Gli Amici della Ferrari issue 15

Nr. 15, najaar 1986

Language Dutch language icon Dutch
Editor Steven Sandberg
Publishing Ferrari Club Nederland
Dimensions softcover, 36 pages, 297 x 210 mm

Continuously published since 1983, Gli Amici della Ferrari is the clubmagazine of the only factory recognised Ferrari Owners' Club Netherlands. The publication contains a mix of reports on club events, other Ferrari events of particular interest to their clubmembers an historical articles on the Ferrari factory or Enzo Ferrari. In addition, most issues will highlight a clubmember and their cars and passion for Ferrari.

Cover of Gli Amici della Ferrari issue 15, Nr. 15, najaar 1986

Table of Contents

Page Description
1 Dires, bedankt!
voorwoord

Hans Hugenholtz


Na 40 jaar rally's en races te hebben gereden besloot Dries van der Lof de koppositie van de privé renstal aan zijn beide zoons over te dragen. Het Bestuur heeft Dries, als dank voor alles wat hij tot dusver voor ons allemaal heeft betekend, voor zijn geweldig elan, en uiteindelijk ook als "oorzaak" van het oprichten van de Ferrari Club Nederland, benoemd tot erelid.
2 Dutch Donington Diary

Kees van Stokkum


'Dit is Radio Scheveningen. U krijgt een telefonische oproep van de Beatrix. Blijft U aan de lijn?'
'Met Aart Bos. Kees? Hoor eens: de 308 van Hans heeft ergens een olielekkage. Ik denk dat het bij de aansluiting van de linker oliekoeler is, of misschien de koeler zelf. Wil jij een nieuwe meenemen, en eventueel Loctite Hydraulic om et te kunnen repareren?'
'Ik heb al een nieuwe koeler in de auto liggen.'
'Goed, dan zie we dat morgen wel. Goede overtocht gewenst en tot morgen in Donnington.'
10 By far the best race of the year
Donington vanuit de cockpit

Rob Grootveld


Wèèèè schettert de luidspreker en gelijktijdig wordt het 3-minutenbord omhoog gehouden. Zoëven zijn 27 Ferrari's uit de verzamelloods aan het eind van de pits losgelaten. Na het circuit te zijn rondgereden worden zijn snel, dankzij een perfecte organisatie, opgesteld. Onder de 27 rijders bevinden zich 5 leden van onze club, allen verspreid over de eerste vijd startrijen van de totaal elf.
14 Onze 4e Internationale Zandvoort Meeting
Paradoxaal

Steven Sandberg


Paradox: schijnbare tegenstelling, zo zegt het woordenboek. En onze machitge meeting, 120 Ferrari's sterk was er vol van: Amateurs en semi-profs in dezelfde race; jongelui, middelbaren en 'opa's'; straat- en competitiebanden; persoonlijke en professionele preparatie; wereldnamen en beginners; standaard straat Ferrari's en prototipos; modern en klassiek.
29 Ferrari 208 GTS Turbo, 328 GTS en Testarossa

Kees van Stokkum


Het Italiaanse blad 'Quattroruote' deed in het nummer van juni 1986 verslag van een test van twee nieuwe Ferrari's: de in Turijn (eind april 1986) geïntroduceerde 208 GTS Turbo met tussenkoeler en de bij ons beter bekende 328 GTS.
31 Weerzien na 30 jaar

Nico Koel


Wie in 'Gli Amici' nr. 8 mijn verhaal 'Een kwart eeuw Ferrari-koorts' heeft gelezen, zal zich misschien herinneren dat mijn liefde voor Ferrari ergens in het midden van de jaren vijftig ontlook doordat mijn vader het lumineuze idee verwezenlijkte zich een hypermoderne Ferrari 250 GT Europa aan te schaffen. Dat ik sindsdien en vermoedelijk wel voorgoed aan het merk verknocht geraakt ben, mag als bekend worden verondersteld.
34 Britse Ferrari Festiviteiten 1987

Hans Schörn


Volgend jaar bestaat onze eigen FCN vijf jaar. Een feit om trots op te zijn en waar ongetwijfeld nog de nodige aandacht aan besteed zal worden. Onze Britse Ferrari vrienden van de Ferrari Owners' Club, kortweg F.O.C. zijn echter al verenigd vanaf 1967 en dus in 1987 20 jaar bijeen. Hoewel geen echt jubileum, toch een feit dat niet onopgemerkt voorbij zal gaan.