Gli Amici della Ferrari 100

Maart 2008 nummer 100

  • Language: Dutch Nederlands
  • Editor: Clem Berghuis
  • Publisher: Ferrari Club Nederland
  • Publication: Softcover | 106 pages

Table of Contents

4 Ferraristi,
voorwoord
Clem Berghuis
6 Felicitaties Luca di Montezemolo
9 De 100e Gli Amici della Ferrari
Column

Met trots bieden wij u de honderdste Glia Amici della Ferrari aan. In het jaar dat uw Ferrari Club Nederland haar 25-jarig bestaan viert. Officieel opgericht op 23 januari 1983. Een dubbel jubileum dus!

Willem Meinders
13 Ferrari in de spotlights
InterClassics & TopMobiel 2008

Hulde, hulde hulde!!! Dit was de mooiste collectie Ferrari's die ooit in Nederland bij elkaar is gebracht. Wat een geweldige prestatie van Nico Koel, Anthony Mak van Waay, Guus Bierman en Martien Kooijmans om zo'n expositie neer te zetten.

Clem Berghuis   Henk J. Brouwer
18 Algemene Ledenvergadering

Wat een schitterend decor voor onze jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. Voor de tweede keer waren we te gast in het Maastrichts Expositie- en Congrescentrum (MECC) voor het startsein van een nieuw FCN-jaar. En wat voor een jaar.

Clem Berghuis   Henk J. Brouwer
24 Ferrari op Stal

De eerste weken van het nieuwe jaar zijn niet de beste tijd voor Ferrari-liefhebbers. Nauwelijks Ferrari's op straat en geen Formule 1. Behoorlijk saai dus ...

Lars Theunissen   Yvo Alexander, Hugo Garritsen
29 FCN bedankt
Universitair Medisch Centrum Utrecht
Dr. Nico Wulffraat
30 Kalender 2008
36 25 Jaar Ferrari Club Nederland

Tja, daar zit je dan. Vijfentwintig jaar Ferrari Club Nederland onder woorden brengen op enkele pagina's. Wij kunnen inmiddels terugkijken op een kleine tweehonderd evenementen. Waar ligt de rode draad? Wat waren de hoogtepunten? Wie zijn de sleutelfiguren geweest? Ga ik iemand vergeten? Laat ik maar gewoon beginnen en dan zien we wel waar we uitkomen...

Clem Berghuis   Ben van Bavel, Clem Berghuis, Henk J. Brouwer, Hugo Garritsen, Gert Kersten, Nico Koel, Edwin van Nes, Bob Santifort
50 Heerlijke herinneringen

Regelmatig moet ik aan onbegrijpende buitenstaanders uitleg geven hoe nou juist bij mij die Ferrari-liefde heeft kunnen ontstaan. Ik begin dan met te zeggen dat wanneer je zó oud bent als ik je de openingsrace van het Circuit van Zandvoort in 1948 hebt kunnen meemaken.

Steven Sandberg   Archief Steven Sandberg
54 Gli Amici della Ferrari 1983 - 2008
56 Ferrari op Zandvoort
het laatste duwtje...

Geïnspireerd door zijn deelname aan evenementen van buitenlandse Ferrari-clubs, besloot Nico Koel in het najaar van 1982 zelf een Ferrari-meeting te organiseren. Het succes van deze dag bleek het laatste duwtje dat nodig was om te komen tot de oprichting van een Nederlandse Ferrari-club.

Yvo Alexander   Ben van Bavel, Archief Nico Koel
66 Ferrari Challenge

'Please get in touch with Dr. Della Casa', was het antwoord van Enzo Ferrari toen ik in 1987 voorstelde een raceserie met de nieuwe F40 te organiseren.

Hans Hugenholtz   Clem Berghuis, Hugo Garritsen, Archief Hans Hugenholtz, Paul Jansen, Archief Redactie
72 AA 13 : Prins Bernhard en zijn Ferrari's

In deze jubileumeditie mag Neerlands meeste bekende Ferrarist, Prins Bernhard, natuurlijk niet ontbreken. Met voor het eerst een historisch overzicht van 'zijn' Ferrari's.

Yvo Alexander   Yvo Alexander, Ben van Bavel, Pieter E. Kamp, Theo Meinster, Archief Redactie, Jarrett Rothmeier
76 Modellenprogramma 1983

Welke modellen verlieten tijdens het geboortejaar van de Ferrari Club Nederland de fabriekspoort in Maranello? Welke zijn destijds naar Nederland gekoment? Op deze pagina's neemt Wouter Brand u mee terug naar het modellenprogramma 1983 en 'La Relazione Olandese'.

Wouter Brand   Wouter Brand
84 FCN jaarprijzen
Award, Coppa, Trofeo

Ieder jaar worden ze uitgereikt. De felbegeerde Ferrari Club Nederland-jaarprijzen voor diegenen die in het voorgaande jaar een opvallende rol hebben gespeeld. In 25 jaar FCN zijn in totaal acht verschillende jaarprijzen uitgereikt aan maar liefst negentig prijswinnaars.

Clem Berghuis   Clem Berghuis, Nico Koel
88 Orologio Ferrari
een reis door de tijd...
Clem Berghuis   Archief Redactie, Officine Panerai
96 Ideeën en experimenten

In de oprichtingsfase van de Ferrari Club Nederland vertelde Nico Koel mij dat het in de bedoeling lag om per kwartaal een clubblad uit te brengen, gevolgd door de vraag: 'Wil jij daar af en toe ook aan meewerken?'

Kees van Stokkum   Archief Ing. Gianni Rogliatti, Archief Kees van Stokkum