Gli Amici della Ferrari 93

Juni 2006 nummer 93

  • Language: Dutch Nederlands
  • Editor: Clem Berghuis
  • Publisher: Ferrari Club Nederland
  • Publication: Softcover

Table of Contents

4 Bezorgdheid
Column

Het jaar is alweer halverwege en hebben we maar liefst zeven succesvolle clubevenementen gehad. Één van de hoogtepunten was ongetwijfeld de reis van meer dan vijftig equipes naar de fabriek in Italië. Er is dan ook veel werk verricht in de afgelopen maanden.

Willem Meinders
6 Ferrari 156F1: recreatie van de Sharknose

Het was tijdens de laatste FCN-meeting van 2005 dat ik tegen Jan Biekens zei: "Mocht je weer eens naar je Sharknose in aanbouw gaan kijken, dan draag ik graag je koffer". Enkele maanden later kreeg ik een belletje van Jan.

Yvo Alexander   Yvo Alexander, Archief Jan Biekens
12 Duin- en Bollenrit

Maandag 10 april. Een uurtje pauze heb ik mijzelf gegund. Het is namelijk "technisch weer" op dit moment. Ik had hiervoor toevallig een afspraak in Lisse, dus rijd ik over een aantal wegen die eergisteren deel uitmaakten van de Duin- en bollenrit. Het is een paar dagen geleden dat we hier allemaal reden, dus ik dacht dat het wel aardig zou zijn hierover iets op papier te zetten.

Erwin Sakkee   Henk J. Brouwer
18 Andiamo a Lago di Garda

Gesterkt door het succes van de eerste editie van 'Andiamo a Lago di Garda' besloot de evenementencommissie deze reis opnieuw aan te bieden. Jan en Cokky Storm bevonden zich onder de deelnemers. Dit is hun verslag.

Jan en Cokky Storm   Gert Kersten, Anita Rijken, René Vet
27 Hockehmheim Historic Challenge
Henk J. Brouwer
29 Circuitdag Zandvoort
Henk J. Brouwer
30 Villa d'Este

"Weet je wat het Villa d'Este-concours ook zo bijzonder maakt? Deelname geschiedt op uitnodiging na voordracht door anderen."

Clem Berghuis   Andreas Birner, Henk Koel
34 Coppa Milano-San Remo
Yvo Alexander
36 Rob de la Rive-Box
De Lonely Cowboy uit de Ferrari-wereld

Het vervolg van het relaas over het bijzondere leven van Rob de la Rive Box, opgetekend door Paul Schouwenburg. Een prachtig verhaal over mooie auto's, maar vooral over een onvergetelijke persoon.

Paul F. Schouwenburg   Archief Paul F. Schouwenburg