Gli Amici della Ferrari 104

Maart 2009 nummer 104

  • Language: Dutch Nederlands
  • Editor: Clem Berghuis
  • Publisher: Ferrari Club Nederland
  • Publication: Softcover | 54 pages

Table of Contents

4 Ferraristi,
voorwoord

Het nieuwe jaar is inmiddels drie maanden onderweg en we hebben met de Algemene Ledenvergadering het eerste evenement achter de rug. Met twee nieuwe bestuursleden en een gewijzigde evenementencommissie gaan we weer fris het nieuwe clubjaar in. Een mooie gelegenheid u eens mee te nemen achter de schermen van het secretariaat.

Henk Wernsen
6 Algemene Ledenvergadering
2009

Elders in deze editie van ons clubmagazine kunt u lezen over de feestelijke opening van het schitterende nieuwe onderkomen van Munsterhuis Sportscars. Het was dan ook een feestelijk begin van het nieuwe FCN-clubjaar dat wij op deze locatie de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering (ALV) mochten houden.

Clem Berghuis   Henk J. Brouwer
12 Opening Munsterhuis Sportscars

Met de opening van een prachtig onderkomen in Hengelo kan Ferrari-dealer Munsterhuis Sportscars met vertrouwen naar de toekomst kijken. Niet alleen kunnen de klanten daar terrecht voor advies en aankoop van een Ferrari, maar het bedrijf is voorzien van een schitterende showroom en de allernieuwste technologie├źn om de auto's perfect te kunnen onderhouden.

Yvo Alexander   Yvo Alexander, Munsterhuis Sportscars
18 Ferrari op Stal

Inmiddels staat de 'Ferrari Op Stal-meeting al weer zo'n tien jaar op de kalender van de Ferrari Club Nederland. Een door ASCARI georganiseerd evenement voor begunstigers dat altijd plaatsvindt -zoals de naam al doet vermoeden- in de wintermaanden en wordt gehouden bij een autobedrijf dat Ferrari's 'behandelt'.

Marco van Dongen   Wouter Brand, Kjell Linthout, Bob Santifort
22 De garage van...
Peter van Leeuwen

Voor de vierde aflevering van 'De garage van...' heb ik bij Van Leeuwen International te Remmerden een afspraak met clublid Peter van Leeuwen.

Gert Kersten   Gert Kersten, Peter van Leeuwen
28 XVIII Cavallino Classic
Willem Kroon
32 The making of...
Gli Amici della Ferrari

Vier keer per jaar ligt een nieuwe editie in uw brievenbus. Voor de lezer het begin van enkele ontspannen Ferrari-momenten, voor de redactie het einde van een hele weg. Regelmatig krijgen redactieleden de vraag wat er zoal bij de totstandkoming van ons clubmagazine komt kijken. Om deze vraag te beantwoorden, nemen we u mee voor een redactioneel kijkje achter de schermen.

Clem Berghuis   Clem Berghuis, Arnoud Cornilleau, Laura de Wild, Marco den Engelsman
38 Ferrari Finali Mondiali
Michael Tange
42 FEHAC
Belangenbehartiger voor de klassieke automobiel

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 1 februari jl. in Hengelo kwam het lidmaatschap van de Federatie Historische Automobiel- en Motorfietsclubs (FEHAC) aan de orde. De FCN is jaren lid geweest van deze belangenbehartiger van historische voertuigen. Ondanks het feit dat veel leden van de FCN in het bezit zijn van een moderne Ferrari, werd tijdens de vergadering door een groot deel van de aanwezigen de wens geuit om het lidmaatschap te hernieuwen. Voor uw redactie is deze uitkomst een mooie gelegenheid om u een nader kennis te laten maken met deze reeds ruim 32 jaar bestaande organisatie.

Klaas Gorter   Archief Redactie
44 Kalender 2009
46 Welke Ferrari...
...is (g)een echte Ferrari?

Is dit (g)een zinvolle vraag? Tot het midden van de jaren '60 was er vrijwel geen discussie over de identiteit van een Ferrari: een Ferrari was een Ferrari.

Kees van Stokkum   Archief Kees van Stokkum, Michael Tange