Gli Amici della Ferrari issue 107

December 2009 nummer 107

Language Dutch language icon Dutch
Editor Clem Berghuis
Publishing Ferrari Club Nederland
Dimensions softcover, 54 pages, 297 x 210 mm

Continuously published since 1983, Gli Amici della Ferrari is the clubmagazine of the only factory recognised Ferrari Owners' Club Netherlands. The publication contains a mix of reports on club events, other Ferrari events of particular interest to their clubmembers an historical articles on the Ferrari factory or Enzo Ferrari. In addition, most issues will highlight a clubmember and their cars and passion for Ferrari.

Cover of Gli Amici della Ferrari issue 107, December 2009 nummer 107

Table of Contents

Page Description
4 Op de valreep ...

Willem Meinders


2009 loopt op zijn eind. De kerststollen en oliebollen zijn weer in aantocht. Alsof er niets is veranderd in de wereld. En toch was 2009 een bewogen jaar. Grote financiële en als gevolg daarvan economische rimpels trokken hun sporen over de gehele wereld. Zo ook over Nederland. En ook uw club bleef daarvan niet verschoond
7 "Wat vind je eigenlijk van ons clubblad...?"

Clem Berghuis


Het was februari 1992 en ik zat lekker onderuit op de bank, thuis bij Nico Koel. Hij had mij naar Huizen gelokt om een keertje naar 'de auto's' te komen kijken.
Na de vraag van Nico kwam al vrij snel de aap uit de mouw. Rens Biesma, in die tijd hoofdredacteur van Gli Amici della Ferrari, ging voor onbepaalde tijd naar Malta en het FCN-bestuur was op zoek naar een nieuwe hoofdredacteur... Ach, voor een paar jaartjes wilde ik dat wel doen.
9 FCN-clubwinkel heropend
Met veel genoegen kondigt de Ferrari Club Nederland de heropening van de clubwinkel aan. Hier kunt u terecht voor FCN-kleding, petjes en andere clubartikelen.
10 6e Doe een Plezierrit

Kees Boeije

Tjalle Beumer, Henk J. Brouwer, Kjell Linthout, Edwin van Nes, Phan Vu Nguyen, Kees van Pelt, Niels Schouten


Wij rijden ergens door het Brabantse land als de zon op deze negentiende september majestueus boven het nevelige polderlandschap verschijnt. Een schitterend gezicht. Deze dag krijgt hierdoor nu al een gouden omlijsting en doet ons het onmenselijke tijdstip op de wekkerdisplay, eerder die ochtend, snel vergeten. Starten en rijden, rustig de stad achter ons latend, verplaatsen we ons door schemerig Nederland. Op weg naar de zesde editie van de Doe een Plezierrit.
16 4e Classic Wings & Wheels Gala

Clem Berghuis

Yvo Alexander, Henk J. Brouwer, Roger Lomme


Telkens is het weer een feest om het Classic Wings & Wheels Gala op vliegbasis Gilze-Rijen bij te wonen. Niet voor niets besloot het bestuur van de Ferrari Club Nederland dit Gala als zogenaamd aanleunevenement in de jaarkalender op te nemen.
Een aanleunevenement betekent niets meer dan dat het bestuur de leden adviseert om een bepaald evenement te bezoeken. Zonder uitzondering betreffen het interessante evenementen die in de loop der jaren steeds meer bezoekers trekken. Classic Wings & Wheels is zo'n evenement. In 2001 nam de Rotary Club Oosterhout het initiatief om een gala te organiseren waarbij historische vliegtuigen en klassieke auto's samen konden komen.
20 Ferrari Owners Days

Phan Vu Nguyen


Wat een geweldig Ferrari-feest had moeten worden op wellicht het mooiste circuit ter wereld eindigde in een tragedie.
22 Circuitdag Papenburg

Clem Berghuis

Henk J. Brouwer


Het afscheid viel niet mee. Na dertien edities De Peel (met in 2001 een uitstapje naar Lelystad) gingen wij immers al spreken van een traditie. Toch had het FCN-bestuur het gevoel dat wij ons al enige tijd op het slappe koord begaven.
Het parcours van De Peel werd (met name de laatste jaren) weliswaar door middel van diverse chicanes al behoorlijk beteugeld, maar desondanks zaten er passages in die telkens weer voor kippenvel zorgden. Het bestuur heeft de veiligheid hoog in het vaandel staan en besloot te kijken naar een alternatieve locatie (lees een permanent circuit).
28 Romance as it used to be
12th Goodwood Revival Meeting

Clem Berghuis

Yvo Alexander, Hugo Garritsen


Een reis terug in de tijd. Dat is toch wel het overheersende gevoel dat je meeneemt na een weekend Goodwood Revival Meeting op het nabij Chichester gelegen circuit. Wat maakt dit historische evenement zo bijzonder?
34 Sharknose herboren

Clem Berghuis

Yvo Alexander, Hugo Garritsen


Oplettende lezers kunnen het zich wellicht herinneren. Het interview met Jan Biekens in nummer 93 van Gli Amici della Ferrari (juni 2006) over zijn project, de natuurgetrouwe 'recreatie' van de gele Ferrari 156F1.
36 Schwalm-Nette Tourrit

Roger Lomme

Kjell Linthout


Sinds wij kinderen hebben, vergt het deelnemen aan een FCN-evenement een hele logistieke organisatie. Zo ook voor de Schwalm-Nette Tourrit van 3 oktober.
44 Ferrari Finali Mondiali Valencia

Hugo Garritsen


48 Italia 500 (deel 2)

Kees van Stokkum

Indianapolis Speedway, Motor Italia, Ferrari Story, Archief Kees van Stokkum


In dit tweede deel van Italia 500 pakken wij in het jaar 1939 de draad weer op, inmiddels zeventig jaar terug. Niet lang daarna kwamen de eerste tekenen van de interesse van Enzo Ferrari voor de beroemde Amerikaanse 500-mijlsrace in beeld...