Gli Amici della Ferrari 106

September 2009 nummer 106

  • Language: Dutch Nederlands
  • Editor: Clem Berghuis
  • Publisher: Ferrari Club Nederland
  • Publication: Softcover | 50 pages

Table of Contents

4 Ferraristi,

Mijn eerste periode als 'tesoriere' (penningmeester) is een feit. Uiterst boeiend om het 'reilen en zeilen' van de club nu eens vanuit een totaal ander perspectief mee te mogen maken. 25 jaar bestaat onze club nu. Een feit dat we vorig jaar uitgebreid hebben gevierd. Gelukkig is van deze eerste 25 jaar de historie in cijfers geschreven en ook bewaard. Bij de overdracht van de kennis en de stukken door mijn voorganger Rob van Thiel heb ik met veel plezier de eerste handgeschreven en getypte financiële verslagen doorgebladerd.

Frank Jochems
6 Tour Salzburgerland

Als kersverse Ferrari-(mede)eigenaar heb ik me vaak afgevraagd hoe je nu eigenlijk over een Ferrari-eigenaar spreekt. Ferrari-rijder, Ferrari-liefhebber of Ferrari-fanaat. Of houden we het op Ferrarist? Waarschijnlijk weet ik aan het einde van deze reis het antwoord.

Christianne van Beest-Vogt, Carmen Willemse   Martien Kooijmans, Marga Meinders, Ad Pijnenburg, Louk Reintjens, Carmen Willemse
14 Mille Miglia
Edwin van Nes, Michael Tange
16 Ricerca per la Ferrari-Abarth
Over klassiekers en visgraatjes

Klassieke Ferrari's zijn fraai om te zien, maar hoe is het om erin (mee) te rijden? Voor een aantal onder ons een weet, voor mij persoonlijk nog altijd een vraag. Mijn vooroordelen van een slecht startende, naar benzine ruikende klassieker die met veel pijn en moeite op de weg kan worden gehouden, zouden toch maar eens beslecht moeten gaan worden.

Roger Lomme   Yvo Alexander, Phan Vu Nguyen, Bob Santifort
24 Giro di Pappagallo

Alweer een schrijven over een evenement en dan nog wel eentje met een wat moeilijke naam: Giro di Pappagallo. Eerst nog even getwijfeld of het haalbaar was om me hiervoor op te geven. Door wat drukke dagen in de zomertijd kon het nog wel eens lastig worden om voor deze vierde juli een vrije dag op te nemen. Ik moet immers eigenlijk iedere zaterdag werken.

Arie Timmermans   Henk J. Brouwer, Phan Vu Nguyen
30 Modena Motorsport Track Days

Wie tussen Keulen en Düsseldorf de Autobahn A3 volgt, bij de afslag Solingen deze snelweg verlaat en zijn weg vervolgt richting Langenfeld, zal in deze plaats aan de Ernst Tellingerstrasse het bedrijf van Uwe Meissner treffen. Het bedrijf dat voor vele Ferraristen een begrip is geworden: Modena Motorsport.

Clem Berghuis   Henk J. Brouwer, Hugo Garritsen
36 Cinquant'anni di SWB

Sensationeel! Anders kon de introductie van de Ferrari 250 GT Berlinetta tijdens de Autosalon van Parijs in oktober 1959 niet genoemd worden. Nu, precies vijftig jaar later, mag deze auto nog steeds worden gezien als hét voorbeeld van een echte Gran Turismo.

Clem Berghuis   Clem Berghuis, Wouter Brand, Henk J. Brouwer, Hugo Garritsen
40 De garage van...
Ben van Leliveld

Voor deze aflevering van "De garage van..." heb ik Ben van Leliveld gepolst. Ben is met grote regelmaat op clubmeetings te zien, zeker als er stevig gas kan worden gegeven. Verder maakt hij deel uit van de evenementencommissie, waarin hij Jan Storm is opgevolgd om de belangen van de racers en de circuitrijders binnen de club te behartigen. Aldus een goede reden voor een bezoek aan Ben... en zijn garage.

Gert Kersten   Clem Berghuis, Gert Kersten, Bob Santifort, Michael Tange
44 Italia 500

Welke rol speelden de Italiaanse autofabrikanten (waaronder Ferrari) in de roemruchte Indy 500? In Italia 500 nemen wij u (in twee delen) mee in een stukje opmerkelijke Italiaanse auto(sport)historie. In de beleving van autosportliefhebbers en -beoefenaars zijn er in de loop van de voorgaande eeuw drie vormen van races ontstaan die een eigen karakter hebben gekregen: de diverse Grand Prix, de 24 Uren van Le Mans en de 500 mijlsrace van Indianapolis.

Kees van Stokkum   Archief Indianapolis Motor Speedway