Gli Amici della Ferrari issue 110

Herfst 2010

Language Dutch language icon Dutch
Editor Roger Lomme
Publishing Ferrari Club Nederland
Dimensions softcover, 90 pages, 230 x 300 mm

Dutch language icon Coverfoto Close-up van de grille van de Ferrari 250 GT Lusso, door Roger Lomme

Roger Lomme


Continuously published since 1983, Gli Amici della Ferrari is the clubmagazine of the only factory recognised Ferrari Owners' Club Netherlands. The publication contains a mix of reports on club events, other Ferrari events of particular interest to their clubmembers an historical articles on the Ferrari factory or Enzo Ferrari. In addition, most issues will highlight a clubmember and their cars and passion for Ferrari.

Cover of Gli Amici della Ferrari issue 110, Herfst 2010

Table of Contents

Page Description
4 Ferraristi,

Willem Meinders


Voor de onderhavige Gli, de derde in de nieuwe reeks, geldt dat we weer een veelheid aan diverse artikelen hebben met zeer interessante leesstof. Uiteraard komen onze evenementen aan bod. Veel ruimte is er ook ingelast voor de Mille Miglia. In niet minder dan drie lange artikelen kunt u meegenieten van de wederwaardigheden van clubleden die dit jaar deelnamen aan de Mille Miglia.
Verder deze keer een apart verhaal onder het thema 'De garage van ...', een spannend verslag van de historische Duitse Grand Prix van 1935, waar de Scuderia Ferrari op het nippertje wist te winnen en nog veel meer interessante artikelen, waarvan diverse door medeclubleden zijn geschreven en aangeboden.
6 Al met al een fantastisch schouwspel
Eventi

Ad Pijnenburg

Roger Lomme, Phan Vu Nuygen, Bob Santifort


Het was vroeg in maart toen Martien Kooijmans ons uitnodigde deel te nemen aan de klassiekermeeting 'Enzo meets Ettore'.
Natuurlijk hadden wij al vele mooie verhalen van hem gehoord over de eerste editie die in 2008 werd verreden. Martien verhaalde over de unieke Bugatti's die deelnamen en de bijzondere sfeer waarin het evenement plaatsvond.
12 Ferrari 250 GTE 2+2 - Vijftig jaren jong
Ferrari La Storia

Yvo Alexander

Archief Yvo Alexander


Het eerste verrassende optreden van de Ferrari 250 GTE was als Course Director's car tijdens de 24 Uren van Le Mans in 1960. Hoewel de 250 GTE niet bedoeld was voor het circuit, was Ferrari's boodschap met deze unieke introductie bij het grote publiek helder: net zoals alle andere Ferrari's vond ook dit tipo haar oorsprong in de racerij.
16 Internationale Ferrari 250 GTE meeting
Eventi

Roger Lomme

Hugo Garritsen, Roger Lomme


In 1960 werd de Ferrari 250 GTE geïntroduceerd tijdens de 24 Uren van Le Mans. Als rode pace car werd de volledig nieuwe Ferrari aan het publiek voorgesteld. Het kan dan ook geen toeval zijn dat nu, 50 jaar later, exact in het weekend dat wederom Le Mans werd verreden, een internationale Ferrari 250 GTE meeting plaatsvond in Nederland.
18 1600 Miglia Attraverso La Scandinavia
Nel Retroscena

Roger Lomme

Stephan Tot


Het organiseren van een buitenlandreis voor de Ferrari Club Nederland is geen sinecure. De maar liefst tien dagen tellende reis door Scandinavië is daarop geen uitzondering. Of misschien toch wel ...
22 Terug van weggeweest
Eventi

Maarten Klarenbeek

Cor van den Boogaard, Maarten Klarenbeek, Michael Tange


In kan me nog goed herinneren dat ik in de duinen achterop het circuit stond te kijken naar de inhaalacties van de Squadra Bianca cup of de spectaculaire Ferrari 355-challenge. Italia a Zandvoort was altijd mijn favoriete evenement op de het duinencircuit en ik heb alle edities bezocht. Helaas was het door de strenge geluids- en veiligheidseisen op een gegeven moment niet meer mogelijk om races op het circuit van Zandvoort te organiseren en langzaam verdween het evenement van de kalender. Tot afgelopen zomer, want op 27 juni 2010 stond Italia a Zandvoort opnieuw in de agenda.
26 Hier gebeurt alles met heel veel liefde en geduld
I Luoghi del Culto ...

Gert Kersten

Gert Kersten


Deze aflevering van 'de garage van ...' is anders van opzet. Iemand suggereerde me het eens te hebben over een garagehouder die tevens clublid is; Arie Mandemakers. Dat past natuurlijk prima onder de titel van 'de garage van ...'.
32 Het begon met een voorzichtige gedachte
Avventure

Henk van den Berg

Henk van den Berg, Hugo Garritsen, Peter Grootswagers, Peter Singhof


Zullen we meedoen aan de Mille Miglia? Zodra de website geopend was voor inschrijving begonnen wij, dat wil zeggen, schrijver dezes en eigenaar van de Ferrari 250 GT Europa #0391 en Daan ter Braak, sinds kort Ferrarist met een 456 GTM, aan de inschrijfprocedure.
Alleen die kostte al de nodige hoofbrekens.
42 Spa Euro Race
Eventi

Peter Grootswagers

Peter Grootswagers


Op 26 en 27 juni vonden in het kader van de Spa Euro Races twee voor Ferraristen interessante race plaats: de Internationale GT Open round 4 en de Dutch Supercar Challenge round 5. Beide series hadden tijdens dit weekeinde twee races op het programma staan.
44 La Marcia Reale: Großer Preis von Deutschland 1935
Ferrari la Storia

Clem Berghuis

Archief Clem Berghuis


Het was Adolf Hitler niet ontgaan dat zijn 'collega' Benito Mussolini goede sier maakte met de racesuccessen van Alfa Romeo en Maserati. Geen kans werd onbenut gelaten om dit toe te schrijven aan zijn grootse Italiaanse rijk.
50 Als ik nog maar tien minuten zou mogen rijden ...
Nürburgring

Wouter Bekker

Wouter Bekker, Hugo Garritsen


... dan tref je me zonder enige twijfel aan bij de oprit naar de Nordschleife van de Nürburgring. Een zakelijk aangelegde sluis met kaartautomaten die je kent uit talloze parkeergarages, biedt toegang tot het beroemdste asfaltlint ter wereld.
56 Le Mans Classic 2010
Eventi

Edwin van Nes

Edwin van Nes


Aan het begin van deze eeuw had Patrick Peter een geweldig idee voor een klassieker evenement: Le Mans Classic, ofwel het officiële 24-uurs circuit in Le Mans, een paar honderd deelnemers op de baan en voor de sfeer nog een paar duizend klassiekers in de paddocks. De spreekwoordelijke lat lag hoog, erg hoog.
58 La mia Mille Miglia (parte due)
Special

Oscar Brocades Zaalberg

Oscar Brocades Zaalberg, Hugo Garritsen, Peter Grootswagers, Peter Singhof


De Ferrari 212 Export heeft startnummer 176, iets hoger dan in 2009 en dat komt omdat de organisatie meer oude auto's heeft toegelaten. het startveld is weer indrukwekkend en wij hebben een mooi rijtjes van 166 MM's en 212 Exports, waaronder de olijfgroene 212 Export Touring Berlinetta die Le Mans heeft gereden in 1953.
68 Autorijden in 'het laatste paradijs'
Eventi

Henk J. Brouwer

Tjalle Beumer, Henk J. Brouwer


Autorijden in 'het laatste paradijs' is de slogan die de Ennstal Classic meedraagt en dat is niets teveel gezegd. Van 15 tot en met 17 juli werd de achttiende editie van dit fantastische evenement gehouden; zoals immer in Gröbming.
70 Le orme die Francesco Baracca, weekend vol passie!
Eventi

Wim en Arida Verweij

Esther Hofstedde, Ron Randasche, Stephan Tot


Op vrijdag 2 juli, de zeer warme middag van de kwartfinale Brazilië - Nederland, vertrokken wij, wim en Arida Verweij om 16.00 uur vanuit Nieuwkoop richting het oosten van het oranje gekleurde Nederland. Onderweg kwamen we enkel nog een gehaaste voetballiefhebber tegen zodat wij in alle rust en ruimte konden reizen naar Landhuishotel De Bloemenbeek om deel te nemen aan het evenement 'Le orme di Francesco Baracca'. Ja, zelfs in een 360 Spider kan het heet zijn!
74 Tribute to the Mille Miglia 2010
Avventure

Henk J. Brouwer

Henk J. Brouwer


Eind 2009 werd ik gevraagd om mee te rijden in de F40 van Gerard van bergen in de 'Tribute to the Mille Miglia'. Deze werd in 2010 voor het eerst georganiseerd. Het was nog even onder voorbehoud, want na sluiting van de inschrijving zou er geloot gaan worden.
Media februari 2010 kon ik de echte Mille Miglia als fotograaf van mijn lijstje schrappen: we werden ingeloot! Een geweldig feest kon beginnen.
84 Ferrari voor de eeuwige jachtvelden?
Pezzi Unici

Niels Schouten

Archief, Edwin van Nes


In 1968 ontstond in de Verenigde Staten een ambitieus plan om een luxueuze sportwagen te bouwen. De basis voor dit project was een Cadillac Eldorado waarbij de aandrijving naar de achterwielen werd verplaatst.
Deze technische aanpassingen kwamen voor rekening van het North American Racing Team en Zagato bouwde de creatie die ontworpen was door Luigi Chinetti Jr.