Gli Amici della Ferrari 115

Winter 2011

  • Language: Dutch Nederlands
  • Editor: Roger Lomme
  • Publisher: Ferrari Club Nederland
  • Publication: Softcover | 230 x 300 mm | 98 pages

Instrumentarium van de Ferrari 212 F1, door Peter Kamp Peter Kamp

Table of Contents

4 Ferraristi,

2011 loopt op zijn eind. Weer een bewogen jaar. Grote politieke, financiële en als gevolg daarvan economische rimpels trekken hun sporen over de gehele wereld en zeker ook in ons Europese deel van de wereld. Ondanks al dit rumoer kon u ook dit jaar weer deelnemen aan een serie hele mooie evenementen.

Willem Meinders
6 Mónica staat haar mannetje
Papenburg 2011

Na een derde plaats in 2009 en een tweede plaats in 2010 waren de verwachtingen hooggespannen voor de Papenburg meeting 2011: zou het mogelijk zijn om dit jaar eerste te worden? Eerst eens een terugblik op wat er zich heeft afgespeeld in de laatste twaalf maanden...

Robin Biesbroek   Alex Hendrikse
Eventi
12 Waar Abraham zijn mosterd haalt
Giugiaro GG50

Toen de Ferrari FF voor het eerst aan het publiek werd getoond, werd het model aangekondigd als een volledig nieuw concept van het Italiaanse merk. Bij uw auteur bekroop zich toch het gevoel dat hij het concept en de vormgeving al eens eerder had gezien. Bij de eerste foto’s deed de FF meerdere mensen al denken aan een BMW Z3M Coupé maar pas enige tijd later groeide het besef dat de FF ook iets weg had van een Ferrari die ruim zeven jaar eerder tijdens het Concours d’Élégance in de paleistuinen van het Loo stond.

Niels Schouten   Giugiaro, Niels Schouten
Pezzi Unici
18 Bavaria City Racing

Bavaria City Racing (BCR) is voor mij een thuiswedstrijd. In ‘mijn’ stad vinden onder het toeziend oog van De Zwaan de mooiste evenementen plaats. De Red Bull Air Race, het Zomercarnaval, de Wereldhavendagen en natuurlijk Bavaria City Racing. Zoals elk jaar had ik weer vrijkaarten geregeld en gepland om met mijn op een na jongste zoon Jesse vanaf de tribune het spektakel bij te wonen. Het team van Ferrari zou voor het eerst acte de présence geven en dat wil je als Ferrari-liefhebber natuurlijk niet missen.

Jaap Mudde   Bavaria, Phan Vu Nguyen
Eventi
22 Werken aan een imago
Ferrari's propaganda

De periode rond het jaar 1960 vormde een tijd van omslag voor Ferrari. In die jaren kreeg de geleidelijke omvorming van het betrekkelijk kleine, ambachtelijke bedrijf naar een industri- ele onderneming volop gestalte. Het eerder genoemde wijzigen van de bedrijfsvorm was één van de aanwijzingen, want het hield onder andere in dat Ferrari met een meervoudige direc- tie ging werken. Daarmee werd de band met Pininfarina verstevigd, want de Turijnse carros- sier werd vicepresident van de Sefac (deze schrijfwijze werd door Ferrari zelf aangehouden). Illustere personen zoals de industrieel Michel Paul-Cavallier, cliënt van Ferrari uit Pont à Mousson, Frankrijk en Carlo Caracciolo, de zoon van ACI-president Filippo Caracciolo di Castagneto en zwager van Fiat-topman Gianni Agnelli, maakten deel uit van deze directie, wat Ferrari niet alleen een mooi klankbord voor zijn bedrijfsmatige ideeën opleverde maar ook een prachtige ambassadeursstaf, met mensen die voor zijn bedrijf cliënten wierven in hun eigen netwerken van industriëlen en adellijke families.

Kees van Stokkum   Archief Kees van Stokkum
Ferrari la Storia
30 Het was een perfecte dag!
Kastelenrit

17 september 2011. Net iets te laat uit bed, waardoor ik alles in de hoogste versnelling moet doen om nog op tijd te komen. Alex was al naar de zaak om de boel op te starten en de Ferrari warm te laten draaien. Na een snelle douche won ik tijd bij het aankleden omdat ik mijn kleren de avond ervoor al klaar had gelegd. Hierdoor voorkwam ik eindeloos dralen voor onze kledingkast. Zoonlief was ondertussen ook al druk in de weer om zijn kleren aan te trekken en ik hield de snelheid erin door hem vanuit onze slaapkamer steeds aan te moedigen. Onderweg naar de auto griste ik nog een banaan mee als ontbijt en tegen negenen was ik onderweg om onze zoon af te leveren bij zijn tante voor een logeerpartij waarnaar hij uitkeek. Daarna snel door naar de zaak... ik was maar een kwartier te laat! Erg netjes vond ik zelf en toen schoot het me te binnen! Verdikkie, paraplu vergeten! Grote kans dus, dat ik de dag af zou sluiten als verzopen kat, want de weersverwachting voor deze dag was allerminst rooskleurig.

Marlou Jansen   Gairo Flores, Bob Santifort
Eventi
36 Concours d'Élégance... Judging Day
Unique and Special Ones

Soms moet je dingen doen om ze voortaan te laten. Tegen schrikdraad plassen, tong op een bevroren brugreling of je belastingaangifte te laat indienen. Uiteraard verschilt dit van persoon tot persoon en dat is alleen maar goed. Een Concours d’Élégance gaat om auto’s. Stilstaande, gepoetste auto’s, maar laten we eerlijk zijn, kijken naar auto’s kan leuk zijn, lang kijken al minder, maar de auto’s drie dagen lang poetsen om ze vervolgens door een vrouwelijke ‘judge’ te laten afbranden is zelfkastijding.

Oscar Brocades Zaalberg   Oscar Brocades Zaalberg
Eventi
40 Ferrari-leer: van koe tot cuoio, deel 2
Henk van Lith

In het vorige nummer kon u lezen waar leder vandaan komt en op welke manier het bewerkt kan worden om het geschikt te maken als product voor uw Ferrari. Tijdens het bezoek aan Henk van Lith ging ik echter ook wat dieper op de materie in, want het leder in uw stoel is nog maar het begin.

Roger Lomme   Roger Lomme
Speciale
46 Zomaar een weekeindje Modena
L'ingegner Forghieri

Het is in de laatste twintig jaren op het gebied van het beleven van het automobilisme steeds drukker geworden in Modena. De belangstelling uit de gehele wereld voor het wel en wee van vooral Ferrari is sterk toegenomen en andere merken in de regio, zoals Lamborghini, Maserati en Pagani, delen mee in die interesse. Op motorfietsgebied is Ducati bij Bologna een sterke speler en dit alles heeft ertoe geleid dat men de regio is gaan benoemen als Terra di motori. Diverse personen en organisaties in Modena voeden de informatie op dit gebied met het uitgeven van boekwerkjes, het promoten van allerlei werkplaatsen voor restauratie en revisie en het houden van evenementen.

Kees van Stokkum   Kees van Stokkum
Eventi
50 Een droom die werkelijkheid werd
deel 1

‘We willen je graag uitnodigen om gast te zijn op de Finali Mondiali in Valencia aankomende november. Heb je zin?’ ‘Zeker!’ ‘Maar we hebben ook nog de mogelijkheid om een testdrive te doen met een 458 Challenge. Die is aansluitend op de maandag na de Finali Mondiali. Zou je dat ook willen?’ ‘Uhh, ja, natuurlijk, maar ik heb geen racepak, geen handschoenen, geen niks, behalve een helm! En ik heb nog nooit in een raceauto gezeten, laat staan erin gereden. Dus een licentie heb ik ook niet!’ ‘Geen probleem, wij regelen alles voor je, behalve die licentie, want die heb je niet nodig.’

Marc Rooker   Lásló Körber, Roger Lomme, Peter Terpstra
Eventi
54 Little Goodwood
Wings & Wheels 2011

Klassieke auto’s en historische vliegtuigen. Ze vormen net zo’n smakelijke combinatie als tomaat en mozzarella. De Engelsen creëren zo’n heerlijke motorische mix tijdens de Goodwood Revival. Maar je hoeft het kanaal niet over om de dampen van klassieke vliegtuig- én automotoren gelijktijdig op te kunnen snuiven. Nederland heeft Wings & Wheels, ons eigen ‘Little Goodwood’.

Wouter Brand   Wouter Brand
Eventi
58 Una grande Famiglia Ferrari!

Op donderdag 8 september jl. werd de jaarlijkse vergadering van alle Ferrari Owners’ Clubs (FOC) in de wereld gehouden op de ’heilige’ grond in Maranello. De Ferrari Club Nederland was er dit jaar vertegenwoordigd door Willem Meinders en ondergetekende, beide in gezelschap van onze partners.

Frank Jochems   Ferrari S.p.A., Frank Jochems, Marga Meinders
Eventi
62 Ze schoof een gele Ferrari-taart voor mijn neus!

Op mijn vraag of hij eens hoofdpersoon zou willen zijn voor een nieuwe aflevering van ‘De garage van...’ reageerde hij direct positief. Toen ik hem belde om een definitieve afspraak te maken zei hij verontschuldigend: ‘Ik heb maar één Ferrari hoor en verder restaureer ik Jaguars. Ben ik dan wel interessant?’ Maar natuurlijk, iedereen heeft zijn eigen verhaal, maar Middelharnis, waar ligt dat ook al weer?

Gert Kersten   Gert Kersten
De Garage van ...
68 Glorieus Goodwood

Van 16 tot 18 september werd in Chichester de Goodwood Revival meeting gehouden. Na de eerste kennismaking met dit evenement in 2009 konden we niet wachten om af te reizen naar het Goodwood Motor Circuit om wederom ‘de magische stap terug in de tijd’ te beleven…

Maarten Groenen   Wouter Brand
Eventi
72 Vrijuit Italiaans Frantaseren

Ik bezit geen Ferrari en daardoor kan ik vrijuit dromen over elk type dat ooit de fabriek in Maranello verlaten heeft. In de herfst als de regenachtige zondagmiddagen talrijker worden, vind je me dikwijls met een goed glas wijn op de bank, bladerend in het Michelin kaartenboek van Italië, op zoek naar mooie streken en wegen. Dan laat ik de fantasie de vrije loop en verzin ik voor iedere route de meest geschikte auto. Op een of andere manier is dat toch altijd weer een Ferrari…

Wouter Bekker   Roger Lomme
Passione
76 Een sportwagen met cupholders...
Nissan GT-R

Ferrari-rijders zijn over het algemeen grote autoliefhebbers. Daardoor kruipt het bloed soms waar het eigenlijk niet gaan kan en mag de Ferrari zijn slaapplaats af en toe delen met een andere volbloed…

Roger Lomme   Roger Lomme
Cose Curiose
82 Siguire il Sole

Iets over mijzelf, mijn veulen en over ‘belofte maakt schuld’. Sinds oktober 2010 staat ze, toch nog eigenlijk vrij onverwacht, in mijn garage. Als puber had ik mezelf als doel gesteld ooit een Ferrari te bezitten en mijn vrouw Anne-Marie vond het goed: ‘Als we maar samen leuke toertochten kunnen maken.

Wijnand Koch   Kjell Linthout
Eventi
86 Bijverschijnselen van een hobby

Dankzij het internet en e-mail is het verzamelen van schaalmodellen en andere Ferrari-gerelateerde artikelen de afgelopen jaren enorm veranderd. Ging je vroeger eens in de maand naar een gespecialiseerde winkel om het nieuws te zien, tegenwoordig zie je al het nieuws met een muisklik op je scherm verschijnen.

Hans Koomen   Hans Koomen
Raccogliere
90 Slag om de Zuiderzee, 'the final stage'

Er was nog één slag te winnen en dat was het overwinnen van de vliegangst in een echte DC-3, ook wel Dakota, Gooney Bird of C-47 Skytrain genoemd. Wat bedoel ik hiermee? Helaas was tijdens het klassiekerevenement ‘De slag om de Zuiderzee’ op 11 juni jl. de rondvlucht in de good old DC-3 afgelast in verband met een technisch mankement aan het vliegtuig. Dus togen Maarten Klarenbeek en ik op zaterdag 8 oktober in een gloednieuwe Alfa Romeo TBi QV voor de second run naar Lelystad Airport om de rondvlucht alsnog te doen.

Erwin Sakkee   Gert Kersten, Geraldine Koel
Eventi
94 Een feest in meerdere opzichten!

Dit jaar was de jaarlijkse begunstigersbijeenkomst wel een hele speciale aangelegen- heid. Op de eerste plaats bestaat Ascari twintig jaar, op de tweede plaats is voorzitter Robert Donkers al tien jaar voorzitter en op de derde plaats is er bij mijn weten nog nooit zo’n grote opkomst geweest bij een begunstigers bijeenkomst.

Frits Wernsen   Roger Lomme
Eventi