Gli Amici della Ferrari issue 105

Juni 2009 nummer 105

Language Dutch language icon Dutch
Editor Clem Berghuis
Publishing Ferrari Club Nederland
Dimensions softcover, 50 pages, 297 x 210 mm

Continuously published since 1983, Gli Amici della Ferrari is the clubmagazine of the only factory recognised Ferrari Owners' Club Netherlands. The publication contains a mix of reports on club events, other Ferrari events of particular interest to their clubmembers an historical articles on the Ferrari factory or Enzo Ferrari. In addition, most issues will highlight a clubmember and their cars and passion for Ferrari.

Cover of Gli Amici della Ferrari issue 105, Juni 2009 nummer 105

Table of Contents

Page Description
4 Ferraristi,

Stephan Tot


Als bestuurslid, maar vooral als voorzitter van de evenementencommissie, wil ik u graag een kijkje achter de schermen geven over de werkzaamheden van en de beleving binnen de evenementencommissie.
6 Circuitdag Zandvoort 2009

Maurik van den Heuvel

Clem Berghuis, Henk J. Brouwer, Michael Tange


Oh, wat had ik er weer zin in! Na vorig jaar voor de eerste keer aan de Circuitdag te hebben deelgenomen, had ik de datum al een half jaar geleden geblokkeerd in mijn agenda. Er zijn veel activiteiten tijdens een dag op het Zandvoortse circuit en daar wilde ik bij zijn. Het was dan ook nu weer geweldig!
14 Ferrari 212 F1 in actie

Clem Berghuis, Michael Tange, Phan Vu NGuyen


Dé grote verrassing tijdens de Circuitdag Zandvoort was zonder twijfel de komst van Willem Kroon met zijn jongste aanwinst, de Ferrari 212 F1 uit 1951. Zijn aanwezigheid beperken tot een enkele foto in het verslag van dit evenement zou dit bijzondere moment tekortdoen.
16 Ferrari Racing Days Monza

Hugo Garritsen


22 Grolsch weekendtour

Frank Kivits, Mirjam Kraaykamp

Henk J. Brouwer, Hugo Garritsen, Frank Kivits


Het ontstaan van dit evenement begint in april 2008. Na het diner in Hotel Oud London in Zeist (Drie Provinciënrit) borrelen we in de lounge van het hotel nog wat na met een aantal leden, waaronder Michael den Iseger en Ben Rijken.
30 De garage van...
Rob van Thiel

Gert Kersten

Gert Kersten, Rob van Thiel


Voor de vijfde aflevering van 'De garage van...' heb ik een afspraak met Rob van Thiel in Schijndel. Rob is een bekend gezicht in de club. Hij is tenslotte al zes jaar penningmeester geweest en hij heeft tijdens de laatste Algemene Ledenvergadering het stokje overgedragen aan Frank Jochems. Het lijkt mij daarom het juiste moment om de aandacht aan Rob te besteden, die onopvallend zo veel voor de club heeft gedaan.
37 Tour Auto 2009

Clem Berghuis

Henk J. Brouwer, Hugo Garritsen, Kjell Linthout


De historische variant van de tour (de France) Auto(mobile) heeft dit jaar de achttiende editie achter de rug, maar is al lang volwassen. Het is al vele jaren een van de grootste historische auto(sport) evenementen van Europa.
40 Bloesemrally 2009

Yvo Alexander

Yvo Alexander


Rotaryclub Tiel organiseert sinds 2006 de Bloesemrally, een evenement voor klassieke auto's van voor 1985 met als doel om een financiële bijdrage te leveren aan een humanitaire organisatie.
44 Mille Miglia 1957

Clem Berghuis

Archief Redactie


Mille Miglia. Duizend mijlen. Het horen van de twee woorden is voldoende om het hart van menig liefhebber van klassieke rensportwagens sneller te doen kloppen. Ieder jaar komen deze liefhebbers bijeen om te genieten van een automobiel feest zonder weerga. De Mille Miglia anno nu is uiteraard niet te vergelijken met de levensgevaarlijke race over open wegen die in 1957 zo abrupt aan z'n einde kwam.
50 Niek van Paassen
1944 - 2009

Kees van Stokkum


Op een middag in de herfst van 1986 kwam hij mijn werkplaats binnenlopen, na een tip van een wederzijdse kennis. 42 jaar oud, gepokt en gemazeld in het repareren van auto's, opgeklommen tot chef-monteur bij een groot dealerbedrijf. Een man die terug wilde naar het oorspronkelijke autovak, waarbij hoofd en handen samen een reparatie tot een goed resultaat moesten brengen.