Gli Amici della Ferrari issue 106

September 2009 nummer 106

Language Dutch language icon Dutch
Editor Clem Berghuis
Publishing Ferrari Club Nederland
Dimensions softcover, 50 pages, 297 x 210 mm

Continuously published since 1983, Gli Amici della Ferrari is the clubmagazine of the only factory recognised Ferrari Owners' Club Netherlands. The publication contains a mix of reports on club events, other Ferrari events of particular interest to their clubmembers an historical articles on the Ferrari factory or Enzo Ferrari. In addition, most issues will highlight a clubmember and their cars and passion for Ferrari.

Cover of Gli Amici della Ferrari issue 106, September 2009 nummer 106

Table of Contents

Page Description
4 Ferraristi,

Frank Jochems


Mijn eerste periode als 'tesoriere' (penningmeester) is een feit. Uiterst boeiend om het 'reilen en zeilen' van de club nu eens vanuit een totaal ander perspectief mee te mogen maken.
25 jaar bestaat onze club nu. Een feit dat we vorig jaar uitgebreid hebben gevierd. Gelukkig is van deze eerste 25 jaar de historie in cijfers geschreven en ook bewaard. Bij de overdracht van de kennis en de stukken door mijn voorganger Rob van Thiel heb ik met veel plezier de eerste handgeschreven en getypte financiële verslagen doorgebladerd.
6 Tour Salzburgerland

Christianne van Beest-Vogt, Carmen Willemse

Martien Kooijmans, Marga Meinders, Ad Pijnenburg, Louk Reintjens, Carmen Willemse


Als kersverse Ferrari-(mede)eigenaar heb ik me vaak afgevraagd hoe je nu eigenlijk over een Ferrari-eigenaar spreekt. Ferrari-rijder, Ferrari-liefhebber of Ferrari-fanaat. Of houden we het op Ferrarist? Waarschijnlijk weet ik aan het einde van deze reis het antwoord.
14 Mille Miglia

Edwin van Nes, Michael Tange


16 Ricerca per la Ferrari-Abarth
Over klassiekers en visgraatjes

Roger Lomme

Yvo Alexander, Phan Vu Nguyen, Bob Santifort


Klassieke Ferrari's zijn fraai om te zien, maar hoe is het om erin (mee) te rijden?
Voor een aantal onder ons een weet, voor mij persoonlijk nog altijd een vraag. Mijn vooroordelen van een slecht startende, naar benzine ruikende klassieker die met veel pijn en moeite op de weg kan worden gehouden, zouden toch maar eens beslecht moeten gaan worden.
24 Giro di Pappagallo

Arie Timmermans

Henk J. Brouwer, Phan Vu Nguyen


Alweer een schrijven over een evenement en dan nog wel eentje met een wat moeilijke naam: Giro di Pappagallo. Eerst nog even getwijfeld of het haalbaar was om me hiervoor op te geven. Door wat drukke dagen in de zomertijd kon het nog wel eens lastig worden om voor deze vierde juli een vrije dag op te nemen. Ik moet immers eigenlijk iedere zaterdag werken.
30 Modena Motorsport Track Days

Clem Berghuis

Henk J. Brouwer, Hugo Garritsen


Wie tussen Keulen en Düsseldorf de Autobahn A3 volgt, bij de afslag Solingen deze snelweg verlaat en zijn weg vervolgt richting Langenfeld, zal in deze plaats aan de Ernst Tellingerstrasse het bedrijf van Uwe Meissner treffen. Het bedrijf dat voor vele Ferraristen een begrip is geworden: Modena Motorsport.
36 Cinquant'anni di SWB

Clem Berghuis

Clem Berghuis, Wouter Brand, Henk J. Brouwer, Hugo Garritsen


Sensationeel! Anders kon de introductie van de Ferrari 250 GT Berlinetta tijdens de Autosalon van Parijs in oktober 1959 niet genoemd worden. Nu, precies vijftig jaar later, mag deze auto nog steeds worden gezien als hét voorbeeld van een echte Gran Turismo.
40 De garage van...
Ben van Leliveld

Gert Kersten

Clem Berghuis, Gert Kersten, Bob Santifort, Michael Tange


Voor deze aflevering van "De garage van..." heb ik Ben van Leliveld gepolst. Ben is met grote regelmaat op clubmeetings te zien, zeker als er stevig gas kan worden gegeven. Verder maakt hij deel uit van de evenementencommissie, waarin hij Jan Storm is opgevolgd om de belangen van de racers en de circuitrijders binnen de club te behartigen. Aldus een goede reden voor een bezoek aan Ben... en zijn garage.
44 Italia 500

Kees van Stokkum

Archief Indianapolis Motor Speedway


Welke rol speelden de Italiaanse autofabrikanten (waaronder Ferrari) in de roemruchte Indy 500? In Italia 500 nemen wij u (in twee delen) mee in een stukje opmerkelijke Italiaanse auto(sport)historie.
In de beleving van autosportliefhebbers en -beoefenaars zijn er in de loop van de voorgaande eeuw drie vormen van races ontstaan die een eigen karakter hebben gekregen: de diverse Grand Prix, de 24 Uren van Le Mans en de 500 mijlsrace van Indianapolis.