Gli Amici della Ferrari 92

Maart 2006 nummer 92

  • Language: Dutch Nederlands
  • Editor: Clem Berghuis
  • Publisher: Ferrari Club Nederland
  • Publication: Softcover

Table of Contents

4 Beste Clubvrienden
Column
Gert Kersten
7 Ferrari Classiche: Service of Commercie?

Onder naam Ferrari Classiche is de fabriek begonnen om een actieve rol te spelen in de wereld van de klassieke Ferrari's.

Clem Berghuis
8 Algemene Ledenvergadering
een mooi jaar begint bij DAF

Het begint inmiddels een leuke traditie te worden. De Algemene Ledenvergadering houden op een bijzondere automobiele locatie. Dit jaar waren we te gast bij DAF, in het automuseum in Eindhoven.

Clem Berghuis   Clem Berghuis, Cor van den Boogaard
12 ASCARI draait 't om

Bij regen en wind, bij (te) warme dagen, 's ochtends vroeg of 's avonds laat. De bekende gele jassen van de ASCARI-begunstigers zijn er altijd om de FCN-evenementen in goede banen te leiden. Het werd daarom hoog tijd om deze enthousiaste club een evenement te bieden, waarbij zij het middelpunt vormden. Patrick van Gestel, een van deze ASCARI-kanjers, maakte het volgende verslag.

Patrick van Gestel   Patrick van Gestel, Roger Lomme
18 Ferrari Dino 246 F1
een tragisch succes

Voor de Ferrari Club Nederland is 2006 een Dino-jaar. Niet alleen gedenken wij de vijftigste sterfdag van de zoon van Enzo Ferrari, maar ook wordt een groot internationaal evenement georganiseerd: de Dino Ferrari Duchenne Memorial. Gli Amici della Ferrari neemt u mee naar de Grand Prix van Frankrijk in 1958, waar Ferrari de eerste Formule 1-overwinning met de Dino V6 scoorde.

Clem Berghuis   Archief Redactie
24 Kalender 2006
26 Twee bestuurders, één doel

Een dubbelinterview, dat doen we niet zo vaak in ons clubmagazine, maar de kans om met twee bestuurders tegelijk te spreken, laten we natuurlijk niet liggen. Willem Meinders en Robert Donkers geven hun mening over het heden en hun visie op de toekomst van de Ferrari Club Nederland.

Clem Berghuis   Clem Berghuis, Henk J. Brouwer, Patrick van Gestel
32 15th Cavallino Classic

Cavallino, het bij de liefhebbers zeer bekende Ferrari-magazine, heeft niet alleen inmiddels 150 edities uitgebracht, maar is tevens de organisator van een groots Ferrari-evenement, de Cavallino Classic. Tussen 17 en 22 januari werd deze meeting voor de vijftiende keer gehouden.

Alwin Hietbrink
36 Dromen zijn (nog steeds) bedrog

Twee jaar geleden schreef Martin Houwing over de restauratie van zijn Ferrari 400A. Hoog tijd voor de eerste proefritten. En toen...

Martin Houwing   Martin Houwing
40 Rob de la Rive Box
De Lonely Cowboy uit de Ferrari-wereld

Geen zinnig mens haalde het in de jaren zestig in z'n hoofd om in sportwagens te handelen. En al zeker niet in ex-competitie Ferrari's. Rob de la Rive Box was een uitzondering en dat levert prachtige verhalen op. Wie beter dan Paul Schouwenburg kan u deelgenoot maken van deze verhalen. Dit is (in twee delen) zijn relaas.

Paul F. Schouwenburg   Archief Paul F. Schouwenburg