Gli Amici della Ferrari issue 152

Lente 2021

LanguageDutch language icon Dutch
EditorRicardo van Overbeek
PublishingFerrari Club Nederland
Dimensions90 pages, 320 x 300 mm

Continuously published since 1983, Gli Amici della Ferrari is the clubmagazine of the only factory recognised Ferrari Owners' Club Netherlands. The publication contains a mix of reports on club events, other Ferrari events of particular interest to their clubmembers an historical articles on the Ferrari factory or Enzo Ferrari. In addition, most issues will highlight a clubmember and their cars and passion for Ferrari.

Cover of Gli Amici della Ferrari issue 152, Lente 2021

Table of Contents

PageSectionDescription
13EditoriaalAlgemene Leden Vergadering en jubilarissen

Jaap Mudde


In deze GAdF leest u een uitgebreid verslag van de Algemene Leden Vergadering online, die op 31 januari werd gehouden. Aan de vanzelfsprekendheid die Ricardo van Oosterbeek het verloop van de vergadering beschrijft is toch wel een en ander aan vooraf gegaan... Het begint al met de keuze hoe het bestuur in deze coronatijd een ALV zal organiseren. In ieder geval niet fysiek, ofschoon wij tot ver in het vorige jaar er nog best vertrouwen in hadden. Uiteindelijk moet je dan in november beslissen dat er een online ALV zal komen. Inmiddels heeft uw bestuur enige ervaring met Zoom, omdat regelmatig via dit medium de bestuurs- en commissievergaderingen worden gehouden. Toch viel de keuze op een webinar, vooral omdat hierbij meer leden en begunstigers kunnen deelnemen. Een ander voordeel is dat alleen de presentatoren in beeld zijn, terwijl de leden en begunstigers wel kunnen chatten en vragen stellen.
14EvenementenAlgemene Leden Vergadering 2021

Ricardo van Oosterbeek


Als het land grotendeels in een lockdown zit en er een avondklok geldt, dan zal je als bestuur van de Ferrari Club Nederland creatief moeten zijn om de Algemene Leden Vergadering (ALV) toch doorgang te laten vinden...
22In MemoriamJean "Beurlys" Blaton
19 november 1929 - 17 december 2020

Hans Hugenholtz


Ons zeer gewaardeerde erelid Jean Blaton, die een lange racecarrière achter de rug had onder het pseudoniem ‘Beurlys’, is op 17 december 2020 overleden.
24GeschiedenisGran Premio Nuvolari 1954-1957

Wouter Brand

Wouter Brand


De Gran Premio Nuvolari kent een bijzondere ontstaansgeschiedenis. Tazio Nuvolari was bij leven al een legende. Als je als Italiaan de Grand Prix van Italië wint, dan kun je niet meer stuk. Als je als Italiaan de Mille Miglia wint, dan weet iedereen dat je een klasse apart bent. Als je als italiaan de Targa Florio wint, dan vloeien de tranen rijkelijk. Nuvolari deed het. Niet één keer. Hij won al deze races twee keer. Dat hij daarnaast maar één keer de vierentwintig uur van Le Mans en de Grand Prix van Monaco won, zag zelfs de meest grote cynicus niet als teleurstellend. Nuvolari was een held.
42Het bedrijf van...Het is vaak de vrouw die achter het succes van de ondernemer staat

Martien Kooijmans

Johan Reuver, Angela Reuver


De FCN Sauerland Tour, vrijdag 2 oktober 2015. Na een korte avondrit, die eindigde nabij het centrum van Lüdenscheid, begaf een stoet Ferrari’s zich stapvoets naar de grote parkeerplaats in het park van de Humboldt Villa. Het was een prachtige locatie waar we gezamenlijk gingen dineren in restaurant Kosmos. Vanwege het schitterende weer werd het aperitief buiten geserveerd op het grote terras. Het uitzicht was adembenemend mede doordat enkele bijzondere Ferrari’s een prominent plekje werd toegewezen op het gazon in het park. Een aantal schijnwerpers zorgden voor een sfeervolle verlichting.
54GeschiedenisFerrari-geschiedenis op circuit Zandvoort (slot)
Oude duinpaarden van stal gehaald

Niels Schouten

Nationaal Archief, Nico Koel, Archief Redactie


5 September 2021. Het staat wederom met grote letters in de agenda van de liefhebbers geschreven. Met nog zo’n drie maanden te gaan tot de wederopstanding van de Grote Prijs van Nederland, kijken we in deze laatste editie van deze serie terug op de meest recente Formule 1-historie in de Noord-Hollandse duinen. Ook daarin was weer veel te doen op en rond de baan, om daarna ruim drie decennia van de kalender te verdwijnen. Permanente sluiting van het circuit dreigde maar de piste bleef, in gewijzigde vorm, bestaan. Inmiddels is er een hele generatie leden en begunstigers die voor het eerst in hun leven een Nederlandse Grand Prix kunnen meemaken. En waarschijnlijk ook zullen meemaken, op televisie of live op de baan. We zijn benieuwd naar uw foto’s en verhalen, want het zou toch leuk zijn als we een uitgebreid verslag kunnen doen over de belevenissen van onze leden en begunstigers tijdens de eerste Nederlandse Formule 1-wedstrijd van deze eeuw.
78EvenementenGran Premio Nuvolari
2018-2020

Wouter Brand

Wouter Brand


Tijdens het schrijven van mijn vorige artikel over de verschillende edities van de Vernasca Silver Flag, vroeg ik me weemoedig af wanneer ik weer over een recent evenement verslag zou kunnen doen. Toen wist ik nog niet dat er in 2020 een Italiaans auto-evenement zou zijn, dat op zijn oorspronkelijke datum doorgang vond; de Gran Premio Nuvolari. Mijn bezoek aan de dertigste editie, van 18 tot 20 september jongstleden, biedt een mooie gelegenheid om u mee te laten genieten van één van de weinige evenementen dat vorig jaar wél plaatsvond. Om het Ferrari-gehalte wat op krikken, maak ik er gelijk een terugblik over de afgelopen drie jaar van. Het inspireerde me ook om in de fascinerende historie van de Gran Premio Nuvolari te duiken, hetgeen tot een apart artikel heeft geleid, dat u elders in deze Gli Amici kunt lezen.
88VerzamelenAiuto!!!

Hans Koomen

Hans Koomen


Tja, daar zat ik dan... Er gebeurde de afgelopen maanden helemaal niets! De hobby gaat met een slakkengang door 2020, en 2021 in. Ik ga er verder niet op in, want er wordt al teveel over gesproken en geschreven. Zelfs de post heeft er last van, een door mij in Zwitserland gekocht modelletje was twee maanden onderweg, en een pakje naar Frankrijk kwam door een overijverige douanier niet heelhuids langs zijn stanleymes. Frustratie alom.