Gli Amici della Ferrari issue 100

Maart 2008 nummer 100

Language Dutch language icon Dutch
Editor Clem Berghuis
Publishing Ferrari Club Nederland
Dimensions softcover, 106 pages, 297 x 210 mm

Continuously published since 1983, Gli Amici della Ferrari is the clubmagazine of the only factory recognised Ferrari Owners' Club Netherlands. The publication contains a mix of reports on club events, other Ferrari events of particular interest to their clubmembers an historical articles on the Ferrari factory or Enzo Ferrari. In addition, most issues will highlight a clubmember and their cars and passion for Ferrari.

Cover of Gli Amici della Ferrari issue 100, Maart 2008 nummer 100

Table of Contents

Page Description
4 Ferraristi,
voorwoord

Clem Berghuis


6 Felicitaties Luca di Montezemolo
9 De 100e Gli Amici della Ferrari
Column

Willem Meinders


Met trots bieden wij u de honderdste Glia Amici della Ferrari aan. In het jaar dat uw Ferrari Club Nederland haar 25-jarig bestaan viert. Officieel opgericht op 23 januari 1983. Een dubbel jubileum dus!
13 Ferrari in de spotlights
InterClassics & TopMobiel 2008

Clem Berghuis

Henk J. Brouwer


Hulde, hulde hulde!!! Dit was de mooiste collectie Ferrari's die ooit in Nederland bij elkaar is gebracht. Wat een geweldige prestatie van Nico Koel, Anthony Mak van Waay, Guus Bierman en Martien Kooijmans om zo'n expositie neer te zetten.
18 Algemene Ledenvergadering

Clem Berghuis

Henk J. Brouwer


Wat een schitterend decor voor onze jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. Voor de tweede keer waren we te gast in het Maastrichts Expositie- en Congrescentrum (MECC) voor het startsein van een nieuw FCN-jaar. En wat voor een jaar.
24 Ferrari op Stal

Lars Theunissen

Yvo Alexander, Hugo Garritsen


De eerste weken van het nieuwe jaar zijn niet de beste tijd voor Ferrari-liefhebbers. Nauwelijks Ferrari's op straat en geen Formule 1. Behoorlijk saai dus ...
29 FCN bedankt
Universitair Medisch Centrum Utrecht

Dr. Nico Wulffraat


30 Kalender 2008
36 25 Jaar Ferrari Club Nederland

Clem Berghuis

Ben van Bavel, Clem Berghuis, Henk J. Brouwer, Hugo Garritsen, Gert Kersten, Nico Koel, Edwin van Nes, Bob Santifort


Tja, daar zit je dan. Vijfentwintig jaar Ferrari Club Nederland onder woorden brengen op enkele pagina's. Wij kunnen inmiddels terugkijken op een kleine tweehonderd evenementen. Waar ligt de rode draad? Wat waren de hoogtepunten? Wie zijn de sleutelfiguren geweest? Ga ik iemand vergeten? Laat ik maar gewoon beginnen en dan zien we wel waar we uitkomen...
50 Heerlijke herinneringen

Steven Sandberg

Archief Steven Sandberg


Regelmatig moet ik aan onbegrijpende buitenstaanders uitleg geven hoe nou juist bij mij die Ferrari-liefde heeft kunnen ontstaan. Ik begin dan met te zeggen dat wanneer je zó oud bent als ik je de openingsrace van het Circuit van Zandvoort in 1948 hebt kunnen meemaken.
54 Gli Amici della Ferrari 1983 - 2008
56 Ferrari op Zandvoort
het laatste duwtje...

Yvo Alexander

Ben van Bavel, Archief Nico Koel


Geïnspireerd door zijn deelname aan evenementen van buitenlandse Ferrari-clubs, besloot Nico Koel in het najaar van 1982 zelf een Ferrari-meeting te organiseren. Het succes van deze dag bleek het laatste duwtje dat nodig was om te komen tot de oprichting van een Nederlandse Ferrari-club.
66 Ferrari Challenge

Hans Hugenholtz

Clem Berghuis, Hugo Garritsen, Archief Hans Hugenholtz, Paul Jansen, Archief Redactie


'Please get in touch with Dr. Della Casa', was het antwoord van Enzo Ferrari toen ik in 1987 voorstelde een raceserie met de nieuwe F40 te organiseren.
72 AA 13 : Prins Bernhard en zijn Ferrari's

Yvo Alexander

Yvo Alexander, Ben van Bavel, Pieter E. Kamp, Theo Meinster, Archief Redactie, Jarrett Rothmeier


In deze jubileumeditie mag Neerlands meeste bekende Ferrarist, Prins Bernhard, natuurlijk niet ontbreken. Met voor het eerst een historisch overzicht van 'zijn' Ferrari's.
76 Modellenprogramma 1983

Wouter Brand

Wouter Brand


Welke modellen verlieten tijdens het geboortejaar van de Ferrari Club Nederland de fabriekspoort in Maranello? Welke zijn destijds naar Nederland gekoment? Op deze pagina's neemt Wouter Brand u mee terug naar het modellenprogramma 1983 en 'La Relazione Olandese'.
84 FCN jaarprijzen
Award, Coppa, Trofeo

Clem Berghuis

Clem Berghuis, Nico Koel


Ieder jaar worden ze uitgereikt. De felbegeerde Ferrari Club Nederland-jaarprijzen voor diegenen die in het voorgaande jaar een opvallende rol hebben gespeeld. In 25 jaar FCN zijn in totaal acht verschillende jaarprijzen uitgereikt aan maar liefst negentig prijswinnaars.
88 Orologio Ferrari
een reis door de tijd...

Clem Berghuis

Archief Redactie, Officine Panerai


96 Ideeën en experimenten

Kees van Stokkum

Archief Ing. Gianni Rogliatti, Archief Kees van Stokkum


In de oprichtingsfase van de Ferrari Club Nederland vertelde Nico Koel mij dat het in de bedoeling lag om per kwartaal een clubblad uit te brengen, gevolgd door de vraag: 'Wil jij daar af en toe ook aan meewerken?'