Gli Amici della Ferrari issue 1

Nummer 1, voorjaar 1983

Language Dutch language icon Dutch
Editor Steven Sandberg
Publishing Ferrari Club Nederland
Dimensions softcover, 20 pages, 297 x 210 mm

Continuously published since 1983, Gli Amici della Ferrari is the clubmagazine of the only factory recognised Ferrari Owners' Club Netherlands. The publication contains a mix of reports on club events, other Ferrari events of particular interest to their clubmembers an historical articles on the Ferrari factory or Enzo Ferrari. In addition, most issues will highlight a clubmember and their cars and passion for Ferrari.

Cover of Gli Amici della Ferrari issue 1, Nummer 1, voorjaar 1983

Table of Contents

Page Description
1 Voorwoord

Hans Hugenholtz Jr.


Ferraristi:
Dit eerste nummer van "Gli Amici della Ferrari", tot stand gekomen na veel nachtelijke uren, is de tastbare start van de Ferrari Club Nederland, in het jaar van Enzo Ferrari's 85e verjaardag, de 4-kleppers, het verdwijnen van de Ground-Effect F1's en de nieuwe Ferrari GTO.
2 Zandvoort 1982

Hans Hugenholtz Sr.


Natuurlijk moest het er eens van komen. Het was allemaal begonnen in mei 1974, toen Dries van der Lof een aantal Ferrari-vrienden uitnodigde in zijn gastvrije huis in Haaksbergen om in de middag een aantal snelle ronden te rijden rondom het terrein van de kabelfabriek, reden waarom het evenement "Racing round the Cables" werd gedoopt.
2 1e Vergadering Bunnik
30 januari 1983

Nico Koel


Op zondag 30 januari 1983, was het dan eindelijk zover! Tot op die dag had onze vereniging, die op 14 december 1982 reeds was opgericht, gedurende anderhalve maand uit slechts 3 leden bestaan, te weten de oprichters.
Aan een 60-tal Ferrari eigenaren waarvan bekend was dat zij aan één of meerdere meetings hadden deelgenomen, waren uitnodigingen gezonden om onze eerste vergadering bij te wonen en om als lid of begunstiger toe te treden tot de Ferrari Club Nederland.
5 Ferrari 252: De Stamper

Kees van Stokkum

Haynes Publishing


Motorfietsenenthousiasten kennen bovenstaande term, waarbij ze meteen visioenen krijgen van grote éénpitters, zoals (vooral) de Engelse tweewieler-fabrikanten op de markt brachten.
In tegenstelling daarmee staat een andere motorfietskrachtbron, Moto Guzzi's in 1954 door Ing. Giulio Cesare Carcano ontworpen 8-cilinder 500cc watergekoelde racemotor, oorspronkelijk zo'n 68 PK leverend, maar in 1957 goed voor ruim 75 echte PK's (hetgeen de concurrentie driftig kon bevestigen).
7 Nieuws uit Maranello
308 GTO
Lancia - Ferrari
Mondial Cabriolet
512 BB Quattrovalvole
Ferrari productie-cijfers 1982
8 Italia Trip 1983

Nico Koel


Als eerste activiteit van de F.C.N. staat een trip naar Modena op het programma, die wij per Ferrari willen gaan maken.
Deze reis zal plaatsvinden vanaf woensdag 4 mei t/m zondag 8 mei a.s.
9 Een Americaanse Ferrari-tempel
FAF Motorcars inc

Steven Sandberg


Toen mij Ferrari-vlam - ontstaan tijdens de samenvallende prille jeugd van het Zandvoortse circuit en ondergetekende - enige jaren geleden van een zacht pitje geleidelijk meer oplaaide en zich tot een bosbrandje uitbreidde, wilde het geval dat ik met mijn ega het land van Uncle Sam ging bezoeken.
11 Siliconen remvloeistof
Technische Tips

Jim Riff, Dyke Ridgley


Het volgende artikel is van de hand van twee befaamde Amerikaanse Ferraristi. Voor deze mensen is alleen het allerbeste acceptabel, bovendien hebben zij véél ervaring in onderhoud en restauratie van de meest exotische Ferrari's.
13 Terugblik op Mas de Clos 1982
C'était come un rêve...

Nico Koel


Met misschien wel een beetje geluk, vielen omstreeks augustus vorig jaar bij mijn broer Henk en mij de uitnodigingen in de bus om deel te namen aan de meeting "le XX-eme anniversaire de la 250 GTO".
Mijn vrouw Geraldine ging niet mee en dus vroeg ik Hans Hugenholtz jr. of hij zin had om met mij mee te gaan; iets wat ik hem niet 2 keer behoefde te vragen.