Gli Amici della Ferrari issue 158

Herfst 2022

LanguageDutch language icon Dutch
EditorRicardo van Overbeek
PublishingFerrari Club Nederland
Dimensions82 pages, 320 x 300 mm

Continuously published since 1983, Gli Amici della Ferrari is the clubmagazine of the only factory recognised Ferrari Owners' Club Netherlands. The publication contains a mix of reports on club events, other Ferrari events of particular interest to their clubmembers an historical articles on the Ferrari factory or Enzo Ferrari. In addition, most issues will highlight a clubmember and their cars and passion for Ferrari.

Cover of Gli Amici della Ferrari issue 158, Herfst 2022

Table of Contents

PageSectionDescription
9EditoriaalWees gewaarschuwd

Jaap Mudde


Wees gewaarschuwd... Veel van onze Ferrari’s hebben aan de voorzijde een afwijkend kentekenplaatje of een sticker die niet voldoet aan de wettelijke eisen. Helaas kwam ik daar zelf ook achter toen ik op een stralende zondag aan de kant werd gezet op de A27 door een stationwagen van de KLPD.
10EvenementenEen week vol evenementen

Wouter Brand

Wouter Brand


Wat is het geweldig dat in 2022 weer zo veel auto-evenementen worden georganiseerd! Het was (en is) druk op de agenda, heel erg druk. Zo vonden er medio juni een aantal evenementen plaats, die ik eigenlijk allemaal wel wilde bezoeken. Het is me gelukt om een planning te maken waarbij dat kon en ze me in die week zelfs thuis en op het werk nog even zagen.
15EvenementenCavalcade Icona 2022

Wouter Brand

Wouter Brand


17EvenementenDays of Elegance
La Dolce Vita in Limburg

Maarten Klarenbeek

Maarten Klarenbeek


In het weekend van 18 en 19 juni 2022 werd de eerste editie van days of elegance georganiseerd. In de tuinen van château st. Gerlach werd de verwende autoliefhebber getrakteerd op een hoogwaardig concours d’elegance aangevuld met luxe lifestyle producten.
22EvenementenIl Viaggio dei Tesori Belli
Speelterrein voor de Portofino

Daan van Boggelen

Daan van Boggelen


Kroatië en Slovenië waren voor ons nog grotendeels onbekend terrein en Oostenrijk is een van onze favoriete vakantiebestemmingen. We hoefden er dan ook niet lang over na te denken en schreven ons in.
32EvenementenDays of Elegance
Een veelbelovende start

Peter den Biggelaar

Peter den Biggelaar


Op 18 en 19 juni werd de eerste Days of Elegance gehouden in het prachtige Zuid-Limburg. Hoofdlocatie was de tuinen van Chateau Gerlach, een schitterende locatie om bijzondere auto’s te presenteren.
34EvenementenRaduno FCN dei Primi
Een stok achter de deur en een matig werkende koppeling ...

Martien Kooijmans

Martien Kooijmans


Op zondag 13 maart werd tijdens de algemene ledenvergadering in Het louwman museum door hans hugenholtz aangekondigd dat hij veertig jaar geleden samen met nico koel en steven sandberg het besluit had genomen om de ferrari club nederland op te richten en zoals we weten werd de FCN op 30 januari 1983 actief.
38EvenementenTour & Days of Elegance

Wouter Brand

Wouter Brand


Onder de titel ‘Days of Elegance’ organiseerde het team van InterClassics de eerste editie van een nieuw evenement in het uiterste zuiden van het land. De aankondiging klonk fraai en een beetje on-Nederlands; een Concours d’elegance bij Chateaux Sint Gerlach en een rally met de start bij Chateaux Neercanne. De eerste editie vond plaats op zaterdag
18 en zondag 19 juni 2022.
46EvenementenMille Miglia 2022
Trappelen na twee jaar afwezigheid

Wouter Brand

Wouter Brand


De Mille Miglia behoeft onder autoliefhebbers nauwelijks nadere toelichting. Jarenlang kende het evenement een vaste plek op de agenda in de tweede week van Mei. Maar toen werd het 2020. Bijzonder was dat de editie van 2020 één van de weinige auto-evenementen was die wél doorging. Het werd een herfsteditie, van 22 tot 25 oktober, onder bijzondere omstandigheden.
50EvenementenFerrari Classiche al Cinema
Een dag met louter winnaars

Meindert Plesman

Edvar van Daalen, Cor-Jan Warring


De Ferrari F355 staat er glimmend bij en ook ik heb extra mijn best gedaan om er als een youngtimer uit te zien. Het dakje van de GTS achter de stoelen geplaatst en met de zon op mijn bol stuur ik richting de Veluwe.
58EvenementenVernasca Silver Flag 2022
Een snoepwinkel voor liefhebbers van klassieke Italiaanse auto's

Wouter Brand

Wouter Brand


In GAdF #151 heeft u mijn reportage kunnen lezen over de edities van 2016 tot en met 2019 van de Vernasca Silver Flag, een heuvelklim in Italië.
64EvenementenGeen tiende zege voor Ferrari
Zandvoort krijgt gedroomde winnaar

Niels Schouten

Marco Kamperman


Zoals u op deze pagina’s reeds eerder heeft kunnen lezen, is het Ferrari F1-team uiterst succesvol gebleken in de Grand Prix van Nederland. Van de 33 gereden wedstrijden in de vorige eeuw wist het scharlakenrode team er maar liefst 9 te winnen. De laatste zege dateert alweer uit 1983 en Michele Alboreto greep net naast het podium tijdens de laatste editie in 1985.
70EvenementenAttraverso l’est rurale

Jos Verkaik, Christine Verkaik

Edvar van Daalen, Cor-Jan Warring


Onze impressie van twee geweldige dagen in en rond het glooiende Sallandse landschap.
78VerzamalenDe rustige zomermaanden

Hans Koomen

Hans Koomen


De zomermaanden zijn normaal gesproken op hobbygebied erg rustig, de meeste mensen hebben vakantie en trekken naar buiten, en dan gebeurt er op verzamelgebied weinig. Ook de meeste fabrikanten hebben een zomerstop, en vanuit Italië kun je iets ook wel vergeten. September, dan gebeurt er weer wat.