Gli Amici della Ferrari 95

December 2006 nummer 95

  • Language: Dutch Nederlands
  • Editor: Clem Berghuis
  • Publisher: Ferrari Club Nederland
  • Publication: Softcover

Table of Contents

4 Ferraristi,
voorwoord

Met deze editie van Gli Amici della Ferrari nemen we niet alleen afscheid van het jaar 2006, maar ook van een van onze redactieleden. Eerder dit jaar gaf Anthony J. Mak van Waay te kennen dat hij zijn werk als redacteur van ons clubmagazine wilde neerleggen. Zoals hij mij uitlegde was met de toetreding van Willem Meinders tot de redactie de verbinding tussen bestuur en redactie ruim voldoende gewaarborgd.

Clem Berghuis
7 Grazie Michael
8 12e De Peel Meeting

Na Italia a Zandvoort is de jaarlijkse meeting op vliegbasis De Peel voor onze club het evenement met de grootste traditie. Voor de liefhebbers van paardenkrachten en kilometers per uur is dit het hoogtepunt in een FCN-seizoen.

Clem Berghuis   Yvo Alexander, Wouter Brand, Henk J. Brouwer, Hugo Garritsen, Marcel Wallenburg
14 Concours d'Elégance Paleis Het Loo

In de schitterende tuinen van Paleis Het Loo te Apeldoorn lag dit jaar de zevende editie van het bekende internationale Concours d'Elegance Paleis Het Loo aan onze 'klassieke' voeten.

Yvo Alexander   Yvo Alexander, Wouter Brand
20 Veluwerit

De veluwerit betekende voor mijn vrouw Lidy en mij de eerste kennismaking en de eerste rit met de Ferrari Club Nederland. En daar bleef het niet bij. Nog dezelfde dag kregen wij van onze voorzitter Willem Meinders de vraag of wij een verslag wilden maken voor ons clubblad.

Jan Kuneman   Henk J. Brouwer, Hugo Garritsen
26 Ferrari Racing Days Nürburgring
Noch ein letztes Mal

Tijdens het eerste weekend van september werden op de Nürburgring opnieuw de driedaagse Ferrari Racing Days gehouden.

Maarten Klarenbeek, Jan-Peter Kurvers   Maarten Klarenbeek, Jan-Peter Kurvers
30 Amsterdam-Beijing Rally
Jan Biekens, Ruud Hoffmann
32 Ferrari Finali Mondiali
David Biekens, Willem Kroon
34 Op weg naar de eerste Ferrari
De winter van 1946/47

In het éne autoblad van december 1946 was het nieuws in enkele kolomregels gevat. In het andere kreeg het een halve pagina tekst, het eerste nummer van de nieuwe uitgave "Das Auto" wijdde er meteen een héle bladzijde aan met als koptekst "Neue anderthalbliter Sport- u. Rennwagen von FERRARI" en vervolgens pakte "Auto Italiana" in januari 1947 fors uit met 5 volle pagina's tekst en tekeningen onder de titel "Dalle Officine di Maranello esce la nuova '125' di Ferrari".

Kees van Stokkum   Archief Kees van Stokkum