Gli Amici della Ferrari 96

Maart 2007 nummer 96

  • Language: Dutch Nederlands
  • Editor: Clem Berghuis
  • Publisher: Ferrari Club Nederland
  • Publication: Softcover

Table of Contents

4 Het Ferrari-virus
Column

September 1959. Na een lange rit rijdt één van de eerste DAF's 600 door de poort van de Ferrari-fabriek in Maranello voor een bezoek aan de reeds toen legendarische Enzo Ferrari. Ik heb nog altijd een foto van het moment waarop Enzo Ferrari, Piero Taruffi en een paar verbaasde ingenieurs aan de riemen van de DAF hangen.

Hans Hugenholtz
7 Tuinconcert Wibi Sourjadi
klassiek bij klassiek

"Op 20, 26 en 28 augustus geef ik een tuinconcert bij mijn woning De Wulperhorst in Zeist. Ik zou het erg leuk vinden als tijdens een van deze concerten een aantal klassieke Ferrari's kunnen worden geshowd."

Gert Kersten
8 Algemene Ledenvergadering

Langs de rijksweg A2 ligt ter hoogte van de Utrechtse woonwijk Leidsche Rijn een imposante glazen geluidswal die deze woonwijk beschermt tegen het geluid van het voortrazende verkeer. Het is echter geen geluidswal, zoals er vele langs onze snelwegen zijn gebouwd in diverse vormen en met uiteenlopende materialen.

Clem Berghuis   Wouter Brand
14 Interview Gert Kersten
Van Fiats rijden tot Ferrari's racen

In het pittoreske Gelderse plaatsje Kesteren heeft Gert Kersten reeds vele jaren zijn tandartsgroepspraktijk. Hoog tijd dus voor een afspraak.

Yvo Alexander   Yvo Alexander, Archief Gert Kersten, Bob Santifort
20 ASCARI op stal 2006
Forza Service meets ASCARI

December is een echte feestmaand, zeker als ik van ASCARI de uitnodiging ontvang voor de jaarlijkse 'Op Stal Meeting'. Deze keer worden we op zondag 10 december verwacht voor de 'Forza Service meets ASCARI'-editie van dit evenement.

Patrick van Gestel   Wouter Brand, Peter van Zutphen
24 Kalender 2007
26 330 P4: Ferrari's mooiste?

Al weer veertig jaar oud is de Ferrari 330 P4, voor menig liefhebber de mooiste sportwagen, die ooit de poorten van Maranello heeft verlaten. Slechts één seizoen is deze auto in actie geweest, maar dat was genoeg om een ontuitwisbare indruk achter te laten... en een wereldtitel binnen te slepen.

Clem Berghuis   Reinhard Klein, Archief Redactie
34 Wereldwijde viering Ferrari 60

In tegenstelling tot de viering van Ferrari 50 (in 1997), die geheel in Italië plaatsvond, zal het 60-jarig bestaan een internationaal karakter hebben.

Clem Berghuis   Ferrari SpA
36 Cavallino Classic
16th Annual Palm Beach Cavallino Classic
Willem Kroon
38 Op weg naar de eerste Ferrari

In de vorige editie heeft u kunnen lezen over de eerste stappen van Enzo Ferrari op weg naar zijn grote doel: zijn eigen automerk. We pakken de draad weer op in de zomer van 1945, kort nadat Enzo Ferrari een boodschap had laten bezorgen in Milaan.

Kees van Stokkum   Archief Kees van Stokkum