Gli Amici della Ferrari issue 102

September 2008 nummer 102

Language Dutch language icon Dutch
Editor Clem Berghuis
Publishing Ferrari Club Nederland
Dimensions softcover, 54 pages, 297 x 210 mm

Continuously published since 1983, Gli Amici della Ferrari is the clubmagazine of the only factory recognised Ferrari Owners' Club Netherlands. The publication contains a mix of reports on club events, other Ferrari events of particular interest to their clubmembers an historical articles on the Ferrari factory or Enzo Ferrari. In addition, most issues will highlight a clubmember and their cars and passion for Ferrari.

Cover of Gli Amici della Ferrari issue 102, September 2008 nummer 102

Table of Contents

Page Description
4 Andrea en Phil
Column

Clem Berghuis


Kort na elkaar werd de Ferrari-gemeenschap getroffen door het droevige nieuws dat twee markante figuren waren overleden.
6 Ettore meets Enzo
de eerste maar zeker niet de laatste keer

Ubbo Hempenius

Yvo Alexander, Hugo Garritsen, Marga Meinders


Het is het actieve FCN-lid Dick de Bruin, die mij enthousiast heeft gemaakt voor klassieke Ferrari's. Voor het merk had ik al jaren een voorliefde. Samen met hem ben ik begin vorig jaar op bezoek geweest bij Alex von Mozer van VSOC in Hillegom en heb daar een Ferrari 330 GT 2+2 in een werkelijk hele mooie conditie gekocht.
12 1983: Ferrari's laatste op Zandvoort

Wouter Brand

Pieter E. Kamp, Nico Koel, Archief Redactie


Zandvoort, 28 augustus 1983. Grote Prijs van Nederland. Als de Ferrari's voor de eerste keer langs de hoofdtribune razen, liggen zijn 7e en 21e. De teleurstelling is van de gezichten van de Ferrari-fans en vooral die van de kersverse Ferrari Club Nederland-leden af te lezen. Wat niemand op dat moment voor mogelijk houdt, gebeurt toch.
20 Spa Ferrari Owners Days

Clem Berghuis

Ferrari West-Europa


Dit jaar geen Ferrari Racing Days op Spa-Francorchamps, maar dit was voor Ferrari West-Europa geen reden om het bij Ferraristi zo populaire circuit dan maar links te laten liggen.
24 Fryslân Boppe

Frank Jochems

Henk J. Brouwer, Marga Meinders, Niels Schouten


'Vanwege het jubileumjaar zou een extra ééndagsevenement zeer welkom zijn', luidde de aanhef van de uitnodiging die begin juni in de bus lag. Ik kan u vertellen; het was meer dan een extraatje...
30 Le Mans Classic 2008

Clem Berghuis

Hugo Garritsen


Iedere keer is het weer een plezier om terug te keren naar het Pays de la Loire. Niet zozeer voor het aldaar zeer vlakke platteland, maar vooral voor het Circuit de la Sarthe, beter bekend als het Circuit van Le Mans.
34 De garage van...
Pieter Birnie

Gert Kersten

Pieter Birnie, Gert Kersten


Voor het tweede deel van de rubriek ' De garage van...' reisde ik af naar Kortenhoef, waar ik werd ontvangen door Pieter Birnie, die de koffietafel al vol had liggen met foto's ter illustratie van diverse restauratieverhalen. Els legde er nog wat soesjes bij. Genietend van de koffie en het prachtige uitzicht vanuit de tuin over de lege weilanden, vertelt Pieter zijn verhaal.
40 Ennstal Classic 2008

Henk J. Brouwer

Henk J. Brouwer


Dichte mist, fikse regenbuien en glibberige wegen stelde de deelnemers aan de Ennstal Classic, het jaarlijkse autosportieve hoogtepunt rond het Oostenrijkse Groebming, zwaar op de proef.
45 Wat kostte een Ferrari?

Kees van Stokkum

Archief Redactie


Enkele maanden geleden werd op de veiling in Maranello een Ferrari 250 GT California Spider (chassisnr. 2377GT) voor een opvallend hoog bedrag afgehamerd. De commentatoren en de connaisseurs buitelden vervolgens over elkaar heen.