Gli Amici della Ferrari issue 101

Juli 2008 nummer 101

Language Dutch language icon Dutch
Editor Clem Berghuis
Publishing Ferrari Club Nederland
Dimensions softcover, 58 pages, 297 x 210 mm

Continuously published since 1983, Gli Amici della Ferrari is the clubmagazine of the only factory recognised Ferrari Owners' Club Netherlands. The publication contains a mix of reports on club events, other Ferrari events of particular interest to their clubmembers an historical articles on the Ferrari factory or Enzo Ferrari. In addition, most issues will highlight a clubmember and their cars and passion for Ferrari.

Cover of Gli Amici della Ferrari issue 101, Juli 2008 nummer 101

Table of Contents

Page Description
4 Dat geloof je toch niet...
Column

Rob van Thiel


6 Circuitdag Zandvoort

Luc Climan

Niels Schouten


Donderdag 10 april. Het is 08.19 uur op het klokje in mijn auto. Ik zit in mijn Ferrari 360 Spider (met de kap naar beneden) en ik heb de motor gestart. Het is in Zandvoort een koude nacht geweest, want voordat ik kon wegrijden moest ik de ruiten ontdoen van een laagje ijs. Blauwe lucht en zon. Het weer verleent zijn volle medewerking aan wat een spectaculaire dag belooft te worden.
12 Mugello Historic Festival

Clem Berghuis

Hugo Garritsen


Na het succes van vorig jaar kon de tweede editie van het historische festival op Mugello natuurlijk niet uitblijven. Met de nadruk op Ferrari, maar dat zal niet echt een verrassing zijn aangezien dit circuit eigendom is van Ferrari.
18 Drie Provinciënrit

Erwin Sakkee

Hugo Garritsen, Chris van Koevorden, Vu Phan Nguyen


Bij het weergeven van een ervaring in de vorm van een verhaal wordt een situatie altijd vanuit het oogpunt van de verteller getoond. Wat voor rol speelt de verteller dan? In ons clubverband is dat bij evenementen meestal een deelnemer die zijn ervaringen deelt. Dit keer de belevenissen door de ogen van de organisatie van de Drie Provinciënrit.
24 Luxe overpeinzingen

Martin Houwing

Martin Houwing, Hugo Garritsen


In ons clubmagazine heeft u (om precies te zijn in de nummer 85 en 92) kennis kunnen maken met Martin Houwing en zijn belevenissen met de zwarte Ferrari 400A. Op deze pagina's neemt Martin u mee met een nieuw Ferrari-avontuur.
30 Tour Auto 2008

Kjell Linthout


32 Coasts & Castles Tour

Ria en Kees van Tiel

Marga Meinders, Peter Pronk


Als nieuwe leden vielen wij meteen met onze neus in de boter. Ons eerste evenement was de langste tour ooit. Elf dagen Ierland, georganiseerd door Bert Harper en Willem Meinders.
42 De garage van...
Gerard van Bergen

Gert Kersten

Gert Kersten


Bij het lezen van de boeken Dream Garages van Kris Palmer en Ultimate Garages van Phil Berg besefte ik dat zulke garages ook in Nederland bestaan.
47 Viva Italia

Gert Kersten

Vu Phan Nguyen


Het TT-circuit van Assen is al enkele jaren het decor voor Viva Italia, een evenement voor de liefhebber van de Italiaanse automobiel.
48 Maranello au Mans

Clem Berghuis

Clem Berghuis


Tijdens de vorige maand verreden 24 uursrace van Le Mans was de Ferrari 550 Maranello GTS een opvallende afwezige, waarmee een bijzonder hoofdstuk in het dikke Ferrari-competitieboek werd afgesloten.