Gli Amici della Ferrari issue 103

December 2008 nummer 103

Language Dutch language icon Dutch
Editor Clem Berghuis
Publishing Ferrari Club Nederland
Dimensions softcover, 54 pages, 297 x 210 mm

Continuously published since 1983, Gli Amici della Ferrari is the clubmagazine of the only factory recognised Ferrari Owners' Club Netherlands. The publication contains a mix of reports on club events, other Ferrari events of particular interest to their clubmembers an historical articles on the Ferrari factory or Enzo Ferrari. In addition, most issues will highlight a clubmember and their cars and passion for Ferrari.

Cover of Gli Amici della Ferrari issue 103, December 2008 nummer 103

Table of Contents

Page Description
4 Ferraristi,
voorwoord

Willem Meinders


2008 loopt ten einde. Ons jubileumjaar. Het jaar van 25 jaar Ferrari Club Nederland. En dat hebben we geweten. Het hele jaar stond in het teken van de viering van dit jubileum.
6 Herfstrit in de Harz

Ben en Anita Rijken

Henk J. Brouwer


De FCN-buitenlandreizen zijn ieder jaar een hoogtepunt van de jaarkalender. De meerdaagse reizen voeren ons over schitterende routes en wij overnachten op locaties die uitblinken door historie, romantiek of luxe. Uiteraard kleven aan deze reizen stevige prijskaartjes.
12 25 Anni degli Amici della Ferrari
Veluws feest van het zilveren jubileum

Steven Sandberg

Henk J. Brouwer, Hugo Garritsen, Vu Phan Nguyen


De titel van dit verslag geeft aan hoe bijzonder het voelde om met zoveel van die oude Ferrari-vrienden van het eerste uur bij elkaar te zijn gedurende dat prachtige laatste weekeinde van september. Van aankomst tot vertrek had ons zilveren evenement een gouden randje. Nou, zeg maar gerust een dikke gouden rand!
22 Classic Car Rally 2008

Yvo Alexander

Yvo Alexander, Vu Phan Nguyen


Op een stralende zomerdag, zondag 24 augustus 2008, ging op het landgoed De Salentein te Nijkerk de eerste Classic Car Rally van start, een rally ten bate van het Toon Hermans Huis Amersfoort.
28 25 jaar FCN
Giubileo in Rosso

Ben van Leliveld

Henk J. Brouwer


Het was 25 jaar wachten, maar het was zeker de moeite waard. Op zaterdag 11 oktober 2008 vierde de Ferrari Club Nederland het zilveren jubileum. Met een jubileumrit en een spetterende feestavond.
36 ASCARI gaat over de grens

Robert Donkers

Dick Groenhuijzen, Niels Schouten


Bij het lezen van de kop boven het artikel zult u ongetwijfeld even uw wenkbrauwen fronsen en denken: 'ASCARI over de grens? Dat kan ik me niet voorstellen.' Gelukkig is de titel letterlijk bedoeld. ASCARI is in september inderdaad twee keer ingezet in het buitenland.
40 De garage van ...
Willem en Miranda Kroon

Gert Kersten

Gert Kersten


Voor deze aflevering van 'De Garage van...' ben ik afgereisd naar Benningbroek, even boven Hoorn, voor een bezoek aan Willem en Miranda Kroon. Willem is al lang lid van de FCN, maar pas de laatste jaren zien we hem vaker op onze meetings met de inmiddels bekende gele 250 GT Lusso of de rode 308 GTB.
46 Concorso Italiano Paleis Het Loo

Yvo Alexander, Hugo Garritsen, Willem Kroon


48 ASCARI on Tour

Robin Leenders

Henk J. Brouwer, Robin Leenders


Een paar weken geleden kregen de begunstigers een e-mailbericht van ASCARI-voorzitter Robert Donkers. Robert kondigde een speciaal Ferrari-evenement aan en sloot af met de prikkelende woorden: '...ik kan mij niet voorstellen dat je die dag iets beters te doen hebt...'