Gli Amici della Ferrari issue 153

Zomer 2021

LanguageDutch language icon Dutch
EditorRicardo van Overbeek
PublishingFerrari Club Nederland
Dimensions82 pages, 320 x 300 mm

Continuously published since 1983, Gli Amici della Ferrari is the clubmagazine of the only factory recognised Ferrari Owners' Club Netherlands. The publication contains a mix of reports on club events, other Ferrari events of particular interest to their clubmembers an historical articles on the Ferrari factory or Enzo Ferrari. In addition, most issues will highlight a clubmember and their cars and passion for Ferrari.

Cover of Gli Amici della Ferrari issue 153, Zomer 2021

Table of Contents

PageSectionDescription
15EditoriaalDe zomer komt er aan!

Jaap Mudde


Kunt u zich voorstellen hoe dat er uit zal zien?
Versoepelingen alom, weer volle terrassen en uit eten in je favoriete restaurant; naar de bios, theater en nog veel meer waarop je je kunt verheugen.
En natuurlijk weer in clubverband lekker toeren met onze Ferrari’s.
16EvenementenVader met de Ferrari ontwaakt uit de winterslaap op Moederdag

Karin van den Elsen, Harold van den Elsen

Karin van den Elsen, Harold van den Elsen


De kop is er eindelijk af. Zondagmiddag 9 mei 2021 werd er een broeierige zomerse moederdag voorspeld met zon, regen en onweer. De temperatuur was de hele dag echter tussen de twintig en vijfentwintig graden en het enige geflits kwam van een fototoestel gecombineerd met het gerommel van de ronkende ferrari-motor.
18VerzamelenHet verleggen van grenzen?

Niels Schouten

Niels Schouten


Het overhandigen van een ‘geeltje’ aan een standhouder op de NAMAC-beurs in Houten was het startschot van mijn eigen verzameling. De term voor vijfentwintig gulden wordt al decennia niet meer gebruikt dus u begrijpt dat dit tafereel al voor de eeuwwisseling plaatsvond.
38Het bedrijf van...Brian's audio brengt je in de wolken

Martien Kooijmans

Martijn van Dam, Martien Kooijmans


Plots stopte er een rode F12 Berlinetta met geopende ramen voor onze neus en ik werd meteen getriggerd door het prachtige geluid wat uit deze Ferrari kwam. Dat maakte een grote indruk op me. Een bijzonder uitlaatsysteem zult u denken, maar nee dat was het niet, het was zijn audiosysteem. Kristal- zuiver en hemelsmooi.
48HistorieHoogste tijd om eens de hele puzzel te leggen ...

Wouter Brand

Wouter Brand


Breng de Ferrari 195 Inter ter sprake en de kans is groot dat de eerste reactie een variant is van: ‘sorry, welke Ferrari bedoelde je?’ Aan aandacht voor Ferrari’s in boeken, tijdschriften, artikelen en video’s op internet en social media is er geen gebrek. Maar die aandacht is binnen de gehele Ferrari-historie en het modellenprogramma zeker niet gelijk verdeeld.
70VerzamelenWanneer ben ik echt tevreden?

Simon van de Vlekkert

Simon van de Vlekkert


Met veel plezier heb ik nummer 152 van de Gli gelezen. Vol leuke historische artikelen en mooie foto’s. De intro van het verhaal over de bijzondere verzameling van John is erg herkenbaar. Ook ik zat om bekende reden met meer tijd dan zaken om die tijd aan te besteden.
74EvenementenFCN Olympics-rit Lampredi

Hans van Sprundel, Martien Kooijmans


78HerinneringenGelukkig hebben we de foto’s nog!

Niels Schouten

Niels Schouten


Met enige moeite haalde ik de grote kist achter de schotten op zolder te voorschijn. Wat zat er toch ook alweer in? Zwaar was het in ieder geval wel. Langzaam haalde ik het deksel eraf en ineens kwamen de Testarossa’s, 308’jes en F40’s me tegemoet. Het bleek de doos met oude foto’s te zijn. Tot de nok toe gevuld met afbeeldingen die ik had laten afdrukken.