Gli Amici della Ferrari 102

September 2008 nummer 102

  • Language: Dutch Nederlands
  • Editor: Clem Berghuis
  • Publisher: Ferrari Club Nederland
  • Publication: Softcover | 54 pages

Table of Contents

4 Andrea en Phil
Column

Kort na elkaar werd de Ferrari-gemeenschap getroffen door het droevige nieuws dat twee markante figuren waren overleden.

Clem Berghuis
6 Ettore meets Enzo
de eerste maar zeker niet de laatste keer

Het is het actieve FCN-lid Dick de Bruin, die mij enthousiast heeft gemaakt voor klassieke Ferrari's. Voor het merk had ik al jaren een voorliefde. Samen met hem ben ik begin vorig jaar op bezoek geweest bij Alex von Mozer van VSOC in Hillegom en heb daar een Ferrari 330 GT 2+2 in een werkelijk hele mooie conditie gekocht.

Ubbo Hempenius   Yvo Alexander, Hugo Garritsen, Marga Meinders
12 1983: Ferrari's laatste op Zandvoort

Zandvoort, 28 augustus 1983. Grote Prijs van Nederland. Als de Ferrari's voor de eerste keer langs de hoofdtribune razen, liggen zijn 7e en 21e. De teleurstelling is van de gezichten van de Ferrari-fans en vooral die van de kersverse Ferrari Club Nederland-leden af te lezen. Wat niemand op dat moment voor mogelijk houdt, gebeurt toch.

Wouter Brand   Pieter E. Kamp, Nico Koel, Archief Redactie
20 Spa Ferrari Owners Days

Dit jaar geen Ferrari Racing Days op Spa-Francorchamps, maar dit was voor Ferrari West-Europa geen reden om het bij Ferraristi zo populaire circuit dan maar links te laten liggen.

Clem Berghuis   Ferrari West-Europa
24 Fryslân Boppe

'Vanwege het jubileumjaar zou een extra ééndagsevenement zeer welkom zijn', luidde de aanhef van de uitnodiging die begin juni in de bus lag. Ik kan u vertellen; het was meer dan een extraatje...

Frank Jochems   Henk J. Brouwer, Marga Meinders, Niels Schouten
30 Le Mans Classic 2008

Iedere keer is het weer een plezier om terug te keren naar het Pays de la Loire. Niet zozeer voor het aldaar zeer vlakke platteland, maar vooral voor het Circuit de la Sarthe, beter bekend als het Circuit van Le Mans.

Clem Berghuis   Hugo Garritsen
34 De garage van...
Pieter Birnie

Voor het tweede deel van de rubriek ' De garage van...' reisde ik af naar Kortenhoef, waar ik werd ontvangen door Pieter Birnie, die de koffietafel al vol had liggen met foto's ter illustratie van diverse restauratieverhalen. Els legde er nog wat soesjes bij. Genietend van de koffie en het prachtige uitzicht vanuit de tuin over de lege weilanden, vertelt Pieter zijn verhaal.

Gert Kersten   Pieter Birnie, Gert Kersten
40 Ennstal Classic 2008

Dichte mist, fikse regenbuien en glibberige wegen stelde de deelnemers aan de Ennstal Classic, het jaarlijkse autosportieve hoogtepunt rond het Oostenrijkse Groebming, zwaar op de proef.

Henk J. Brouwer   Henk J. Brouwer
45 Wat kostte een Ferrari?

Enkele maanden geleden werd op de veiling in Maranello een Ferrari 250 GT California Spider (chassisnr. 2377GT) voor een opvallend hoog bedrag afgehamerd. De commentatoren en de connaisseurs buitelden vervolgens over elkaar heen.

Kees van Stokkum   Archief Redactie