Gli Amici della Ferrari 98

September 2007 nummer 98

  • Language: Dutch Nederlands
  • Editor: Clem Berghuis
  • Publisher: Ferrari Club Nederland
  • Publication: Softcover

Table of Contents

4 Doorstart
Column

Goed kan ik mij nog herinneren dat ik in het najaar van 1999 werd benaderd door een aantal 'bezorgde' leden om mee te denken over de toekomst van de Ferrari Club Nederland.

Anthony J. Mak van Waay
6 Tour des Ardennes
genieten door weer en wind

Vrijdag 11 mei 2007. Het gaat weer gebeuren. De Tour des Ardennes staat op het programma. We gaan weer genieten, maar voordat de Ferrari de garage uit mag toch maar even kijken naar het juiste moment om tussen de buien door de auto in te pakken.

Jan-Otto en Margriet van Dillen   Wouter Brand, Roger Lomme
12 Frankrijkrit

Reisbureau FCN? Zover wil de evenementencommissie van onze club niet gaan, maar het is een feit dat de meerdaagse Ferrari-reizen naar het buitenland bij een groeiende groep leden zeer enthousiast wordt ontvangen. Dit jaar ging de reis richting Zuid-Frankrijk met als hoogtepunt een bezoek aan de Grand Prix van Monaco. Gerdien Oudshoorn en Sjaak Bras maakten voor u het volgende verslag.

Sjaak Braas en Gerdien Oudshoorn   Gert Kersten, Jan Storm, Henk Wernsen
18 Le Mans 2007
Zo dichtbij...

Het zag er zo mooi uit. Na vijftien uur racen had Ferrari in de GT2-klasse de leiding stevig in handen. Twee F430 GT's lagen aan de leiding en beide auto's liepen als een zonnetje...

Clem Berghuis   Clem Berghuis, Arnoud Cornilleau
21 Le Mans Legend
zinderende spanning
22 Che festa!
Sessanta Anni Ferrari

Het is inmiddels 1 juli 2007, een week na het grote feest in Maranello. Heel de week heb ik in een roes geleefd en als de vlag deze zondagmiddag op Magny Cours valt, lijkt het of het feest nog steeds voortduurt. Ferrari 1-2!!! Mijn gedachten gaan onwillekeurig terug naar het korte gesprekje dat ik in Maranello had met Kimi Räikkönen tijdens een borrel die vooraf ging aan het galadiner op zaterdagavond.

Nico Koel   Wessel Berkman, Wouter Brand, Peter de Gouw, Nico Koel, Marga Meinders, Henk Wernsen
30 Racing round the Cables
een magische klank

Bij het horen van deze naam gaan bij vele Ferraristi (en zeker bij die van het eerste uur) de harten sneller kloppen. En met recht, want voordat er zelfs maar sprake was van de Ferrari Club Nederland stond dit evenement enkele malen op de jaarkalender.

Clem Berghuis   Yvo Alexander, Clem Berghuis, Wouter Brand, Henk J. Brouwer, Henk J. Derksen
36 Ferrari Racing Days Silverstone
recordweekend

Normaal gesproken zijn wij zeer terughoudend om in een verslag van een evenement speciale reclame te maken voor een bedrijf, maar in dit geval willen wij toch een uitzondering maken.

Clem Berghuis   Clem Berghuis, Wouter Brand, Mark Fagelson
40 Modena Motorsport Track Days 2007

Gelijktijdig met het 60-jarig jubileum van Ferrari organiseerde Modena Motorsport GmbH op 26 en 27 juni jl. op de legendarische Nürburgring de 12e Modena Motorsport Track Days.

Martien Kooijmans   Hugo Garritsen
44 Andrea Fraschetti
een onvervulde belofte

Dit tweede deel van het artikel over het leven van de zo jong overleden ingenieur Andrea Fraschetti begint in de zomer van 1955, een periode waarin na een serie ernstige ongelukken niet alleen de internationale autosport ter discussie stond, maar waarin Enzo Ferrari zijn raceauto's zag terugvallen tot figuranten. Kees van Stokkum neemt u mee terug naar juli 1955, een maand die voor Ferrari van doorslaggevende betekenis is geweest.

Kees van Stokkum   Archief Kees van Stokkum