Gli Amici della Ferrari issue 151

Winter 2020

LanguageDutch language icon Dutch
EditorRicardo van Overbeek
PublishingFerrari Club Nederland
Dimensions90 pages, 320 x 300 mm

Continuously published since 1983, Gli Amici della Ferrari is the clubmagazine of the only factory recognised Ferrari Owners' Club Netherlands. The publication contains a mix of reports on club events, other Ferrari events of particular interest to their clubmembers an historical articles on the Ferrari factory or Enzo Ferrari. In addition, most issues will highlight a clubmember and their cars and passion for Ferrari.

Cover of Gli Amici della Ferrari issue 151, Winter 2020

Table of Contents

PageSectionDescription
13EditoriaalThuiswerkdag...

Jaap Mudde


Vandaag heb ik een thuiswerkdag. Tussendoor bekijk ik alvast de proefdruk van de Gli die nu voor u ligt. Het reisverslag in deze Gli van Willem-Jan Beernink naar de Mille Miglia brachten mijn gedachten onbedoeld terug naar de laatste jaren van de ‘echte’ Mille Miglia en andere beroemde stratenraces zoals de Targa Florio.
16EvenementenRijvaardigheidsdag op de openbare weg

Edvar van Daalen


Autorijden wordt pas echt leuk als de wegen bochtiger worden en het landschap daarbij heuvelachtig is. Om dit te ervaren werd er op 11 juli 2020 een FCN rijvaardigheidstraining georganiseerd, niet zoals gebruikelijk op het circuit, maar in de Duitse Eiffel. Onder leiding van Dolf Dekking werd er gewerkt aan de zit- en stuurhouding, remtechniek, kijktechniek, bochtentechniek, het rijden van de ideale lijn, rijden op hogere snelheid en het remmen met ABS op hogere snelheid.
18EvenementenDüsseldorf Brescia Roma Brescia

Willem-Jan Beernink

Willem-Jan Beernink


Mille Miglia 2020 met een Ferrari 365 GTC/4 uit 1972. Dinsdag 20 oktober was het eindelijk zover, de start van onze Mille Miglia. Al weken waren mijn zoon Cas en ik bezig geweest met allerlei voorbereidingen en hadden we de Ferrari helemaal laten nakijken door Forza Service in Oss. Op de zondag zelf uren zitten prutsen aan de verlichting en ruitenwissers maar uiteindelijk waren we zo ver. Ferrari op de ambulance, Range Rover Velar ervoor en om zeven uur ’s ochtends vertrokken we.
28GeschiedenisFerrari-geschiedenis op circuit Zandvoort (deel III)
Oude duinpaarden van stal gehaald

Niels Schouten

Nationaal Archief, Archief Nico Koel, Archief Redactie


Zoals u in de vorige editie heeft kunnen lezen eindigde de jaren zestig voor het Zandvoortse circuit in mineur.
Hoge startgelden, een gemeente die wel veel nam (pachtgelden en belastingen) maar niet veel gaf en gewichtigdoenerige bestuurders maakten de Nederlandse Grand Prix allesbehalve een zekerheid op de Formule 1-kalender.
Hoewel de toekomst van de Grand Prix altijd aan een zijde draadje hing, bleek dat gedurende het nieuw aangebroken decennium de Nederlandse baan zelden op de kalender ontbrak.
54Even VoorstellenSpa Ferrari Racing Days 2020
Zijn we misschien verwend?!

Phan Vu Nguyen

Phan Vu Nguyen


Het was de vraag of Ferrari Racing Days op Spa door zou gaan vanwege COVID-19. Twee weken voor het evenement kreeg ik de verlossende bevestiging. Omdat dit het eerste evenement van 2020 was, had ik er bijzonder veel zin in! Het weer oppakken van het oude leven en genieten van mooie auto’s op het circuit had ik namelijk zo gemist! Evenementen waar ik naartoe wilde gaan zoals de Mille Miglia, Le Mans Classic, Goodwood Revival en Historic Grand Prix Monaco werden al verzet of geannuleerd.
58ActueelEen zeer bijzondere opdracht voor Yan Denes

Roger Lomme

Ferrari, Yan Denes


Voor de duizendste Grand Prix van Ferrari, de Grand Prix van Toscane, wilde Ferrari groots uitpakken. Dat Ferrari in het koesteren van haar historie ver gaat weten we wel, maar dat zelfs een ‘herdenkingshelm’ die met driehonderd kilometer per uur voorbij suist voor die ene race apart werd ontworpen, mag toch wel heel bijzonder worden genoemd.
60Het bedrijf van...Gallery Aaldering in Brummen

Martien Kooijmans

Aaldering


Ik ben dit nooit begonnen om er rijk mee te willen worden, maar om me rijk te voelen. Begin september brachten mijn vrouw Tonnie en ik een aantal vakantiedagen door in ons wonderschone Nederland. We hadden gepland om een flink aantal fietsknooppunten te volgen in de Veluwezoom dus werd een arrangement geboekt in Kasteel Engelenburg in Brummen. Ik kan me een drietal FCN evenementen herinneren waarbij dit mooie kasteel garant stond voor een sfeervolle ambiance. Eén ervan, het FCN concours in 1989 staat vast in mijn geheugen gegrift. We wonnen daar met onze Ferrari 330GT de eerste prijs in de klasse 330GT - 330GTS - 330GTC. Ongelooflijk blij waren we daarmee. Eerlijkheidshalve dien ik te vermelden dat dit de enige prijs was die in deze klasse kon worden uitgereikt. Er waren verder uit die categorie geen deelnemers meer.
72HistorieVernasca Silver Flag
2016-2019

Wouter Brand

Wouter Brand


Tsja, wat doe je als frequent bezoeker van (klassieke) auto-evenementen als de evenementenkalender plotseling wordt leeggeveegd? Ik zal niet de enige zijn geweest die af en toe weemoedige flashbacks heeft gehad van eerdere belevenissen.
80EvenementenVitamine F in coronatijd

Cor-Jan Warring

Cor-Jan Warring


Door de coronapandemie is het aantal auto-evenementen drastisch afgenomen. Een geplande trip in mei naar Italië om onder meer de Mille Miglia te bezoeken ging daarom niet door. Een ander evenement, gepland in dezelfde periode, werd ook uitgesteld naar een meer zomerse datum eind augustus. Omdat vitamine F héél belangrijk is, togen wij, Pascal Goldewijk, Bas van der Aa, Ton van Lint, Hans Reinders en ondergetekende met een mond-neuskapje naar Oostenrijk.
86VerzamelenNostalgie en oude meuk ...

Hans Koomen

Hans Koomen


Naarmate we ouder worden, kijken we ook wat vaker terug naar vroeger. Ouchh… dat klinkt als… denk ik al typende, en tegelijkertijd analyseer ik mijn passie voor klassieke Ferrari’s en handgemaakt spul. De laatste tijd krijg ik van meerdere kanten te horen dat ik bepaalde delen van mijn hobby negeer. Waarom zie ik zo weinig moderne Ferrari’s in jouw verzameling/artikelen? Waarom alleen maar oude meuk, en geen mooie nieuwe BBR’s, MR of 1:18-modellen van bijvoorbeeld Tecno of MR? Tsja, een goed punt...