Gli Amici della Ferrari issue 10

Nummer 10, zomer 1985

Language Dutch language icon Dutch
Editor Steven Sandberg
Publishing Ferrari Club Nederland
Dimensions softcover, 32 pages, 297 x 210 mm

Continuously published since 1983, Gli Amici della Ferrari is the clubmagazine of the only factory recognised Ferrari Owners' Club Netherlands. The publication contains a mix of reports on club events, other Ferrari events of particular interest to their clubmembers an historical articles on the Ferrari factory or Enzo Ferrari. In addition, most issues will highlight a clubmember and their cars and passion for Ferrari.

Cover of Gli Amici della Ferrari issue 10, Nummer 10, zomer 1985

Table of Contents

Page Description
1 Voorwoord

Nico Koel


Ferrari Benelux '85 ligt alweer enige weken achter ons.
Alle nevels zijn inmiddels opgetrokken om plaats te maken voor een glashelder beeld: Ferrari Benelux '85 was GRANDIOOS!
Grandioos in meerdere opzichten door een aantal feiten die volstrekt uniek waren:
- 120 inschrijvers met evenzoveel Ferrari's gaven acte de présence het Circuit van Zandvoort
- De eerste 288 GTO race is een feit geworden
- Een groots defilé voor Z.K.H. Prins Bernhard op Paleis Soestdijk van alle deelnemende Ferrari's en een gastvrij onthaal in het paleis voor het Bestuur en de Ferrari Vertegenwoordiging.
Wat hadden wij ons nog meer willen wensen, terwijl dit alles werd opgeluisterd door redelijk goed weer en veel enthousiasme.
2 Ferrari Carnaval in Uden

Steven Sandberg


Naast races, concours, rally's en gezelligheidsbijeenkomsten had het Bestuur al enige tijd het idee eens een Sprintmeeting te organiseren. Het werd uiteindelijk de kwart-mijl (402,55 meter) en we waren te gast bij ons clublid en Ferrari-dealer, Ben Theunissen en zijn rechterhand Kees Hendriks te Veghel. TE GAST met hoofdletters. Het werd een gezellige, zeer ongedwongen dag aan het begin van het derde seizoen van onze club hadden de deelnemers er reuze veel zin in.
6 C.C.H. Spring Challenge '85
Op vrijdag 17 mei jl. hield de Corvette Club Holland haar eerste meeting op het circuit van Zandvoort, waarbij leden van de Ferrari Nederland en van de Lotus Club waren uitgenodigd.
Bestond bij de Ferraristi nog enigszins de vrees dat de Corvette Club uit "over auto's anders denkenden" zou bestaan, hoe anders was de werkelijkheid...
8 Ferrari Benelux '85

Steven Sandberg


Ja, daar zit je nou, hoofdredacteur, bestuurslid en meestal heel wat mans plus praatjes voor tien. Maar hoe schrijf je het verslag van zoiets als dit hoogtepunt uit het bestaan van onze club? Hoe vind je de passende woorden? Zonder clichés, zonder overdrijvingen? Voor het eerst in deze funktie heb ik het er oprecht moeilijk mee.
29 Gevonden in 't dashboardkastje

Kees van Stokkum


31 Verslag van de FEHAC-ledenvergadering
7 juni 1985

Michael Drolsbach


Onze jeugdige begunstiger en pas afgestudeerd jurist, Mr. M. Drolsbach (Michael), heeft zich bereid gevonden om namens onze club contactpersoon te zijn voor de FEHAC, U weet wel, de Federatie die ons (o.a.) moet behouden voor loodvrije perikelen en gaat zorgen voor een ontheffing van de wegenbelasting. Michael Drolsbach bezocht de recent gehouden buitengewone algemene ledenvergadering van de FEHAC. Hier volgt zijn verslag.