fabriek geracete Plussen, hoewel er ook een aantal aan klanten geleverd zijn.
29 Hoksbergen opent in Houten

Hans Schörn


Op de eerste lentedag, 21 maart hield Henk Hoksbergen een receptie voor genodigden ter gelegenheid van de opening van zijn nieuwe werkplaats in Houten. Ons aller Henk had na rijp beraad besloten dat een stek in centraal Nederland toch te prefereren was boven het 'veroostelijke' Haaksbergen.
30 Ferrari Club Italia opgericht!

Nico Koel


Hoewel het 'moederland' Italië vele lokale en regionale Ferrari clubjes telt bestond er, tot voor kort geen landelijke club. Ongelofelijk eigenlijk maar waar.