Gli Amici della Ferrari 103

December 2008 nummer 103

  • Language: Dutch Nederlands
  • Editor: Clem Berghuis
  • Publisher: Ferrari Club Nederland
  • Publication: Softcover | 54 pages

Table of Contents

4 Ferraristi,
voorwoord

2008 loopt ten einde. Ons jubileumjaar. Het jaar van 25 jaar Ferrari Club Nederland. En dat hebben we geweten. Het hele jaar stond in het teken van de viering van dit jubileum.

Willem Meinders
6 Herfstrit in de Harz

De FCN-buitenlandreizen zijn ieder jaar een hoogtepunt van de jaarkalender. De meerdaagse reizen voeren ons over schitterende routes en wij overnachten op locaties die uitblinken door historie, romantiek of luxe. Uiteraard kleven aan deze reizen stevige prijskaartjes.

Ben en Anita Rijken   Henk J. Brouwer
12 25 Anni degli Amici della Ferrari
Veluws feest van het zilveren jubileum

De titel van dit verslag geeft aan hoe bijzonder het voelde om met zoveel van die oude Ferrari-vrienden van het eerste uur bij elkaar te zijn gedurende dat prachtige laatste weekeinde van september. Van aankomst tot vertrek had ons zilveren evenement een gouden randje. Nou, zeg maar gerust een dikke gouden rand!

Steven Sandberg   Henk J. Brouwer, Hugo Garritsen, Vu Phan Nguyen
22 Classic Car Rally 2008

Op een stralende zomerdag, zondag 24 augustus 2008, ging op het landgoed De Salentein te Nijkerk de eerste Classic Car Rally van start, een rally ten bate van het Toon Hermans Huis Amersfoort.

Yvo Alexander   Yvo Alexander, Vu Phan Nguyen
28 25 jaar FCN
Giubileo in Rosso

Het was 25 jaar wachten, maar het was zeker de moeite waard. Op zaterdag 11 oktober 2008 vierde de Ferrari Club Nederland het zilveren jubileum. Met een jubileumrit en een spetterende feestavond.

Ben van Leliveld   Henk J. Brouwer
36 ASCARI gaat over de grens

Bij het lezen van de kop boven het artikel zult u ongetwijfeld even uw wenkbrauwen fronsen en denken: 'ASCARI over de grens? Dat kan ik me niet voorstellen.' Gelukkig is de titel letterlijk bedoeld. ASCARI is in september inderdaad twee keer ingezet in het buitenland.

Robert Donkers   Dick Groenhuijzen, Niels Schouten
40 De garage van ...
Willem en Miranda Kroon

Voor deze aflevering van 'De Garage van...' ben ik afgereisd naar Benningbroek, even boven Hoorn, voor een bezoek aan Willem en Miranda Kroon. Willem is al lang lid van de FCN, maar pas de laatste jaren zien we hem vaker op onze meetings met de inmiddels bekende gele 250 GT Lusso of de rode 308 GTB.

Gert Kersten   Gert Kersten
46 Concorso Italiano Paleis Het Loo
Yvo Alexander, Hugo Garritsen, Willem Kroon
48 ASCARI on Tour

Een paar weken geleden kregen de begunstigers een e-mailbericht van ASCARI-voorzitter Robert Donkers. Robert kondigde een speciaal Ferrari-evenement aan en sloot af met de prikkelende woorden: '...ik kan mij niet voorstellen dat je die dag iets beters te doen hebt...'

Robin Leenders   Henk J. Brouwer, Robin Leenders