Gli Amici della Ferrari 97

Juni 2007 nummer 97

  • Language: Dutch Nederlands
  • Editor: Clem Berghuis
  • Publisher: Ferrari Club Nederland
  • Publication: Softcover

Table of Contents

4 Luidruchtig en vooral gezellig
Column

Met veel genoegen kan ik nog altijd terugkijken op de periode waarin ik de Ferrari Club Nederland als voorzitter mocht vertegenwoordigen. Het was voor het bestuur een feest om iedere keer weer een mooi evenement te mogen bedenken en organiseren.

Arthur Leerdam
6 Een bijzondere ontmoeting

Als FCN-begunstiger ontmoette ik eens een Ferrari-rijder, waaruit een Ferrari-vriendschap is ontstaan. Deze bijzondere ontmoeting en de prachtige momenten wil ik graag met de lezers delen.

Jim Berssenbrugge   Jim Berssenbrugge
10 Coppa Milano - San Remo
l'eleganza, la sportività e la passione

Toen in 2003 de Coppa Milano-San Remo nieuw leven werd ingeblazen, konden de organisatoren slechts hopen dat het een succes zou worden. Er was immers al enorm veel concurrentie in de vorm van Evenementen als Tour Auto, de Ennstal Classic, de Tour de España en in eigen land de Mille Miglia en de Targo Florio Autostoriche.

Clem Berghuis   Yvo Alexander
16 Ferrari 60 a Olanda
Grootse viering

Niet minder dan negentig Nederlandse Ferrari's stonden klaar om de Ferrari 60 estafette in ons land welkom te heten.

Clem Berghuis   Yvo Alexander, Clem Berghuis, Wouter Brand, Kjell Linthout, Marga Meinders
22 Bellissimaas Tourrally
alle trucjes van stal

Maar liefst twee verslagen van de Bellissimaas Tourrally mocht uw redactie ontvangen. Het ene verslag vanuit een klassieke Ferrari en het andere door de voorruit van een moderne Ferrari. Met veel plezier geven wij dan ook het woord aan achtereenvolgens Irene van der Veur en Frank Jochems.

Irene van der Veur   Wouter Brand, Kjell Linthout, Roger Lomme, Reg Vonk
26
The Wizard of Oss

Maar liefst twee verslagen van de Bellissimaas Tourrally mocht uw redactie ontvangen. Het ene verslag vanuit een klassieke Ferrari en het andere door de voorruit van een moderne Ferrari. Met veel plezier geven wij dan ook het woord aan achtereenvolgens Irene van der Veur en Frank Jochems.

Frank Jochems   Wouter Brand, Kjell Linthout, Marga Meinders
30 Gilles Villeneuve
Ferrari's onvergetelijke held

Al weer 25 jaar geleden is het dat afscheid moest worden genomen van een van de meest geliefde coureurs in de autosporthistorie: Gilles Villeneuve.

Clem Berghuis   Archief Redactie
32 Circuitdag Zandvoort
gezonde spanning

Ook na een zachte winter is het een goede zaak dat bestuurder en Ferrari weer aan elkaar kunnen wennen. Wat is een mooiere gelegenheid om op het circuit van Zandvoort spieren en pk's weer los te maken. Marcel Rief was één van de deelnemers aan de traditionele circuitdag, dit jaar gehouden op 4 april en hij maakte het volgende verslag.

Marcel Rief   Wouter Brand, Kjell Linthout
36 Mugello Historic Festival
Ferrari-feest

Tijdens de eerste editie van het historische festival op het Autodromo di Mugello (gehouden op 31 maart en 1 april) was de hoofdrol duidelijk voor Ferrari.

Clem Berghuis   Michiel Mulder
40 Andrea Fraschetti
een onvervulde belofte

Over Gioachino Colombo, Aurelio Lampredi, Carlo Chiti en Mauro Forghieri zijn ontelbare boeken en artikelen gepubliceerd, maar vreemd genoeg is het rond Andrea Fraschetti altijd opvallend stil gebleven. In dit eerste deel leest u over de situatie bij Ferrari tot de zomer van 1955. Graag geef ik het woord aan Kees van Stokkum die na een jarenlange zoektocht als eerste de betekenis van Andrea Fraschetti in het juiste perspectief heeft weten te plaatsen.

Kees van Stokkum   Archief Kees van Stokkum