Gli Amici della Ferrari 99

December 2007 nummer 99

  • Language: Dutch Nederlands
  • Editor: Clem Berghuis
  • Publisher: Ferrari Club Nederland
  • Publication: Softcover | 54 pages

Table of Contents

4 Jubileum
Column

In de aanloop naar 25 jaar Ferrari Club Nederland gaven wij in het afgelopen jaar het (voor)woord aan de drie oud-voorzitters van onze club. In deze laatste editie van 2007 valt de beurt aan de huidige voorzitter.

Willem Meinders
6 Doe een Plezierrit 2007
Voor wie?

Zaterdag 18 augustus vond de vijfde en de, naar het zich laat aanzien, laatste "Doe een Plezierrit" plaats, ditmaal in samenwerking met het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. Een groep kinderen met jeugdreuma stond al vroeg klaar voor een onvergetelijke Ferrari-dag. Alessandro Chericoni was één van de 'Ferrari-piloten' en maakte het volgende verslag.

Alessandro Chericoni   Wouter Brand, Henk J. Brouwer, Erik van den Eijnden, Karen Hoffmann, Mark Hofmans, Kjell Lindhout, Marga Meinders, Phan Vu Nguyen, Bob Santifort, Niels Schouten, Marcel Wallenburg
18 15e Ennstal Classic
Autofahren im letzen Paradies

Europa zucht tijdens deze laatste juliweek onder de zomerse hitte en omdat ik de Enstal Classic al jaren bezoek, heb ik kunnen zien wat dit betekent voor rijder en bijrijder. Voorwaar... de fotograaf heeft het eveneens niet makkelijk. Hier zijn verslag.

Henk J. Brouwer   Henk J. Brouwer
22 Ferrari Racing Days Hockenheimring

Voor de Ferraristi stond het weekend van 22 en 23 september in het teken van de Ferrari Racing Days op de Hockenheimring. Het weekend stond bol van de autosportieve spanning met races voor de F430 Challenge en de Historic Ferrari-Maserati Challenge en demonstraties, georganiseerd door Ferrari F1 Clienti. Op deze pagina's vindt u een foto-impressie van de voor velen grote favoriet: de Historic Ferrari-Maserati Challenge.

Hugo Garritsen
26 De Peel Meeting
Mijn eerste keer

Door de FCN-leden worden zij op handen gedragen, de ASCARI-groep. Zij zijn een onmisbaar onderdeel van het draaiboek voor een geslaagd evenement. Hun takenpakket wordt tijdens de De Peel-meeting extra uitgebreid, doordat zij als baanpost waken over de veiligheid van de deelnemers. Hoog tijd om eens een ASCARI-groepslid aan het woord te laten. Voor Maarten Groenen was De Peel zijn eerste ASCARI-optreden. Dit is zijn verslag.

Maarten Groenen   Clem Berghuis, Wouter Brand, Henk J. Brouwer, Kjell Lindhout, Bob Santifort
34 Fare Shopping alla Mosa
'Cucina Ferrari' smaakt naar meer!

Miranda Boonstra en Leendert Bakker zijn nog nauwelijks bekomen van de indrukken opgedaan tijdens de eerste kennismaking met de Ferrari Club Nederland of Leendert wordt door Willem Meinders 'gestrikt' voor ons clubmagazine. Met veel plezier vraag ik uw aandacht voor zijn verslag van een zeer geslaagd weekend aan de Maas.

Leendert Bakker   Wouter Brand, Kjell Linthout, Marga Meinders
42 Ferrari Finali Mondiali
Slotstuk van Ferrari 60

Door de verrassende ontknoping van het wereldkampionschap Formule 1, waarbij Kimi Räikkönen tegen de verwachtingen in toch nog de titel behaalde, kreeg de Finali Mondiali op het circuit van Mugello (27-28 oktober) een extra feestelijk karakter. Voor de Scuderia Ferrari een uitgelezen kans om alle fans hartelijk te bedanken voor hun steun tijdens een racejaar vol gemengde gevoelens.

Clem Berghuis   Hugo Garritsen
48 Romanticismo in bianco nero