Gli Amici della Ferrari issue 104

Maart 2009 nummer 104

Language Dutch language icon Dutch
Editor Clem Berghuis
Publishing Ferrari Club Nederland
Dimensions softcover, 54 pages, 297 x 210 mm

Continuously published since 1983, Gli Amici della Ferrari is the clubmagazine of the only factory recognised Ferrari Owners' Club Netherlands. The publication contains a mix of reports on club events, other Ferrari events of particular interest to their clubmembers an historical articles on the Ferrari factory or Enzo Ferrari. In addition, most issues will highlight a clubmember and their cars and passion for Ferrari.

Cover of Gli Amici della Ferrari issue 104, Maart 2009 nummer 104

Table of Contents

Page Description
4 Ferraristi,
voorwoord

Henk Wernsen


Het nieuwe jaar is inmiddels drie maanden onderweg en we hebben met de Algemene Ledenvergadering het eerste evenement achter de rug. Met twee nieuwe bestuursleden en een gewijzigde evenementencommissie gaan we weer fris het nieuwe clubjaar in. Een mooie gelegenheid u eens mee te nemen achter de schermen van het secretariaat.
6 Algemene Ledenvergadering
2009

Clem Berghuis

Henk J. Brouwer


Elders in deze editie van ons clubmagazine kunt u lezen over de feestelijke opening van het schitterende nieuwe onderkomen van Munsterhuis Sportscars. Het was dan ook een feestelijk begin van het nieuwe FCN-clubjaar dat wij op deze locatie de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering (ALV) mochten houden.
12 Opening Munsterhuis Sportscars

Yvo Alexander

Yvo Alexander, Munsterhuis Sportscars


Met de opening van een prachtig onderkomen in Hengelo kan Ferrari-dealer Munsterhuis Sportscars met vertrouwen naar de toekomst kijken. Niet alleen kunnen de klanten daar terrecht voor advies en aankoop van een Ferrari, maar het bedrijf is voorzien van een schitterende showroom en de allernieuwste technologieën om de auto's perfect te kunnen onderhouden.
18 Ferrari op Stal

Marco van Dongen

Wouter Brand, Kjell Linthout, Bob Santifort


Inmiddels staat de 'Ferrari Op Stal-meeting al weer zo'n tien jaar op de kalender van de Ferrari Club Nederland. Een door ASCARI georganiseerd evenement voor begunstigers dat altijd plaatsvindt -zoals de naam al doet vermoeden- in de wintermaanden en wordt gehouden bij een autobedrijf dat Ferrari's 'behandelt'.
22 De garage van...
Peter van Leeuwen

Gert Kersten

Gert Kersten, Peter van Leeuwen


Voor de vierde aflevering van 'De garage van...' heb ik bij Van Leeuwen International te Remmerden een afspraak met clublid Peter van Leeuwen.
28 XVIII Cavallino Classic

Willem Kroon


32 The making of...
Gli Amici della Ferrari

Clem Berghuis

Clem Berghuis, Arnoud Cornilleau, Laura de Wild, Marco den Engelsman


Vier keer per jaar ligt een nieuwe editie in uw brievenbus. Voor de lezer het begin van enkele ontspannen Ferrari-momenten, voor de redactie het einde van een hele weg. Regelmatig krijgen redactieleden de vraag wat er zoal bij de totstandkoming van ons clubmagazine komt kijken. Om deze vraag te beantwoorden, nemen we u mee voor een redactioneel kijkje achter de schermen.
38 Ferrari Finali Mondiali

Michael Tange


42 FEHAC
Belangenbehartiger voor de klassieke automobiel

Klaas Gorter

Archief Redactie


Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 1 februari jl. in Hengelo kwam het lidmaatschap van de Federatie Historische Automobiel- en Motorfietsclubs (FEHAC) aan de orde. De FCN is jaren lid geweest van deze belangenbehartiger van historische voertuigen. Ondanks het feit dat veel leden van de FCN in het bezit zijn van een moderne Ferrari, werd tijdens de vergadering door een groot deel van de aanwezigen de wens geuit om het lidmaatschap te hernieuwen. Voor uw redactie is deze uitkomst een mooie gelegenheid om u een nader kennis te laten maken met deze reeds ruim 32 jaar bestaande organisatie.
44 Kalender 2009
46 Welke Ferrari...
...is (g)een echte Ferrari?

Kees van Stokkum

Archief Kees van Stokkum, Michael Tange


Is dit (g)een zinvolle vraag? Tot het midden van de jaren '60 was er vrijwel geen discussie over de identiteit van een Ferrari: een Ferrari was een Ferrari.