Gli Amici della Ferrari issue 12

Nummer 12, winter 1986

Language Dutch language icon Dutch
Editor Steven Sandberg
Publishing Ferrari Club Nederland
Dimensions softcover, 32 pages, 297 x 210 mm

Continuously published since 1983, Gli Amici della Ferrari is the clubmagazine of the only factory recognised Ferrari Owners' Club Netherlands. The publication contains a mix of reports on club events, other Ferrari events of particular interest to their clubmembers an historical articles on the Ferrari factory or Enzo Ferrari. In addition, most issues will highlight a clubmember and their cars and passion for Ferrari.

Cover of Gli Amici della Ferrari issue 12, Nummer 12, winter 1986

Table of Contents

Page Description
1 Voorwoord

Steven Sandberg


Drie jaar geleden is het nu dat Hans Hugenholtz jr., Nico Koel en ondergetekende op een donkere december avond besloten dat het er maar van komen moest. Wij richtten in Huize Koel de Ferrari Club Nederland op en bij wijze van startschot lieten wij een champagne-kurk knallen.
Het werd een vliegende start en van drie leden op 14 december '82 groeide de club tot 114 leden, 2 aspirant leden en 111 begunstigers bij de jaarwisseling van '85-'86.
2 80 anni di Sport

Steven Sandberg


In 1981 en opnieuw in 1983 organiseerde de Automobil Club di Modena een Ferrari evenement in en om het Mekka zélf. Toen Uw hoofdredacteur in '83 van deelname af moest zien, viel wel meteen de beslissing alles op alles te zetten om in '85 hoe dan ook van de partij te zijn. Ditmaal was het lang onzeker óf er een evenement zou komen. 80 jaar autosport en een evenlang bestaand van de ACI (de Italiaanse KNAC) werden uiteindelijk het - uitgebreide - thema met samenwerking van Ferrari.
15 Ferrari Benelux "85
Foto terugblik

Martin de Vries


Zoveel prima fotomateriaal kregen wij van het Benelux-evenement dat maar een fractie bij het verslag geplaatst kon worden. Het leek ons daarom een goed idee om u tijdens de huidige winterstop mee terug te nemen naar dat mooie weekend in juni aan de hand van een tweede groep foto's.
19 'n Vastloper
Ferrari's Grand Prix seizoen 1985

Kees van Stokkum


"Forza Ferrari, felice buon anno 1985!" was de slotzin van het overzicht van 1984 (Gli Amici no. 8). En even daarvoor de opmerking "1985: Hoop doet leven". Reden tot hoop was er inderdaad voldoende. De tests op Fiorano, hoewel soms misleidend, beloofden veel goeds. En de testperiode in Rio de Janeiro hadden reeds een Michele Alboreto met een "oude" 126C4 laten zien die daar op Goodyear kwalificatiebanden de snelste ronde had gedraaid.
26 Cocktail party Kroymans

Hans Hugenholtz


Een zeer uitgebreide Ferrari show met een 30-tal oude en nieuwe Ferrari's werd door Frits Kroymans op 20 december 1985 georganiseerd. Voor het eerst konden we uitgebreid de nieuwe types 328, Mondial 3.2 en 412i bekijken, die hier kun Nederlandse debuut beleefden.
27 Clay Reggazoni leest ons clubblad!

Erna Moore


Tijdens de laatste Grand Prix ontmoette Erna, de dochter van ons lid Henk Moore, haar oude bekende Clay Regazoni in het Hilton Hotel in Amsterdam.
Clay, die ondanks zijn invaliditeit een even enthousiast autosport-liefhebber is gebleven als altijd, was zeer onder de indruk van Gli Amici.
27 Een nieuw bestuur voor de FEHAC

Michael Drolsbach


In nummer 10 van "Gli Amici" deed ik verslag van de FEHAC ledenvergadering van 7 juni 1985. De belangenbehartiging van de eigenaren van klassieke auto's dreigde door de bestuurscrisis binnen de FEHAC in het slop te raken.
Na de bewuste ledenvergadering is er het een en ander gebeurd.
28 Aktiviteiten Stichting SBAF
Het ligt in de bedoeling van de broers Van Stokkum om op woensdagmiddag 2 april 1986 een testperiode op het circuit van Zandvoort te houden. Tijdens deze middag kunnen de "reguliere" Ferrari-wedstrijdrijders zich weer gaan instellen op het komende evenementen-seizoen, terwijl degenen die ermee willen beginnen op deze wijze de gelegenheid hebben tot oefenen.
31 Asterix - Mutina
Albert Uderzo