Gli Amici della Ferrari issue 14

Nr. 14, zomer 1986

Language Dutch language icon Dutch
Editor Steven Sandberg
Publishing Ferrari Club Nederland
Dimensions softcover, 38 pages, 297 x 210 mm

Continuously published since 1983, Gli Amici della Ferrari is the clubmagazine of the only factory recognised Ferrari Owners' Club Netherlands. The publication contains a mix of reports on club events, other Ferrari events of particular interest to their clubmembers an historical articles on the Ferrari factory or Enzo Ferrari. In addition, most issues will highlight a clubmember and their cars and passion for Ferrari.

Cover of Gli Amici della Ferrari issue 14, Nr. 14, zomer 1986

Table of Contents

Page Description
3 Voorwoord
Goed nieuws voor V12 lovers!

Hans Hugenholtz Jr.


Gezien de nieuwswaarde ditmaal een afwijkend voorwoord. Leek het er even op of het klassieke V12 ontwerp voor het laats zou worden toegepast in de 412; een zeer interessant interview met de nieuwe General Manager Giovanni Battista Razelli in CAR (juli '86) vermeldt een totaal nieuwe V12 aan het eind van de tachtiger jaren.
4 SBAF Trainingsmiddag Zandvoort
2 april 1986

Hans Schörn


De stichting van de gebroeders Kees en Theo van Stokkum, is oorspronkelijk in het leven geroepen voor het vergaren van alle interessante zaken die gepubliceerd worden over edele auto's. Vandaar ook de naam S(tokkum) B(rothers) A(utomobile) F(iles)
6 Franchorchamps Heuvelklim
12 april 1986

Nico Koel


Op 12 april werd door de Ferrari Club Belgio op het circuit van Francorchamps een heuvelklim georganiseerd. Niet op het gehele circuit, maar uitsluitend op dat gedeelte dat geen deel uitmaakt van de openbare weg. En om het klimeffect te bereiken, werd er in tegengestelde richting gereden. Zo ontstond een perfect traject van circa 2 1/2 km, voorzien van brede uitloopstroken en kerbstones, die toch goed lagen, ondanks het feit dat de baan in tegengestelde richting bereden werd.
8 Ferrari Benelux '86
Derde Jaargang

Nico Koel


Onder de bezielende leiding van René Farenzena, die twee jaar geleden ook de eerste versie namens de Belgische club organiseerde, viel nu de eer te beurt aan de "Club Ferrari Grand-Duché du Luxembourg". Voor de Nederlandse deelnemers was er echter nòg een programma te beleven, dat zowaar een meeting op zich begint te lijken: "koffie drinken en vlaaien eten bij Emile in Echt".
16 Concours d'Elégance Lauswolt
3 mei 1986

Hans Hugenholtz Jr.


Eindelijk kwamen na 2 jaar - het vorige concours in Raamsdonksveer vond plaats in 1984 - de echte "sauberaars" onder de Ferraristi weer aan hun trekken. Op één van de eerste echt zonnige zaterdagen van dit voorjaar waren 30 Ferrari's en een 4-tal "andere" merken naar het hoge noorden getrokken, om in de prachtige omgeving van Hotel Lauswolt op een groot grasveld te tonen hoe mooi onze Italiaanse kanonnen er uit kunnen zien.
22 Eerste Engelse Ferrari Clubrace in 1986
Maranello Challenge, 1e ronde, Mallory Park

Rob Grootveld


Vrijdagavond 23 mei vertrokken Hans Schörn en ondergetekende vroeg uit Europoort om de volgende morgen vroeg in Hull voet op Engelse bodem te zetten. Na het Benelux week-end in Luxemburg was het voor velen toch te veel van het goede om direct de volgende week weer te racen. Hans en ik voelden ons daarom een beetje als verkenners van de Scuderia Ferrari Olanda.
26 Ferrari 166 MM
0008 M

Rob de la Rive Box


Verhalen over vergeten auto's in boerenschuren zijn al zo oud als de sport met veteranenauto's zelf en, hoewel de meeste schuren nu wel onderzocht zullen zijn, heb ik zelf ook eens iets "gevonden".
28 Koel(e) Henk vlamt - Knallende zege!
Maranello Challenge, 2e ronde, Donington Park

Hans Schörn


Donington Park 15 juni, 14:58 uur. Het grote electronische scorebord flitst schel op: "Winner Henk Koel, well done Henk". Aan - uit, aan - uit. Wat een dag, wat een race, wat een winnaar. Iedere keer dat 't bord oplicht moet een beetje pijn doen aan de Engelse ogen die zo gehoopt hadden dat de 1-2 overwinning van Rob Grootveld en Nico Koel in 1985 een vergissing was geweest, die na een jaartje driftig sleutelen zou worden rechtgezet ... Niets was minder waar. In een vooral tactisch zeer sterk gereden race boorde Henk Koel alle Britse illusies op een revanche de grond in. Beheert en economisch rijdend wist hij de zeer ervaren en scherpstrijdende Tony Worswick achter zich te houden. Gelijkwaardig materiaal, gelijkwaardige rijders, een eerlijke strijd, een glorieus winnaar: Fantastisch Henk. Gefeliciteerd FCN met dit resultaat dat met een gouden randje in de clubannalen kan worden opgetekend.
35 4e Internationale Zandvoort Meeting - Doet U mee?
technische tips

Kees van Stokkum


Op de 27e september 1986 zal het Circuit van Zandvoort weer het toneel zijn van een verzameling Ferrari's, waarvan er een flink aantal achter de hekken van het renners-kwartier zullen blijven. "De mijne is niet zo geschikt voor de baan" of "Ik zal me daar m'n auto platrijden!" zijn dan enkele van de te vernemen opmerkingen. Om een minder geschikte auto tòch iets meer "baanvastheid" te geven volgen nu enkele tips. Misschien ziet de Club de kans om de bestuurders ook nog van goede adviezen te (laten) voorzien zodat er méér Ferrari's in de trainingen en wedstrijden de baan op kunnen.
37 Prins Bernhard 75 jaar